Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký muzikálový thriller, pojatý jako horečnatý sen ve stylu film noir, se odehrává ve 30. letech a vypráví o vzestupu a pádu Chaze Davenporta (Gabriel Mann), neodolatelného leč naivního majitele nejžádanějšího nočního klubu ve městě.  Americký muzikálový thriller, pojatý jako horečnatý sen ve stylu film noir, se odehrává ve 30. letech minulého století a vypráví o Chazu Davenportovi (Gabriel Mann), neodolatelném leč naivním majiteli nejžádanějšího nočního klub ve městě. Muži, který žije obklopen bluesovou muzikou a má dvě oslnivé milenky, zpěvačky a tanečnice Crystal a Madelaine (Bijou Phillipsová a Izabella Miková), všichni závidí. Jenže rozkošnický život se Chazovi začne vymykat z rukou. Až po uši se topí v dluzích, jeho snový svět se hroutí a zasáhne ho i nečekaná a podivná sebevražda jeho otce. Stále víc se zaplétá do sítě lží a zrady a vlastně už neví, komu může věřit a koho se má bát. Ve filmu zazní dvanáct původních písní od Jamese Comptona a Tima Browna, které nazpívali nejlepší současní bluesoví zpěváci jako Dr. John, Etta James, Natalie Cole, Aaron Neville, Solomon Burke či Richie Sambora, choreografem tanečních čísel je Keith Young. Vítejte ve světě blues. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Zrada ve formě prostřelené hlavy není příjemná.......... Vítejte ve světe bluesové hudby, ve světě temných ulic, ve světe tohoto města. Co mne velmi překvapilo a co hodně chválím jsou titulky při písních a zpěvu. To se málokdy vidí a HBO pochopilo, že všechny písně jsou svým textem velkou součástí příběhu. Vložené titulky jsou velkým plus. CITÁT - Soumrak volá, nic není takové, jak se zdá........... DIALOG: PORUČÍK (Elias Koteas) - Troufám si odhadnout, že jim dlužíte nějaké prachy. CHAZ DAWENPORT (Gabriel Mann) - Jste úplný jasnovidec. PORUČÍK - Ne. Metodista........... CITÁT - Není slušné na někoho mířit zbraní.......... Všechny písně ve filmu použité jsou nádherné a tak je skoro nemožné vybrat nějakou speciální. Přesto bych v rámci pěkné choreografie vyzvednul dva songy. Ten s názvem "Ty musíš být Ďábel", kterou zpívá temný vypravěč celého příběhu Jarreth J. Merz a ten, který zpívá tajemná žena Madelain (Izabella Miko), který nese název jako tento příběh, tedy "Temné Ulice" (Dark Street). Nádherný příběh v temných barvách, vyprávěný třetí temnou osobou, příběh plný temných zákoutí, temné bluesové hudby a plný lidské temnoty. CITÁT - Jsou to temné, temné, dark street........... Tento film je věnován hudebníkům z New Orleans, jejichž komunita byla zničena hurikány Gustav a Katrina. Natáčení probíhalo v Los Angeles, v Hollywoodu a v Tower Theatre - 802 Broadway, Downton, USA. .......................a zbila jen věčná prázdnota................ ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Černý detektivní příběh (thriller rozhodně ne!) z třicátých let ala Humphrey Bogard protkaný původními písněmi od Jamese Comptona a Tima Browna. Nejsem si stoprocentně jistý pointou filmu, ale napadá mne pouze jediná možnost a to, že jde o poklonu. A to buď poklonu filmovému žánru film noir (černý film), který slavil nejsilnější vlnu po roce 1941 nebo hudebnímu styl kladoucímu hlavní důraz na sólový zpěv a tím je blues. Pokud je pravdou první možnost, tak to se asi moc nepovedlo, že???? – příběh je nudný až přihlouplý čemuž dodávají korunu amatérské herecké výkony. Jestli je ovšem pravdou verze číslo dvě, tak nejsem ten pravý pro hodnocení. Mohu pouze ocenit výjimečné hlasy (např. Etty James nebo Natalie Cole), ale to je tak vše, protože tento hudební styl je mi vzdálený. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou rozhodl strávit svůj čas s filmem, který je směsicí několika velmi zajímavých žánrů a který sliboval býti velice zajímavým zážitkem, kterým se také nakonec stal. Natočit muzikálový thriller s atmosférou 30. let, k tomu navíc ve stylu film noir, přičemž hudební songy jsou pouze bluesového ražení, to byl opravdu zajímavý a neotřelý nápad. Svým stylem a stylizací mi tento film několikrát velice silně připomněl muzikál Chicago, ale samozřejmě příběhová linie je zde zcela jiná. Nehodlám se teď tady na tomto místě zaobírat dějem, nakolik to bylo nebo nebylo zajímavé, jen řeknu, že dějově to fungovalo a závěrečné odhalení, které hlavní hrdina učiní, pro mě samotného bylo velmi překvapující. Já bych se v tomto případě zaměřil spíše na hudební a obrazovou stránku filmu. Blues a jazz mám jako žánry velice rád, a tak jsem ocenil stylizaci do těchto žánrů, songy to byly opravdu výborné a každý z nich jsem si maximálně vychutnal, takže za soundtrack v tomto případě musím udělit ohromnou pochvalu. A co se týče kamery a nasnímání, tak tam to je taktéž perfektní, výtečná atmosféra 30. let minulého století, převládá zde tma a noční sekvence, takže také pochvala. Tady není nad čím váhat, takto originální a zajímavý počin si zaslouží nadprůměrné hodnocení, proto dávám čtyři hvězdy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Hollywoodu a v Tower Theatre na Broadwayi v USA. (Terva)
  • Film je věnován hudebníkům z New Orleans, jejichž komunita byla zničena hurikány Gustav a Katrina. (Terva)

Reklama

Reklama