Reklama

Reklama

Želví nindžové

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinný film o čtyřech želvách a jedné kryse, kteří v kanále přijdou do styku s neznámou chmeikálií a zmutují. Nepřirozeně rostou a zvyšuje se jim i inteligence. Krysa byla mazlíčkem japonského mistra bojových umění a v klícce se naučil nejrůznější pohyby, které želvy naučil. Sám si říkal Mistr Tříska a své "děti" pojmenoval Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo. Želvyčky jsou hodné a svou znalostí bojových umění pomáhají lidem. Spřátelí se s žurnalistkou April a podivínským ochránce zákona Casey Jonesem, který používá jako zbraně sportovní pomůcky. Společně želvy způsobují nemalé problémy asijskému gangu, který vede tajemný Trháč a ten se rozhodně želvy odstranit. Když ovšem Trháč unese Mistra Třísku, naši nindžové to nenechají jen tak a rozhodnou se ho zachránit. (Sharlay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Seriálové želvy jsou již dnes legendou animovaného světa seriálů a kultovním pro mnoho lidí, kteří v té době kdy vpluli na české obrazovky a pro nás byli tou nejlepší zábavou, která kdy vznikla. Přenesení na filmová plátna už ovšem tak zdařilé není, pokud srovnávám ze seriálem. Je zde plno nelogických chyb jako například zrod želv a třísky, trhače, chybí zde ta typická barevnost seriálu, protože tento film je poněkud temný. Je zde také, ale několik kladů, například želvy, které vypadají celkem jako ty animované, ikdyž jsou občas směšné, hlavně když mluví a pohybují rty, dále dobří herci, zmínil bych a zároveň vyšvihl Eliase Koteasem jako Casey Jones, což je nejlepším a zároveň nejvtipnější postavou filmu. Zmiňuji i dobrou hudbu, která je zapamatovatelná a není pitomá. Pro děti, které znají seriál to možná bude skvělá podívaná, pro mě dnes jen z nostalgie za 3*. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Hlavným tromfom tohot filmu je, že poukazuje na iné filmy svojej doby.. Samozrejme aj staršie... Vždy sa vyžívam v tých odkazoch... a tu ich je neúrekom.. Critters, Pátek Třináctého, Rocky.. Samozrejme dostatok humorných scén, hlášky ako o život.. Vynikajúca hudba.. Pekelne dobré bojové scény... Nie príliš dlhé, dostatočne realistické a zároveň vtipné... Jediné slabšia stránka filmu je podľa mňa scenár... Prílišná priamočiarosť jednotvárnosť postáv... Nuž.. ale ako komédia exceluje... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sklamanie jedine v tom, že sa nie veľmi drží animovanej predlohy. Žiadny Krang, žiadna Dimenzia X, žiadny kamenný vojaci a iné mimozemské kreatúry. Pravdepodobne kvôli rozpočtu, stál by potom asi 5krát toľko. Jeho prednosti sú však nonstop akcia, humor a hlášky, triková stránka a celkové pochmúrne ladenie snímku. Jeden z prvých popkultúrnych fenoménov 90. rokov. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si tento film s tým, že ako 6 ročný som ho videl prvý raz a dosť som ho žral. V konkurencií s dnešnými filmami by nemal šancu, ale na dobu kedy bol natáčaný to bolo absolútne univerzum vo svojej kategórií. To, že trieska vypadá jak plyšák, ktorý bol poslaný na sociálny prídel do rómskej dediny a následne ho hodili do filmu, ale aj to že hlavný záporák má na hlave vedro, ktoré asi ukradol so Samarinej studne, to nevadí pretože na tú dobu to bola superakčná pecka a ja som ju miloval. 70% ()

Clu 

všechny recenze uživatele

Atmosférou své doby dýchající, stylový film s perfektním soundtrackem a skvěle napsanými charaktery, který umí být vtipný i dost drsný a má dokonce mírně filozoficko-buddhistický přesah. Opravdu si myslím, že je skvělý pro děti i dospělé, kteří jsou ochotni se do něj i přes pár "trapností" opravdu zahloubat. A ještě jednou - má skvělý feeling té doby. Co si přát víc? Želvy už potom nikdy nebyly lepší. A zřejmě už ani nebudou... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (8)

  • Ve 38:20 minutě, kdy se Leonardo hádá s Rafaelem, je za stolem vidět jeden člen z filmového štábu. (Zek)
  • Věta z konce filmu "Check out East Warehause on Lairdman Island " v sobě skrývá více informací, než se zdá. Poukazuje na tvůrce želv Ninja Kevina Eastmana a Petra Lairda. (Džejkop)
  • Ve scéně, kdy Raphael vyjde z kina, je v pozadí vidět plakát filmu Critters (1986). (Džejkop)

Reklama

Reklama