Reklama

Reklama

Želví nindžové III

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles III (více)
Trailer

Želvy cestují časem zpět do dob starověkého Japonska, kde mohou trénovat bojová umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého a tak se dějství dle komiksových dobrodružství o třech zmutovaných bojovných želvách dostává přeci jen zase o něco dál. Zapomeňme na Trhače a spol., nyní tu máme feudální Japonsko a svět samurajů. Ano. naši hrdinové za pomoci nalezené kouzelné svítilny vycestují v čase. Nic proti ničemu, proč by nakonec ne. Ale to by nesměl být rázný úpadek na kvalitě scénáře. Zřejmě byla snaha udělat oproti předchozím snímkům zase něco jiného, ale ono se to prostě nepovedlo. Jak již víme, první snímek byl v celku drsný, druhý už polevil v zájmu na dětské diváky. Nyní to mělo být více dobrodružnější? Zřejmě ano. Což o to, jako ryze popcornový film bez znalosti právě těch dvou předchozích dílů, to fungovat může, jen by bylo mnohé nevysvětleno. A změna nejen na atmosféře a výpravě, ale dokonce i viditelně na maskách (jiný vzhled, jiná mimika, atd.). Těžko říci, jestli pro větší pohodlí těch, co v nich hráli, ale když už jednou něco je, tak to má zůstat natrvalo. Ale na druhou stranu, nedopadlo to zase až tak hrozně, jako třeba postava létajícího psa Falca ve snímku z roku 1989 ´Nekonečný příběh 3´. Snímek se tedy jeví krapet těžkopádně a dějem naprosto nerozvážně. Lze ještě pochopit jednoduchost spojenou s nelogičností, jako třeba doslova vteřinové přizpůsobení se novým věcem a skutečnostem, ale příběh jako takový by měl být přeci jen na celém konceptu nejsilnější. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Uff... Na rozdíl od dvojky jiný přístup, ale pořád stejně stupidní. Televizní kamera zapříčinila, že o tři roky dřív tak povedené kostýmy najednou vypadají neskutečně levně, herci se už zase vyměnili, takže si musíme zvykat nejen na nové hlasy želv, ale i na novou April... A k tomu se vrátí Casey (asi Koteasovi došly prachy), a vypadá přitom jako postava ze sitcomu, co se vrací po dvouleté pauze a po hlášce "Hele kdo se vrátil" naskočí na pódium, zapózuje, a asi očekává hlasitý aplaus přítomného publika či co... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než jsem čekal, zvláště po shlédnutí recenzí od AVGN a Nostalgia Critic. Nicméně pokud odhlédneme od naprostého odklonu od seriálu a pár prapodivných vtipů, tak je trojka celkem povedená. Bitky mají znovu šmrnc, výprava středověkého Japonska ujde a příběh mě celkem bavil. A slizký obchodník se zbraněmi v podání Stuarta Wilsona je skvělý, tenhle chlápek se na podobné záporáky v 90. letech vyloženě specializoval. Vytknout se tomu všemu dá lecos, ale pořád je to celkem zábava a lepší než druhý díl. 60% a tři hvězdičky. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už se hodně odchyluje od prvních dvou dílů.Z tvůrců a herců se na tom nepodílel prakticky nikdo.Leč zakončení to je slušné,místy otravně rodinnémovšem prvky té japonské mytologie potěší,stejně tak jako další střípky do želví skládačky(vystupuje zde Třískův učitel Yoshi)ovšem bez trhače to nemá šťávu a film hodně drží nad vodou symbolický návrat Caseyho a jeho nesmrtelné hokejové masky.Pamatuju si že jako děcko sem to hodně žral a měl sem trojku nejradši.Dneska sem se na to koukal a mám pocit,že ve svém životě i naposledy.Pokud za 30 let nebudou chtít moje děti,znát nějaký film pro pamětníky :-) 35%. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence želvích ninjů je zjevná, po slabší dvojce, přišla trojka z feudálního Japonska, kde chybí výraznější záporák typu Trhače a film je víc dětský než teenage. Občas padne dobrá hláška, v titulkách zahraje Tarzan Boy, ale jinak film nudí. Raději si pusťte “My jsme čtyři Želví nindžové” od Davida, Horňáka a Hložka. Vysílalo, stejně jako předešlé dva filmy AMC. 2* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zmiňovaný démon Kappa je skutečný tvor z japonského folklóru, avšak jedná se o jisté vodní monstrum, nejvíce obývající západní část Japonska a Kjúšú. Žije prý v různých vodních tocích a topí koně, dobytek i děti. Může se případně živit i lidským masem nebo játry svých obětí. Podobnost se želvami ninja, která se ve filmu zobrazuje, není vymyšlená, jelikož tvor údajně má mimo jiné i želví krunýř a svalnaté končetiny. (ajaxx)
  • Kostýmy korytnačiek stáli 200 000 tisíc amerických dolárov. Boli vyrobené zo špeciálneho materiálu, kde herci hrajúci korytnačky mali pod pancierom malý elektronický batoh, ktorý bol kvôli pohybu kostýmov počítačom potrebný. (donnie22)
  • Americký filmový štáb nemusel ísť až do Japonska natáčať film. Nakrúcali v Oregone v divočine Astoria, kde je príroda veľkolepo podobná Japonsku. (donnie22)

Reklama

Reklama