Reklama

Reklama

Jmenuji se Khan

  • Indie My Name Is Khan (více)
Trailer

Muslim a muž trpící Aspergerovým syndromem se zamiluje do indické emigrantky. Usadí se společně v San Franciscu a založí rodinu. Jenže po tragických událostech 11. září se rodina stává terčem anti-muslimského násilí. Rizvan Khan, muslim z Indie, se přestěhoval za bratrem do San Francisca a žije spolu s ním a jeho manželkou. Rizvan trpí Aspergerovým syndromem. Ve městě potkává Mandiru a zamiluje se do ní. Přes protesty rodiny se s ní ožení a společně si založí malý rodinný byznys. Žijí šťastně a spokojeně, ovšem pouze do té doby, než přijde 11. září a s ním teroristický útok na newyorská dvojčata – muslimové se z rázu stanou veřejnou hrozbou. Mandira je zděšená a svého manžela opouští. Rizvan je zmatený a nechápe, proč ho láska jeho života opustila. Ve snaze získat svou manželku zpět, se vydává na dojemnou a inspirující cestu napříč Amerikou. Toto je triumfální příběh o netradičním hrdinovi, jež se snaží překonat nesnadné překážky ve jménu lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

zette 

všechny recenze uživatele

Dobry, misty lehce dojemny, jindy zase usmevny pribeh o zivote jednoho muslimskeho Inda v USA, trpici Aspergerovym syndromem. Herecky vykon Shahrukha Khana byl fenomenalni a myslim, ze strcil do kapsy Hankse (Forrest Gump) a dost mozna i Hoffmana (Rain man). Kajol kocka jako prase, jde videt, ze neni problem vybrat nejakou peknou babu z pul miliardy Indek:-). Jasne, je to na hranici kyce, je to barevne, plne chytlave hudby..., kdo ale zna trochu indicky film, nemuze ho to prekvapit a Khan zcela urcite patri k tomu nejlepsimu. Mne se to libilo. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Když to trošku zjednoduším, Rizvan Khan je takový bollywoodský Forest Gump. Opravdu hodně silný dramatický snímek, který se z vás snaží všemi možnými způsoby poslední zbytky emocí a to ať už těch kladných (smích) tak těch záporných (zděšení, drama, strach). Čekal bych, že vzhledem velice natáhnuté stopáži mě bude film nudit, ale ani v jedné své pasáži nepolevuje a stále je na co se soustředit a co sledovat. Dal bych plných pět, ale bohužel závěr snímku se moc nepovedl, z toho jsem zklamaný, proto jedna dolů. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem na základě popisu mnoho nečekal a byl jsem připraven na nejhorší. Už po chvíli se ukázalo, že zcela zbytečně. Je to extrémní indická ždímačka emocí. Připravte se na hodně drsných zvratů, které byste v ději úplně nečekali. Indové umí jednotlivé scény strašně přepálit a umějí být až brutálně sentimentální, ale jaksi vám to v jejich filmech moc nevadí. Hlavní herec byl v roli aspíka úplně dokonalý, ale nikdo ze zúčastněných, co se týče hereckých schopností nikterak nezaostával. Děj je i přes tradičně indicky přepálenou stopáž neustále zajímavý. Už se stalo víceméně pravidlem, že když si večer pustím indický film, tak následně s hrůzou zjišťuji, že už jsou 4 hodiny ráno a měl bych jít spát. [82 %] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"My name is Khan, and I am not a terrorist!" Mé první velké setkání s indickou filmovou produkcí dopadlo více než skvěle. MNIK spojuje prvky mnoha žánrů a celkově jsou propleteny do neuvěřitelného celku gigantických rozměrů. Film se zabývá dosti ožehavým problémem mínění lidí o muslimech ve společnosti - poukazuje na dost důležitou myšlenku, a to že být muslimem, neznamená být teroristou. Bohužel, ne všichni toto dokážou pochopit. A musím uznat, že Dustin "Rain Man" Hoffman má dost vážnou konkurenci v Indii v podobě Shahrukha Khana. První třetina filmu měla lehký a převážně romantický ráz. Byla vtipná, příjemná, ale zároveň také poučná. Druhá třetina na mě zapůsobila maximálně - a to po všech možných stránkách (nic bližšího neřeknu - to musí vidět každý sám). U závěrečné třetiny jsem měl smíšené pocity - byla působivá, ale chvílemi krapet přitažená za vlasy (ale což ... který film dneska nepostrádá nějakou tu mouchu). Musím pochválit a vyzdvihnout (a to dost vysoko) neuvěřitelnou kameru, která dělala mnohé scény ještě působivějšími. A hudba? To byla naprostá lahůdka pro mé uši - ani nevadilo, že jsem nerozuměl. Zkrátka chci říct, že o úplně dokonalý film do posledního puntíku nejde, ale že bych musel použít plácačku? Ani náhodou! "Existují dva druhy lidí. Dobří a špatní!" - A existují dva druhy filmů. Dobré a špatné! ... A MNIK je absolutně tím dobrým!!! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na svete sú len dva druhy ľudí - dobrí a zlí... A presne o tom to je - je zbytočné ľudí rozdeľovať na základe rasy, náboženstva, spoločenského postavenia alebo podľa vzhľadu, pretože ani jedno z týchto delení nedokáže človeka naozaj úspešne definovať. Rizvan Khan je takým indickým Forrestom Gumpom, akurát že v trochu vážnejšom prostredí. Prvá tretina filmu ma moc nechytila, pretože dej bol príliš priamočiary a miestami až presladený. No potom sa to po 9/11 všetko zlomilo a celé sa to rozbehlo. Reálne tu boli vykreslené tie ľudské predsudky, keď razom každý moslim sa stal skrytou hrozbou a obávaným teroristom. Vďaka čomu sa následne dej filmu viacero krát radikálne láme a už nič nieje razom ako predtým a budúcnosť sa zrazu stala úplne neurčitou. Veľmi veľa pekných scén, dialógov a myšlienok sa tu objavilo, čo vytvorilo z tohto filmu hodnotné dielo (bohužiaľ miestami boli niektoré scény trošku prehnané). No celkové posolstvo bolo krásne, kiežby si ľudstvo bralo príklad z Rizvana a odhodilo svoje nechutné predsudky! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Aby dal do filmu 100 % a dobře se naučil, jak se v roli chovat, mluvit a chodit, trávil Shah Rukh Khan mnoho času s lidmi s Aspergerovým syndromem. Také o tomto tématu zhlédl spousty videí a přečetl několik knih. "Byl jsme překvapen, kolik toho ví na toto téma," nechal se slyšet režisér filmu Karan Johar. (MJackie)
  • V samotné Indii provázely uvedení filmu výhružky extremistické nacionalistické strany a kina musela hlídat policie. (cunicekb)
  • V záběrech ze San Francisca se několikrát objeví i české trolejbusy Škoda 14TrSF, které pro San Francisco vyrobila Škoda Ostrov nad Ohří. (Šéfik)

Reklama

Reklama