Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Smrt staré posluhovačky (S11E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Mrs McGinty's Dead (více)

Obsahy(1)

Na tom, že James Bentley zabil svou domácí, se porota shodla jednomyslně. Bylo to jasné od samého začátku. Věděl, kam ukrývala peníze, nedávno ztratil zaměstnání, dům nejevil žádné známky násilného vniknutí. Měl motiv a měl příležitost. Nikdo o jeho vině nepochybuje. Jenom superintendant Spence, díky jehož skvělé práci teď Bentley čeká na šibenici, začíná mít čím dál nepříjemnější mrazení v kostech. Takhle přece úkladní vrazi nevypadají. A s vědomím, že možná poslal na smrt nevinného člověka, se mu bude moc těžko žít. Naštěstí je tady ještě jeho dávný známý, jehož vyšetřovací metody by mohly vnést do případu nové světlo, objevit dříve přehlédnuté důkazy. Kdyby ovšem byl ochoten se jej ujmout. Každý, kdo slavného belgického detektiva zná, ovšem ví, že nevyřešený zločin je pro něj výzva, které nedokáže odolat. A poklidné anglické městečko Broadhinny se tedy může brzy těšit na nezvyklého hosta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot tentokrát svým geniálním způsobem odhalí skrytého vraha a tak zachrání nevinného, který byl "usvědčen" a odsouzen k smrti. Odjíždí do anglického městečka Broadhinny, kde odkrývá tajemství dvou starých fotografií, ztracených dcer a především svým typickým způsobem odhaluje dávno zapomenutou pravdu. Divák musí dávat bedlivý pozor, aby se neztratil ve změti jmen a motivací jednotlivých postav, Poirot však vždy jasně vysvětlí co, kdo a proč. Napínavé pátrání, ve kterém dokonce půjde v jednu chvíli Poirotovi o život. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

85% - Miluju příběhy Hercule Poirota. Od té doby, co jsem asi 3x viděl všechny díly seriálu, se snažím zhlédnout všechny nově vycházející filmy. Jen dobře, že jich je každý rok tolik! Co přinesl tento? Opět klasického Poirota, takového, jakého ho všichni fanoušci chtějí. Vyšetřuje, potkává kvantum lidí, aby jim nakonec mohl vysvětlit vše pěkně popořádku v závěrečném strhujícím proslovu, který mě vždycky tak baví. Suchet jako vždy dokonalý, jak už jsem někde psal, on se pro tuto roli prostě narodil... Přinesl tento film něco nového? Řeknu vám, že nad krouživými záběry kamery jsem se docela rozplýval, jak třeba Hercule stál na tom náměstí v městečku, kamera kroužila kolem, listí bylo rozfoukáváno větrem... no paráda, přidávalo to šťávu do, už tak dobré, atmosféry. Malé výtky bych však měl. Téměř jsem se nevyznal v postavách a děj byl na pouhých 90 minut hrozně nabitý, takže vše bylo moc rychlé. Ale celkově jsem byl velmi spokojený... ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kartágo musí být zničeno, stejně jako všechny scény s nejprotivnější postavou detektvině-literární historie Ariadne Oliver by měly být ze seriálu Poirot vystříhány a obřadně spáleny na veřejném místě. Já vím, opakuji se, stejně jako se Cato starší opakoval s tím Kartágem. Ale ono to vážně skoro fyzicky bolí, když se epizoda tak skvěle rozběhne, má zajímavou kameru, je se na co dívat i z hlediska exteriérů a... pak zatroubí kabriolet toho vyšinutého alter ega paní Agathy a mně se obrátí oči navrch hlavy. Už je tady zas! Přitom v tom příběhu nehraje prakticky žádnou roli, kromě jakéhosi uměle dosazeného komického prvku. Pro mě je Ariadne Oliver Jar Jar Binksem světa Hercula Poirota, nemůžu si pomoct. Zbytek příběhu sedí do klasických Poirotovských kolejí, potěší další z několika výletů na venkov, pokusy o humor v padesáti procentech úspěšné ("Možná bych vám měl říct něco o sobě? Bon. Jsem Hercule Poirot, nejslavnější detektiv na světě!") a některé postavy jsou sice mírně přehnané, ale budiž. Problém je trochu s tím začátkem, kdy policejní komisař dostane chlapa do oprátky a pak běží za Herculem s tím, aby ho odtamtud zase dostal a sám si jde po svejch. No dobře. Zápletka samotná není moc originální a starý dobrý pan Arthur Conan se musel v hrobě (pokolikáté už) zavrtět. Nu, nicméně se na to dívat dá. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot stále v plné síle. Vlastně mě nenapadá žádný jiný detektivní seriál, který je i po více než padesáti pokračováních stále excelentní a téměř bezchybný. Jestliže předchozí poirotovky poněkud trpěly slabými předlohami, tady to neplatí. Královna detektivek zde odvedla perfektní práci a totéž platí i o tvůrcích filmové adaptace. Herci hrají jak o život, kameraman se doslova mazlí s každým záběrem, hudba je naprosto bezchybně načasovaná. Veliký dík za to všechno jistě patří mj. režisérovi Ashleymu Pearcovi, kterému se podařilo nabídnout divákům přesně to, co od poirotovky se Suchetem v hlavní roli čekají a přitom zároveň dokázal mnoho věcí vyprávět jinak a nově, přičemž to všechno naservíroval s obrovskou porcí skvělé a poctivé filmařiny, jaká by se jistě neztratila ani na velkém plátně... Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: Stegr, ladynka, Agatha, Cimr, Košoun ()

Parlay 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercuile Poirot byl, je a zcela určitě i bude zárukou kvalitní detektivní podívané. Jeho nejnovější příběhy ovšem daleko více sázejí na vizuální působivost než na konstruktivní a srozumitelné budování zápletky. Zajisté nejsem jediný, kdo měl relativně brzy pěkný zmatek v postavách a na konci si nebyl 100% jistý, zda vše do puntíku pochopil... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda je natočena podle knihy Agathy Christie „Mrs McGinty's Dead“, která vyšla v roce 1952. (PhillM.)

Reklama

Reklama