Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Kočka mezi holuby (S11E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cat Among the Pigeons (více)

Obsahy(1)

V takovéhle roli se Poirot ještě neocitl. Ovšem jeho renomé vynikajícího znalce lidských charakterů a jeho nepřekonatelné vědomosti o lidské povaze jej k ní přímo předurčují. Kdo jiný by mohl lépe poradit slečně Bulstrodeové, ředitelce prestižní dívčí školy Meadowbank, koho má vybrat jako svou nástupkyni? A Poirot si tuto nezvyklou úlohu kupodivu docela užívá. Protože taková škola, to je vlastně svého druhu mikrokosmos. A každodenní zápasy, které se v něm odehrávají, jsou stejně fascinující jako krvavá skvrna nebo otisk prstu. Ani on ani jeho přítelkyně ovšem netuší, že zločin, ten pravý zločin se všemi svými atributy, na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt staré posluhovačky mi přišla o něco lepší, ale i tak jsem si i tento díl užil. Obdivuju jak se tvůrcům podařilo najít vhodné herce, které by se i zevnějškem podobaly charakterům, jenž tak dobře autorka vykreslila. Nenašel se jediný herec, který by se nějak extra rozcházel s mými představy, jenž vznikly při čtení knížky. Předloha mě překvapila hodně, protože nápad umístit zločiny do dívčí školy, je skutečně originální. Také mě překvapilo jak dobře si tvůrci poradili se samotným Poirotem, který v knize nastupuje na scénu až téměř ke konci. Velmi kvalitně zahrané a s výborným dabingem, což se také cení, obzvlášť když není možnost původního znění. Jsem velmi rád, že kvalita filmových přepisů díla Agatha Christie neklesá a stále divákovi nabízí něco zajímavého. Jen tak dál! ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť raz jeden zvláštny diel, od iných sa líšiaci hlavne výbornou potemnelou atmosférou, dokonca by som sa nebál tejto časti prideliť aj nálepku thriller. To všetko veľmi vhodne umocňuje hudba, ktorá bola pre túto časť umne zvolená. Čo sa týka príbehu, ide o klasicky zamotanú krimi zápletku, avšak v tomto prípade i s prímesou špiónstva a s ľahkým závanom politiky. 80/100 ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot coby poradce pro výběr učitelky na elitní dívčí škole, to asi bude slušná krvavá žeň... a taky že je:) Ony se tam totiž kupodivu ochomýtají tajné služby a úkladné vražedkyně/dvojité agentky;) Ale navzdory šíleně znějící premise jde o divákovu šedou kůru celkem respektující epizodu, takže až na tradiční vyhaluzení jedné vedlejší linky - vlastně jen jedné její části - prostředky běžícími zcela mimo zorné pole diváka (což ostatně používal už ten starý lišá A. C. Doyle) nemám celkem co vytýkat. 70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Poirotů, jednak je hrozně zábavné ho pozorovat mezi chovankami dívčí internátní školy a navíc má v sobě kus šestákového, béčkového dobrodružství, plného agentů, převratů v exotických zemích a princezen. Ano, je to možná trochu laciné, ale hrozně osvěžující odbočka od hutných sídel a dědictví, jehož součástí je i vysušený komorník s vizáží chlupatého candáta. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že vesměs každý režisér chce být moderní a do určité míry je moderní vzhled příjemné osvěžení pokud se neopakuje stále dokola. Současně nelze opomenout, že na Poirotovi byla právě ona starosvětská konzervativní kamera tím co divákovi pomohlo nasát atmosféru oněch let. A mně zrovna neimponuje podivně nasvícený kýčovitý vzhled. Doufám, že poslední díly se budou nést více v klasickém duchu. Jinak spíše podprůměrný díl. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama