Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Třetí dívka (S11E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Od smrti své matky není Norma Restaricková v pořádku. Bývá hysterická, melodramatická, několikrát musela vyhledat psychiatrickou pomoc. Ostatně žádný div. Najít na své sedmé narozeniny svou matku mrtvou, to by otřáslo i mnohem silnějším jedincem. A Norma si navíc v sobě celý život nese vědomí viny, neboť té demonstrativní sebevraždě Mary Restarickové by se dalo zabránit, kdyby se tehdy se svou chůvou vrátily domů včas. Je to sice už téměř osmnáct let, zdá se však, že její stavy se průběhem času ještě zhoršují. Ani ona sama už si není svým jednáním jistá. Bylo by však možné, že by nevěděla, že vraždí? Poirot si to nemyslí. A je odhodlán tu sympatickou mladou dámu zachránit stůj co stůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S11E03 - Možná je moje hodnocení nadnesené, ale nemohla jsem jinak při zjištění, že takhle čistý, hezky zpracovaný a nenudný díl jsem u Poirota v poslední době dlouho neviděla. Neskrývala jsem ani předtím svoji antipatii k novým poirotovkám. Tohle je díky bohu výjimka, které nemám co vytknout. Jasné, snadno identifikovatelné a zapamatovatelné postavy, hříčky s roky, s psychologií a spojování zdánlivě nesouvisejícího. K tomu kvalitní kamera, novější, ale přesto dokázala udržet správnou dobovou atmosféru, samozřejmě také díky úžasným kostýmům a líčení dam, které jen vyzdvihovalo tu či onu povahu. Dokonce se mi líbila paní Wanamaker jako Suchetova pátrací partnerka, byla správně cynická a vlezlá. Její rýpavost jsem ocenila i na konci ve vtipné a dojemné situaci zalesknutí se slzy tekoucí po Poirotově tváři. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S11E03. Trochu psycho-dil. Hned na zacatku se totiz k nejake vrazde prizna neznama mlada dama a utece. A v tom duchu je s ni vetsina scen, protoze na tom je zalozena i zapletka, udelat z ni cvoka. Bohuzel i samotna herecka - Jemima Rooper - je zvlastnim zpusobem skareda i hezka zaroven. Neni to vylozene odpudivy typ, ale ma tak divnou celist a opuchle rty, ze kdyz se k tomu pridalo to jeji vysilovani, at ji zavrou jako vrazedkyni, mel jsem chut ji dat facku, at se probere :)) Ale asi byl zamer nekoho takoveho do role vybrat. Aby byl divak na pochybach, jestli po ni po ni muzi jedou kvuli penezum nebo by se mohla opravdu nekomu libit. Takze je to herecka tak trochu "na hrane" v tomhle smyslu :) Pribeh je opet docela zamotany a nektere momenty jsem si poustel znovu, protoze se mi ta jmena tri spolubydlicich - a mrtvych ci zijicich matek a chuv - trochu motala, ale pointa je dobra. Sice je to obtizneji uveritelne, snazit se na nekoho hodit vrazdu zpusobem, aby se dotycny zblaznil, ale budiz. Samotny konec je natocen dokonale a je i dojemny. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět krásně zamotaný díl, kdy vás prostě baví sledovat, jak se Poirot dostane k tomu, kdo je vlastně vrah. V tomhle případě to však rozhodně není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, a Poirot odhaluje tolik skutečností, které vás prostě překvapí. A myslím, že v tom nejpozitivnějším možném smyslu. Navíc je zde i větší prostor pro humor. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě bohužel tento díl nenadchnul, znám předlohu, která mi přišla daleko zajímavější, tady se mi zdála zápletka poněkud překombinovaná...a také dabing pana Meduny mě příliš neoslovil, mnhem lépe mému uchu lahodil pan Kostka, ale to je samozřejmě subjektivní...závěrečná řeč mi i proto přišla až hysterická. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama