Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracované a pochopitelné. Myslím, že se to bude příčit mnoha divákům, a proto budou hodnotit menším počtem hvězdiček. Je to velmi dobrá studie psychiky člověka. Účel světí prostředky. Až pochopíte, k čemu slouží celý experiment, pochopíte všechno. Je ale s podivem, jak brzy se subjekty odprostily od reality okolního světa. Přišly tam za určitým cílem, peníze. Bylo jim jedno, co se bude dít, hlavně aby dostaly zaplaceno. Bály se sebepoškození léky. Myslely si, že to bude jenom výzkum. Přijaly úkoly subjektů. Vůbec se nezamyslely, pro subjekt č. 1 vypadl. Proč subjekt č. 2 vypadl - v tu chvíli jim to už mělo vrtat hlavou. Jak správně odpovídat na otázky? Ti inteligentnější by měli začít vždy u toho. Amerika se rozhodně neumístila mezi nejchytřejšími ;-))) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Killing Room rozhodně nemá hloupou myšlenku; docela by mě zajímalo, jak by si s látkou poradili zkušenější tvůrci. V téhle podobě filmu chybí výraznější napětí a propracovanější psychologie, nemluvě o tom, že ústřední postavy moc rády dopodrobna rozebírají své plány, ačkoliv vědí, že jsou monitorovány. Závěr je uspokojivý, Peter Stormare se svým typickým "devil inside" potěšil. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, celkem solidní zpracování (tedy až na konec), ale bohužel to trpí špatným hereckým obsazením. Nemám tím na mysli Stormarea a Chloe Sevigny (ti byli výborní), ale jedná se o postavy testovaných - ani jeden z nich mi nebyl sympatický a ani jednomu z nich jsem jeho roli nevěřil. Navíc člověk začne po půl hodině tak nějak tušit, kdo to celé přežije. No a ten konec. Ono jsem se nějákého vysvětlení dočkal, ale když jsem si to pak všechno zpětně v duchu přehrál, tak jsem byl nucen usoudit, že je to totální hovadina a kdyby nic nevysvětlovali, bylo by to lepší. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film o programu CIA z názvem MK - ULTRA. Jedná se o výzkum ovládání mysli v šedesátých letech. Karrií ( Clea Du Val ) to začalo a nakonec vše dostane smysl. Čtyřem dobrovolníkům jsou kladeny otázky a za špatné odpovědi je čeká smrt, je jasné, že půjde o nervy. CITÁT : Jak se jmenuješ ? Karri... Tato odpověď začne sérii událostí, které se stanou v místnosti nazvané Killig Room 13. Zajímavá myšlenka, trochu trikově odfláknutá, ale má to slušné napětí a zajímavý konec. MK - PATRIOT. Hudbu k filmu stvořil Brian Tyler. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně mi to připomínalo film Kostka. Jak nápadem, zpracováním tak koncem. Teď jsem Vám možná trošku zaspoileroval, ale seru na to. Pokud mi budete nadávat a pak se sami na film podíváte, tak mi dáte za pravdu, že byste se bez něj klidně obešli, takže si myslim, že pokud bych přecijenom v předešlý větě spoileroval, bylo by to za dobrým účelem. Pokud ne, tak mě pošlete do prdele, uleví se Vám, a život půjde dál. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)
  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)

Reklama

Reklama