Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Tred2 

všechny recenze uživatele

Filmem vládne napětí a očekávání finálního rozuzlení. Bohužel to jsou jediná pozitiva. Celkový koncept je žánrový standard a vrchol zápletky je bohužel naprosto bez jiskry nebo překvapení. Film funguje dobře ve smyslu, že vás drží v napětí a nutí vás odhadovat jak a co se všechno ještě změní. Jenže ono se nic takového nestane, děj je jasně stanovený a tak jak si ho představujete, v té nejjednoduší podobě, ve skutečnosti je. S koncem se tak přitáhne velké zklamání. PS: slušná hudba/zvuková stopa. (Jestli se na to někdo dal stejně jako já kvůli Cleai, tak bude zklamaný) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, celkem solidní zpracování (tedy až na konec), ale bohužel to trpí špatným hereckým obsazením. Nemám tím na mysli Stormarea a Chloe Sevigny (ti byli výborní), ale jedná se o postavy testovaných - ani jeden z nich mi nebyl sympatický a ani jednomu z nich jsem jeho roli nevěřil. Navíc člověk začne po půl hodině tak nějak tušit, kdo to celé přežije. No a ten konec. Ono jsem se nějákého vysvětlení dočkal, ale když jsem si to pak všechno zpětně v duchu přehrál, tak jsem byl nucen usoudit, že je to totální hovadina a kdyby nic nevysvětlovali, bylo by to lepší. 50% ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Toto se bohužel nevymanilo z podprůměru. Snaha se přiblížit k filmům jako je Exam, Kostka svým způsobem i Saw je neúspěšná a atraktivita pointy je ze všech těchto filmů mně nejvíce vzdálená právě u tohoto thrilleru. SPOILER: myslím si, že odstřelení jedné z nejznámějších tváři filmu hned na začátku už taky nikoho nezvedne ze židle či nepřekvapí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Liebesman totiž pojal svůj film poněkud komorněji a na diváka se nesnaží zapůsobit brutalitou, ale spíše zaútočit na jeho psychiku. Do jisté míry se mu možná skutečně povedlo, protože více než hodinový pohled na bílou místnost je už sám o sobě lehce depresivní, jenž děj sám o sobě nabídne spoustu hluchých a především nudných pasáží, které se nevýslovně táhnou až začnou některé jedince zcela jistě uspávat. I já sám jsem měl chuť několikrát dvd vytáhnout a pustit si raději něco jiného. Což o to herecké obsazení vypadá zajímavě, jenže když jim nedáte dostatek prostoru, aby se jejich přednosti mohli rozvinout naplno, tak je vám houby platné, že se tu objevilo hned několik známých tváří. Mimo jiné i Clea DuVall, která se tu však moc neohřála. Tvůrcům však nelze upřít, že se jim místy skutečně podařilo vytvořit docela zajímavou atmosféru, která několikrát doopravdy vygradovala ve velkém stylu. Jenže pořád se tyto momenty střídali s docela velkou dávkou nudy, která mě doopravdy občas doslova ubíjela. 5/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měla to být docela snadná cesta k získání trochu peněz. Zúčastnit se sociálního výzkumu se zaměřením na psychickou odolnost proti stresu. Výzkum jde ale jinou cestou než byli dosud všichni účastníci zvyklí - brzy se mění v jediné úsilí - přežít další zkoušku ... Na první pohled může film připomínat třebas Kostku, nebo i první hru ze SAW, jenže celkové zpracování je o několik řádů horší. Ze začátku mne to hrozně zaujalo, a čekal jsem co na účastníky jejich trýznitelé vymyslí, jenže ono se nic neděje. Několikero hloupých hádanek a kapku toho zabíjení bez hlubšího smyslu. Čekal jsem že alespoň při útěku jednoho z testovaných se ukáže něco víc, ale nedočkal jsem se. Alespoň kdyby herecké výkony byly na úrovni, ale ani tím tento film nikterak nezaujme - jediné trochu zajímavé postavy se zbaví hned na začátku, a zbytek osazenstva nic kromě planých žvástů nepředvede (a to ani Peter Stormare, bohužel).. Takže asi tak.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)
  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)

Reklama

Reklama