Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Jiřího Krampola (S04E06)

(epizoda)

Obsahy(1)

Za sebejistou a optimistickou tváří známého herce se skrývá obava ze samoty a deprese. Jiří Krampol patří mezi známé české herce, kteří se objevovali na plátnech kin či televizních obrazovkách především jako fyzicky zdatní a sportovně založení muži. Byl vždy symbolem sportovce, kterého můžete zahlédnout nejspíš v posilovně, na tenise nebo při sledování boxu. Figurou i naturelem byl předurčený pro role svalovců, kteří splňují heslo: "Kam nemůžeš rozumem, jdi pěstí." V poslední době se pak často objevoval v bulvárních listech ve spojení s alkoholem. Jaký je doopravdy a co se skrývá za jeho sebejistou a optimisticky naladěnou tváří, to ovšem ví málokdo. Ve své 13. komnatě totiž ukrývá úplně jiného Jiřího Krampola, který má např. panický strach ze samoty, nevydrží sám na hotelu, nesnese být sám doma, stále volá manželku a ujišťuje se, že na něj čeká, když náhodou přijde do prázdného bytu, okamžitě vyrazí ven, na ulici, mezi lidi a telefonuje na všechny strany. Od 30 let ví, co jsou deprese. Přicházejí často nečekaně, zdánlivě bezdůvodně. Je zásadně proti medikamentům. Neposlouchá v tom ani psychiatra, který už mu chtěl nasadit několikrát antidepresiva. Řeší to po svém. Zajde k léčiteli. Všechno si nechá vysvětlit a pak... jde do posilovny. Hyperaktivitou se snaží zakrýt strach o své blízké i o sebe. Ne vždy mu to vychází. Když se jeho poslední ženě Hance narodilo v sedmém měsíci jejich společné dítě mrtvé a její stav byl velmi vážný, v nemocnici zkolaboval. Stres a panika, kterou se snaží nedat najevo, ho dostaly i při dalším vážném onemocnění Hanky. Po tomto vypětí začaly jeho problémy se srdcem. Dnes je po akutní operaci, kdy mu byl dán kardiostimulátor. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiří Krampol je dle mého názoru muž dvou "tváří". Alespoň tak působí na první pohled. Nějak si na něj nemohu zvyknout, do smrti si ho budu pamatovat jako moderátora pořadu "Nikdo není dokonalý". ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiří Krampol překonává zvedáním železa v posilovně neskutečné množství problémů - tradiční alkohol, deprese, nemoci, stres, strach ze samoty i ztrátu vztahu se svými syny. Možná je to tím, že se vyhýbám bulváru, ve kterém možná bylo vše do mrtičky probíráno, ale mě tento pořad nabídl nový pohled na člověka, o kterém jsem si myslel, že mě nemá čím překvapit. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televizní formát 4:3 a JK se ptá nemastná neslaná (tak aspoň vyvinutá) Šárka Kubelková. Jirku Krampola mám rád, i když mi vadí televizní pořady, ve kterých účinkuje posledních 15 let, ale každý se potřebuje nějak živit, což chápu. Stejně tak i role filmové a seriálové. Ale i tak má můj obdiv, že na sobě maká hlavně fyzicky. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český Belmondo se představí se svými slabostmi, starostmi, ale i radostmi. Sice krátký, ale výstižný dokument, ve kterém Krampol provází autory pořadu po Žižkově, kde jako malý žil, pustí je do svého domu, vezme je na tenis a také do nemocnic, ve kterých se léčí se svými depresemi a prodělal operaci srdce. Pohodový a dobrý dokument. Autor hudební znělky: Ladislav Faktor, hudební režie: Václav Fiala ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama