Reklama

Reklama

Sedmero pilířů Stefana Milkova

(TV film)
Česko, 2008, 56 min

Režie:

Petr Lokaj

Obsahy(1)

Portrét sochaře, významného představitele generace dnešních padesátníků a člena proslulé výtvarné skupiny Tvrdohlaví, mapuje jeho život, který začal v Bohumíně, ovšem s kořeny sahajícími do Bulharska i do Polska, jeho inspirační zdroje i neustálé zápasy s hmotou i se sebou samým. Absolvent VŠUP v Praze v ateliéru profesora Malejovského prozatím urazil dlouhou cestu, plnou hledání. Vystavuje hodně v zahraničí, realizuje velké projekty pro veřejná prostranství. Zabývá se také aktivně hudbou, scénografií, malbou, grafikou, je vášnivý motorkář, prostě takový renesanční člověk 21. století. Věčný kluk s dlouhými šedivými vlasy a velkýma rukama klasického sochaře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Milá Kláro, dneska jsem v práci viděla dokument, kvůli kterýmu jsem zapomněla na oběd. Byl o sochaři, jehož jméno mi nic neřeklo a ani jeho práce mi neni známá, ale je to člověk podle mýho gusta, takovej všeuměl a jak krásně mluvil o životě a svejch snech a ještě k tomu skvěle vypadal a charisma by se dalo krájet, přitom už byl starší, ale to nevadí, jen to dolejvá naději a víru :))). Měj se. L. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dokument o člověku, který mi není blízký ani smýšlením, ani tvorbou. Pro pro seznámení se s jeho dílem ho považuji za přínosný. Vzhledem k délce by slušelo ubrat muziky, poskončení mi hučelo v hlavě. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

To co chtěli současní umělci sochaři či malíři říci na výstavách moc nechápu. Prý zobrazují své nitro. V tomto dokumentu vidíme hodinový monolog umělce. Jeho výroba elektrických kytar pro slavné umělce jako vedlejšák ukazuje, že je Milkov velmi zručný a nadaný. Není to špatné, ale je to takové jako když posloucháte někoho v hospodě a za dvě hodiny z toho jste unavenej. Hodnotím mírně naprůměrně 55%. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama