Reklama

Reklama

Pohádka z větrného mlýna

(TV film)

Obsahy(1)

Byl jednou jeden královský větrný mlýn a v něm žili královna (V. Galatíková) a její syn, mladý král Sebastian (J. Schwarz). Ten už měl dávno čas na ženění, jenomže mnohem víc, než dívky a kralování jej zajímala jeho sbírka kuriozit. Jednoho dne prince na trhu zaujala prostá dívka (A. Černá). Jedině ta se stane královnou, pomyslel si Sebastian. To ještě netušil, že jeho vyvolená, hodná a pilná Mariana, má závistivou sestru Adrianu, a že obě dívky, v jedné hodině narozené, jsou si k nerozeznání podobné. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Sestry, jednovaječná dvojčata, jedna těžce poznamenaná fyzicky pihou na tváři, druhá těžce poznamenaná na charakteru sobectvím, tupostí, hamižností a egocentrismem. Hádejte, co je v reálném životě (i v tom pohádkovém, jak zjišťujeme) větší problém? Láska na první pohled je neviditelná bytost žijící jen v pohádkách. Emoce na první pohled jsou spíš hnutí hormonů, hledat ve vizuálním zalíbení, v zaujetí někým z krátkého setkání, lásku, považuji za odvážné nebo alespoň za naivní. Král zvolil naprosto vědeckou metodu k tomu, jak získat do života zodpovědnou a moudrou družku. Laskavá Mariana, což je jediné plus celé pohádky, je pro svou lásku (ehm) ochotná přestát nějaké nesnáze, trochu se obětovat a do toho velkoryse pečuje o svou sestru. Té není dost to, co má, a kudy chodí, tudy škodí. Zvláštní postavou příběhu je Adrianin milý Gaston, který buď své partnerce celé roky lže, nebo se z plavčíka stal rovnou kapitánem, čemuž se zdráhám věřit. Celou tu lekci logiky korunuje lasturová víla, která se čas od času vytřepotá ke krátkému projevu ze své lastury, chichotá se jak kdyby jela na LSD a nekonzistentně vypráví, že člověk musí něco naprosto šíleného udělat jen proto, že ona to myslí dobře a prostě jí musí věřit. Kdyby se kolem mě takhle komíhala, asi bych jí v závrati, při pokusu ji při jejím monologu sledovat, při osmé otočce a druhé větě pozvracela závoje. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To vám bylo ale tak neskutečně pitomoučké! Vyžilá Černá, která fakt nepůsobí jako princezna ze mlejna, ale jako rajda z nějakého vykřičeného domu, fakt nevím, čím jako okouzlila jak krále, tak admirála (protože tady holka hraje dvojroli - která je která, to se pozná podle pihy, ale pan král si to uvědomí až posléze, aby byla zápletka a aby se mohla projevit pitomoučká lasturová víla, která tady snad ani nebyla potřeba). Chudák Galatíková se to snaží uhrát se ctí, ale předepsány má tak šroubované a do pusy se nehodící repliky, že jí skutečně dělá problém, aby je nějak herecky vyjádřila. Btw, nějak netuším, co na rozmazlené fifleně ten námořník viděl, a vlastně kromě házení jabkem, co viděl král na té druhé. Cesta Marianny za kouzelným jablkem mi pak připomněla slavné filmy Ed Wooda, kde měli kulisu hřbitova metr krát metr, ale natočilo se procházení přes ně sedmkrát za sebou a bylo hotovo. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dvě sestry. Jedna hodná, jedna zlá a závistivá. A princ, který vymyslí neuvěřitelný způsob, jak získat nevěstu. Co kdyby shodila nějaká hloupá blbka? I to princ klidně riskoval. Navíc mě překvapilo, jak mohla by mohla kterákoli holka korunu shodit, když ta byla zaražená do čela. To asi někdo doufal, že princ bude trefen do hlavy a vzpamatuje se. Dvojí vydání mladé a krásné Andrey Černé ale beru. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Dneska za házení vajec po prezidentovi hnedle hrozí žaloba a snad i vězení, tady jeden tupý králíček nastavuje hlavu a žádá poddané, aby po něm házely (správně, jenom ženy) jablka a je snad jenom dílem náhody, že mu taková nálož nerozfláká ksicht. :-)) Nuž, královská tvářička zůstane zachována a hloupý král si vybere nevěstu. Adriana nebo Mariana, nevěsta nebo nevěstka a království anebo mlejn. Zazvoní zvonec a pohádky je konec. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Přece nevylezu z vyhřáté postele kvůli nějakému hloupému snu !!" Žádná piha na kráse, jen další zoufalá snůška zhovadilostí.. Jurásková načrtne spoustu zajímavých motivů, ale neumí s nimi naložit.. A Simonová tentokrát rovněž.. A to finále snad ani nemohly (s)tvůrkyně myslet vážně !! A tak zaujal jen mladý Zindulka !! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Trh byl natáčen v klášteře Doksany. (rakovnik)

Reklama

Reklama