Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (962)

Morien 

všechny recenze uživatele

Další z kategorie filmů, které se mi v době premiéry vůbec nelíbily, ale postupem času se mi rozležely v hlavě a občas se k nim vracím. Pořád tedy platí, že žádný Einstein nebyl při výrobě filmu přítomen a napojení na příběh Davida Webba je velmi slabé, ale to platilo už pro Ultimátum, které bylo na první dva filmy napláclé velmi neorganicky, protože z mého úhlu pohledu příběh logicky skončil dvojkou a v trojce se už všechno hodně opakovalo/vykrádalo. Ale Jeremy Renner je můj oblíbenec a to asi určilo, že jsem dala Odkazu druhou šanci. "Cameo" Oscara Issaca potěší, a vůbec celé intro ve zmrzlé pustině je super. ("He's probably got a rifle.") Bitka v rekonstruovaném velkém domě mě taky baví, stejně jako závod s časem při cestě za cílem, ozvláštněný tím, že vidíme i detailní práci lovců využívajících každou vyčmuchanou stopu, z toho by mohl být člověk snadno paranoidní. Zde čestná zmínka pro Eda Nortona, jehož skutečná "údajná" nepříjemná osobnost se pro tuto postavu skvěle hodí, a pro Donnu Murphy, která je jako stručná schopná žena v pozadí úplně fantastická. Věčná škoda, že to všechno vyústí do banální honičky s publiku i postavám ve filmu neznámým Terminátorem, která se navíc děsně táhne a postrádá jakýkoliv wow faktor. I tak ale tento film hodnotím výš než eponymního "Jasona Bournea", který vyšel pár let po něm. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bourneov odkaz bez Bournea, ale stále dobrý a zaujímavý ? No je to tak. Tony Gilroy scenárista predošlých Bournoviek sa tento krát aj posadil na režisérsku stoličku. Čo sa týka samotného filmu a jeho spojitosti s predošlými dielmi, tak je to šikovne vymyslené, dobre do zapadlo a vôbec nevadí, že tu nie je Jason Bourne. Oproti predošlým Borneovkám je tento film ladení viac akčne. Povedal by som, že naj-akčnejšie a to aj s toho dôvodu, že Aaron Cross nemusí skúmať svoju minulosť a tak sa ide rovno do akcie. Aj keď príbeh nie je tak zamotaný a prepracovaný, stále je dosť zaujímavý na pozretie. Herecké obsadenie je perfektné. Jeremy Renner skvelá náhrada a Rachel Weisz ho príjemne dopĺňa. 85% - 4* ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Důstojné navázání na akční filmy o jednom vycvičeném zabijákovi, jenž svou ztracenou paměť hledal kde se dalo. Od začátku do konce jedna velká akce. Jedna si ani nestihne nudou zívnout. Jediné nad čím jsem vzdychala byl Jeremy. Sexy lovec čarodějnic mě má holt zaháčkovanou. Jsem moc ráda, že se děj příliš nesoustředil na techtle mechtle hlavních představitelů, že se úplně obešel bez nějaké milostné chvilky, i když bylo všem jasné, že by se oba nějakých těch techtlí rádi zúčastnili. Úplně stačilo, že jsme jakože věděli ... Já jsem byla spokojená. Za mě plný počet! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Superzabiják, vypěstovaný na umělých hnojivech je zpět! A stačí třikrát denně dvě pilulky. Zelená, aby uměl jíst příborem a byl schopen zavázat si tkaničky tak, aby si na ně při superzabíjení nešlapal a nepadal na hubu, no a modrá na erekci. A není to Démon. Ten se patrně konečně nechal zaregistrovat s Aflekem, pokoušejí se o miminko, a tak Matt, který je za mamku, pověsil na chvíli kariéru na penis, aby se mohl soustředit na klidné ovulace a po devíti měsících vytlačil nestresovaný plod. Každopádně Zmrd, co číhá všude je skvělá náhrada! Charismatický sympaťák a dokonce, div se světe, i herec! Trend série zůstal i po náhradě Hamleta Othelem naprosto zachován a je to krásně dívatelné stejně, jako jsou čtivé Ludlumovy braky. Pro účely filmu je možná trochu škoda, že mu došly ty modré pilulky. Kdybych byl superagentem třeba takový já a musel bych bránit těžce šukatelnou MILFkoidní vědkyni před všemocnou, státem dotovanou institucí, rozhodně bych s ní netrajdal někde po Filipínach, ale oholil bych si přirození, aby mě nepoznali na dopravních kamerách, zašil se s ní do nejbližšího motelu na periférii, kde bych jen pod cizím jménem objednával pizzu a ochraňoval ji minimálně třikrát denně, někdy i dvakrát za sebou, dokud se to nepřežene. A samozřejmě fikaně! Tu pizzu bych objednával pokaždé z jiné pizzerie, aby těm hajzlům z agentůry někde na kompjůtru nevyskočilo, že u Dona Corleona náhle došly ančovičky. I přes tuto jistě odpustitelnou, drobnou scénaristickou minelu jednoznačně masturbační záležitost! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zas a znovu veľmi príjemné akčné špionážne béčko, no už nie to špionážne "áčkové béčko" s Mattom Damonom a skvelým scenárom. Tentoraz trochu suchšie, naivnejšie, hlúpejšie a iritujúcejšie pod taktovkou scenáristu pôvodnej trilógie, ktorému pravdepodobne pri režírovaní nezostal čas na zaujímavejšiu zápletku. Tak či tak, Renner možno nedosahuje agentských kvalít Damona, no potvrdzuje svoj status dobrej voľby do akčných thrillerov, hlavne tých solídnejších, v ktorých ho v poslednej dobe vídame (a rovnako sa nejedná o jeho prvý stret so touto tematikou - stačí spomenúť na najnovší diel Mission Impossible, kde si strihol nie práve nedôležitú rolu). Rachel Weisz je výborná a ani ostatní na tom nie sú zle, s výnimkou jediného - Edwarda Nortona. Zaznamenal som to už pri Neuveriteľnom Hulkovi a ten pocit sa mi znovu vracia - Norton by si už mal dať od filmu pohov. Pôsobí dosť divne, v tvári je z neho jemne strašidelný zjav a celkovo začínajú prevládať narastajúce nesympatie. Filmu by som ešte vytkol zopár zásadných chýb v scenári, ako napr. fakt, ako sa dozvedeli, že raketový útok prežil práve Cross, ale to je asi tak všetko. Slušné, ale mierne sklamanie. Možno ak sa nabudúce vrátiš aj s Damonom, Tony... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Bitka v Manile, ktorá sa odohráva v úzkej uličke medzi dvoma stenami, robila filmárom trošku starosti. Jej šírka bola iba niečo vyše 50 cm. (gogo76)
  • Na scénu s vlkmi sa robil konkurz. Boli to vlci z Los Angeles a cvičili ich 6 týždňov. Na zábery od chrbta používali krížených vlkov, pretože praví vlci zle znášali kameru za chrbtom. Jeremy Renner (Aaron Cross) zápasil s atrapami a mechanickým vlkom. (gogo76)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama