Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film vychází ze skutečného příběhu, který začal v roce 1980 ve městě Ayer ve státě Massachusetts a vyústil soudním procesem pod názvem Stát vs. Kenneth Waters roku 1982. CITÁT - Nemám rád vězení, málo tam nalévají........... Dojemný příběh muže odsouzeného na doživotí za vraždu prvního stupně. Jeho sestra nevěří, že to udělal. Rozhodne se "na stará kolena" že začne studovat, aby se stala právničkou a pomohla svému bratrovi z vězení. CITÁT - Bože, já nesnáším celej právní systém........ Příběh plný sesterské lásky, který vás možná donutí uronit sem tam nějakou tu slzu. Je to totiž nervák plný převratů a osobních dramat. CITÁT - Jsme jen kašpaři........ Nikdo to v tom příběhu neměl lehké a nebyla to žádná sranda. Ve filmu si zahrála i jedna má favoritka, která se ve filmech moc neoběvuje. Clea Du Vall. Jinak hlavní role si zahráli Hilary Swank jako Betty Anne Waters a Sam Rockwell jako Kenny Waters. Film je věnován Kenny Watersovi. ZAJÍMAVOST - Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jasné 4 hvězdičky. Moc pěkný film o bojovné sestřičce, která za každou cenu chce dostat svého nevinného brášku na svobodu. Zážitek z filmu je o to silnější, že se tento příběh skutečně stal. Paradoxem ale je, že ve skutečnosti se bratr Kenneth pár měsíců po propuštění nešťastnou náhodou zabil (jak se praví v zajímavostech). 78% ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový film s Oscarovým potenciálem (především v hereckých kategoriích - Hilary Swank, Sam Rockwell a Juliette Lewis) o neuvěřitelné síle sourozenecké lásky. Když byli malí, měli jen sami sebe a zůstalo jim to až do dospělosti. Betty Anne chtěla svého bratra chránit a udělala tak i za cenu obětování vlastní rodiny a prakticky celého jejího života. Film ubíhá pomalu a mrazivě až do strhujícího finále. Filmu navíc dodává hodně hořkou tečku jedna spoilerodní zajímavost z imdb. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell by si konečně zasloužil Oskara. Hilary Swank už plešatou pozlacenou sošku doma na polici má, ale za její nominaci bych se také nezlobil. Conviction je další z pomalých "independent look" dramat podle skutečných událostí a jako spousta dalších stojí za vidění. Ve filmu je vidět, že odhodlání některých nezná mezí a já s ústy dokořán sledoval proměnu z ukřivděné sestry v neústupnou osobu s cílevědomostí na rozdávání. Sourozenecké pouto mezi Hilary a Samem je tím nejpřesvědčivějším, co jsem z filmů loňského roku viděl. 4 a 1/2 *. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)

Reklama

Reklama