Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

fremy 

všechny recenze uživatele

Výborný námět. Toto je životní příběh, který si zasloužil převedení na plátna kin a povedl se na výbornou. Možná někdy herecké výkony nejsou tolik přesvědčivé, přesto jsem s napětím sledoval každý krok Betty Anne. Mohlo se stát cokoli, dokonce jsem věřil, že Kennneth pobyt ve vězení nevydrží a spáchá sebevraždu. Šťastný konec, ale filmu prospěl, i když se to zdá být klišém. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film vychází ze skutečného příběhu, který začal v roce 1980 ve městě Ayer ve státě Massachusetts a vyústil soudním procesem pod názvem Stát vs. Kenneth Waters roku 1982. CITÁT - Nemám rád vězení, málo tam nalévají........... Dojemný příběh muže odsouzeného na doživotí za vraždu prvního stupně. Jeho sestra nevěří, že to udělal. Rozhodne se "na stará kolena" že začne studovat, aby se stala právničkou a pomohla svému bratrovi z vězení. CITÁT - Bože, já nesnáším celej právní systém........ Příběh plný sesterské lásky, který vás možná donutí uronit sem tam nějakou tu slzu. Je to totiž nervák plný převratů a osobních dramat. CITÁT - Jsme jen kašpaři........ Nikdo to v tom příběhu neměl lehké a nebyla to žádná sranda. Ve filmu si zahrála i jedna má favoritka, která se ve filmech moc neoběvuje. Clea Du Vall. Jinak hlavní role si zahráli Hilary Swank jako Betty Anne Waters a Sam Rockwell jako Kenny Waters. Film je věnován Kenny Watersovi. ZAJÍMAVOST - Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Závěr byl dojemnej, bodejť ne, když se k němu plazil 100 minut dlouhý příběh, který ovšem tuto stopáž nedokázal naplnit dostatečně strhujícím obsahem. Zejména první hodina byla nudná jako školení o bezpečnosti práce. Ze scénáristického hlediska je pak neomluvitelná nesmyslně odložená konfrontace s bývalou ženou obviněného a je mi úplně jedno, jak to bylo ve skutečnosti, ve filmu to takhle prostě nefunguje. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli sudnych dram som uz cosi videl, ci uz ceskoslovenske filmy, ale hoci aj tie povodom z USA /tusim Primal Fear, Wellesov Compulsion, Anatomie Vrazdy a Obhajce + este cosi/, no ale tento je suverenne najslabsi. Film najprv nema tempo, a ani jeden strhujucejsi moment, reziser Tony Goldwyn mi nic nehovori a po tomto filme to este asi dlho tak aj ostane. Hillary Swank /Million Dollar Baby/ doslova prehravala, Sam DobraSkala tiez a ucast Juliette Lewis /Natural Born Killers/ som mal na haku. Respetivne ju otvorene nemam rad od uz spominaneho NBK. nerad ide proti prudu a ak uz musim, len lahko klzem po vlnach abych sammoc nenamocil - tu le treba byt drsny, ba urcite j kruty k filmu - komplet to zhorelo, o zarobku mozu tvorcovia snivat 10 % ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nezbývá mi, než být přísný. K Hilary Swank nemám žádné výtky, její herecké umění bych si nedovolil nikdy zpochybňovat, ale mám pocit, že maskéři si někde váleli šunky, protože přirozené stárnutí je zde nějak prapodivně (ne)vyřešeno, což musí být i pro absolutního laika jako pěst na oko. K příběhu: Kdyby se to celé nemotalo jen kolem Swank a jejího úsilí nalézt důkazy, tu čtvrtou hvězdičku bych rád přihodil. Očekával jsem trochu pestřejší dějovou linii, tzn. že by mě docela zajímalo, jak se Kenneth vypořádává se svým pobytem ve vězení, dočkal jsem se však bohužel jen špetky útržků a když k tomu přičtu trochu nesympatický sentimentální závěr, vychází mi čistý průměr. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Pravý vrah Katherin Reitz Brow nebyl dosud dopaden. (Anetik)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)

Reklama

Reklama