Reklama

Reklama

VOD (1)

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (533)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jonah Hex je přesně ten druh filmu, který potvrzuje dlouhodobě udržované stereotypy o tom, že komiks je zábava pro ranné puberťáky a zoufalce, kteří v dospělém věku zamrzli na úrovni 15letého výrostka. Je zkrátka a dobře pitomý, plytký a tupý tak, že ho nezachrání ani obsazení několika známých a oceňovaných herců. Prolog z občanské války prosycený vůní střelného prachu a nekompromisního válečnictví sice navnadí, jenže pak už následuje nezadržitelný sešup dolů a ke vší smůle to není pitomé tak, aby to na druhou stranu bylo zábavné. Celkový dojem: 25 %. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto zábavné comicsové osvěžení v divokém westernovém tempu a stylu. Dvojka scenáristů Neveldine/Taylor je natolik správně bláznivá a zároveň originální, že se to muselo odrazit ve výsledku této comicsové adaptace s hvězdným obsazením. Josh Brolin, John Malkovich, Michael Fassbender, Wes Bentley, Aidan Quinn a hlavně božská Megan Fox, jsou sami o sobě zárukou kvality. Příběh muže lovícího gaunery a bažícího po pomstě jménem Jonah Hex, který za zradu svého pluku draze zaplatil nejen doživotně ocejchovanou a znetvořenou tváří, ale především tím, že mu zloduch John Malkovich před očima upálil celou rodinu, je hlavně zajímavý, jak nese typické prvky výrazné comicsové stylizace, jak je téměř v každém záběru vynalézavý (například úvodní klasická znělka loga WBP je ve stylu country) a jak umně si pohrává s nadpřirozenem. Nemusím snad zdůrazňovat, že postavy jsou také typicky comicsové a film má méně dialogů a hodně akce. Vypadá to, že Josh Brolin si svou mírně temnou a hláškující postavu užíval, a aby taky ne, když mu tvůrci přihráli za partnerku Megan Fox, ale té už jsme si tolik neužili, a kdyby této dvojce dali tvůrci větší prostor, tak si myslím, že by jejich spojení před kamerou skvěle fungovalo, ale takto jejich setkání působí dost nuceně. Film má neobvykle skromnou stopáž a vzhledem k tomu, že hned od úvodu nasadí vysoké tempo, tak také velmi rychle uběhne. Nuda prostě nehrozí. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Grázl bez morálky, nesympatická prostitutka a senilní záporák. Z velmi slibného akčního westernu se vyklubala nesledovatelná nuda a možná nejzkratkovitější film, co jsem kdy viděl, kde nelogické jednání postav nebo efektní prostřihy i v pomalých pasážích jsou tím nejmenším zlem. Vrány jako deus ex machina nebo atomové kuličky na divokém západě už jsou ale jiný kalibr. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Akční western řízlý několika dalšími styly a povedenými probuzeními mrtvých. Raději se nebudu ptát, co se Hexovi stalo s ksychtem, ale zvykl jsem si rychle. Zdá se, že už jen kočky mají více životů, a i proto se mi líbilo Hexovo vystupování na veřejnosti s rotačákama po bocích Koně. Akce je rychlá, svižná a rázná, nikdo se s ničím nepáře, Malkovich dobře sekunduje a Megan dokáže zatáhnout bříško do tlouštky krku, páni! 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První,co mě na filmu překvapilo byl producent. Producentem je totiž Joey z Přátel a já o něm konečně po pěti letech něco slyšel. Chyt se ale filmu, který na první pohle vypadá dobře, ale ve výsledku se na něj kouká hrozně špatně. Akce je solidní, pořád tam všecko bouchá, ale ve výsledku je to ptákovina a já ptákoviny nerad hodnotím pozitivně. Snad jenom v případě, kdy herci budou stát za to. Každý tu tak vychvaluje třeba Johna Malkoviche, kterýho já osobně nemusím ale naprosto tomu rozumím. Hraje dobře, vytknout mu to nemůžu. Nejvíc mě ale fascinuje postava Megan Fox. Příjde, chová se jak kdyby byla z jinýho světa, ukáže svoje tělo a pak už se neukáže. Skoro to vypadá, jako kdyby jí texty napsal umyvač záchodů ze štábu, jinak si to nedokážu vysvětlit. Ve výsledku je film Jonah Hex bláznivou ptákovinou, která určitě pobaví, ale jenom ve chvílích, kdy se zábava spojí s akcí...druhá pulka filmu mě spíš uspávala a měl jsem problém vůbec tu akci vidět: Naštěstí mě ale tuna vybuchující směsi pokaždé probudila...ale jinak bych u toho filmu asi chcíp. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Josh Brolin a John Malkovich sa nemohli s maskami spálenín na tvári počas natáčania ani poriadne najesť. (vander19)
  • Film se uváděl do kin ve stejný den, jako Toy Story 3. Zajímavostí je, že režisér Jimmy Hayward původně pracoval jako animátor pro Pixar a podílel se na prvních dvou dílech této série. (HellFire)
  • John Powell se podílel, spolu s rokovou kapelou Mastodon, na hudebním podkresu. V důsledku přetáček a zdržení natáčení však byl nucen od spolupráce odstoupit. Nahradil jej Marco Beltrami. Zpěvák a kytarista kapely Mastodon si poté ve filmu zahraje jednoho z vojáků na vagóně. (HellFire)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama