Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Alementina 

všechny recenze uživatele

All iz well :) Tak kvuli teto hlasce jsem se musela na tento kousek podivat, protoze mi to napsal muj kolega z Bulharska na moje stresu plne zadosti a teprve ted chapu, jak moc se me snazil uklidnit :) A jinak, ksakru, tri hodiny!!! 3,5* A jinak smekam pred maskerama, nalicit 45 leteho chlapa na studenta, aniž bych si toho všimla... opravdu klobouček. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Na velkém úspěchu 3 Idiots se potvrzuje, že indické publikum je ve vztahu k filmům stále konzervativní a zatímco modernější a progresivnější blockbustery (Kites) odmítá, filmy stylově i obsahově ukotvené v hlavním bollywoodském proudu prvních let nového tisíciletí velebí, byť nejsou filmařsky příliš zajímavé a stále se zuby a nehty drží polokýčovité postrobarevnosti a naivity, která sice v devadesátých letech vydefinovala mediální obraz Bollywoodu, ale v současnosti už si mnoho indických filmařů (naštěstí) uvědomuje, že nastal čas posunout se někam dál. První polovinu filmu táhne neúprosně dolů přílišná přepjatost a hlavně lacinost a otřískanost použitých vtípků (nejde jen o vesmírnou tužku, ale taky třeba o "víte-vy-vůbec-kdo-já-jsem" scénu), což naštěstí vyváží polovina druhá, která je jednodušše, ale o to účinněji, vypointovaná. Jinak jsou 3 Idiots další z řady filmů, jenž se vypořádávají s móresy, které do Indie v časech její prudké modernizace přicházejí z dekadentně-imperialistického Západu. Počítám, že přílišná soutěživost, ambicióznost a kariérní dravost nejsou zrovna jevy, jež by si průměrný náhodný pocestný spojoval s Indií...70% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Indická, hořkosladká, romantická komedie o třech skvělých kamarádech, která překonává všechny žánrově podobné komedie tříhodinovou délkou a podivnými muzikálovými čísly. Indická kinematografie je prostě jiná než evropská nebo americká ale "3 idiots" díky jednoduché formě dokáže zaujmout prakticky kohokoliv, kdo u filmu rád vypne a pobaví. Jen ta stopáž, zde opravdu není na místě a v případě daného žánru je smrtící a občas se díky ní film stává zbytečně překombinovaný a zmatený. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Moje první tempa ve vodách indického filmu a hned na mě vyhoukl tenhle žraločí kalibr. Zábavný příběh a trochu jiný filmařský pohled na věc naštěstí přeráží tříhodinovou stopáž, takže vám přijde, že na to čučíte tak hoďku a půl. Fakt stojí za to se na tenhle kus poctivýho filmu podívat. Na svý si přijdou milovníci komedie, dramatu, hudby i ubulených scén. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nadešel čas na trochu sebezpytování a ponižující upřímnosti. No dobře, šel jsem do toho, protože jsem se v záchvatu sebemrskání a čirého masochismu zatoužil ponořit do nějaké bombajské žumpy až po krk a říkal si, že pokud z ní vylezu bez šrámů na mé už tak narušené psychice, napíšu alespoň další grafomanský blábol plný pohrdání a jadrných vulgarismů, orazítkovaný odpadem odpadů. Zalehl jsem tedy do zákopu, připravil kbelík na zvracení, rozcvičil ztuhlý ukazováček na tlačítku FFW a pořádně si odchrchlal, abych se mohl nahlas řehtat těm Hare Krišna tanečkům, kterými ti cigoši tak rádi týrají publikum. "A kurva, tohle bude dlouhá noc!", napadlo mě okamžitě při pohledu na téměř tříhodinovou stopáž. A tak tam ležím, hledím a čekám, že si brzy pomohu od těžké večeře, která mě tolik tlačila na žaludku a co se nestalo? Byl to patrně ten latentní homosexuál ve mně, který z ničeho nic získal převahu a začal krmit mou mysl frázemi jako "Docela milý film" a "Proti těm ťamanským a americkým sračkám s nálepkou komedie úplná pohoda"!!! Cynické macho uvnitř nevěřícně kroutilo hlavou a snažilo se tu bukvici umlátit bezzubými argumenty, až to nakonec rezignovaně vzdalo. A romské tanečky? Jen dva, celkem kultivované, tedy nic, s čím by si FFW hravě neporadilo. Je mi až žinantní to napsat, ale tři hodiny utekly jak voda a Homoverbal se docela bavil! Jistěže čtyři nedám, člověk si musí zachovat alespoň nějakou hrdost, že jo?! Přísahal jsem proto Šivovi, že se nějakou dobu budu podobným filmům vyhýbat! Jednak proto, že nechci úplně ztratit tvář, a druhak protože mám strach, že bych se pak mohl jednou ráno probudit a svrběla by mě kunda. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Uzavretie stávky troch kamarátov s Chaturom a vyhodnotenie stávky pripadlo na 5. septembra, kedy sa v Indii oslavuje deň učiteľov. (Laslo)
  • Scény z univerzity a kolejí byly natáčeny v Indian Institute of Management Bangalore. "Uvítací večer" nováčků se natáčel na dívčí koleji, přičemž zde bydlící dívky celé scéně přihlížely. Herci přiznali, že se před nimi cítili nepříjemně, když se museli svlěknout do spodního prádla, aby jim bylo dáno razítko na zadek. (glitter)
  • Při natáčení opilecké scény Aamir navrhl, že by se mohli opít doopravdy, což se také stalo. Výsledkem bylo mnoho přetočených záběrů, až došla samotná filmová páska. Tým se pak pro pásku musel vydat na další "plac" v Bangalore. (glitter)

Reklama

Reklama