Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když talentovaná mladá zpěvačka Larissa (Emilie Weltieová) požádá mírně nemotorného curyšského studenta Emila (Philippe Graber), zda by nemohl před její rodinou na chvíli předstírat, že je její přítel, mladík kvapně souhlasí. Už dlouho se totiž snaží dívce vyjevit své vřelé city, které k ní chová, takže tato nabídka přichází jako dar z nebes. To ale bohužel Emil neví, do jakého tornáda událostí právě vstoupil. Ještě dříve, než se dokáže do nové role pořádně vžít, za ním totiž přichází Larissina sestra Nora (Johanna Bantzerová) s oznámením, že jeho „dívka“ právě zemřela. A co víc, žádá Emila, aby se zúčastnil příprav dívčina pohřbu. Nešťastný, rozbolavělý a především naprosto zmatený Emil opět souhlasí. A to je opět chyba. Protože se brzy zakouká i do Nory, což je v této situaci do značné míry nevhodné. A kabátek upletený ze lží se kolem něj začíná svírat se stále větší intenzitou. Příval drsností v originální švýcarské komedii Michy Lewinského, oceněné dvěma Swiss Film Prizes, tím ale zdaleka nekončí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

sharky 

všechny recenze uživatele

45% Tenhle film mi pocitove priopominal primej prenos z pohrbu, na kterym je spousta recniku, co se neumi vyzvejknout. Velmi depresivni a velmi pomaly (rozumej nudny) film. O cerenem humoru nemuze byt ani rec, tady fakt neni cemu se smat. Pokud mate dobrou naladu a chcete ji zkazit, doporucuju. Jinak je zajimava tak akorat hudba, technicke kvality filmu a poprsi jinak neprilis pritazlive ci herecky schopne hlavni predstavitelky. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Povedene svycarske drama o jednom nesmelem mladikovy, ktery se po srmti mlade zpevacky vydava za jejiho pritele u jeji rodiny. Skvely je soundtrack k tomuto filmu. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Der Film '08  -  Nejlepší švýcarský hraný film roku 2008. Občas trochu morbidní, občas černohumorné, někdy poněkud existenciální drama o mladém studentovi Emilovi, který se zamiluje do zpěvačky Larissy. Pod záminkou v podobě rodinné tragédie je Emilovi umožněno se setkat s Larissinými rodiči jakožto jejím přítelem. [==] Film o změnách, které člověk musí občas podniknout, aby se pod tíhou vlastních stereotypů neudusil. Solidní 4*. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Originálna dráma, ktorá slušne pláve, akurát nepozná svoj prístav. Za zmienku stojí trefný casting dvoch hlavných predstaviteľov a pekný soundtrack. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama