Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší suverénne iný horror od severanov. Zo Škandinávie sa nám v poslednej dobe roztrhlo vrece s filmami s najnapínavejším žánrom. Tento síce patrí k tým, ktoré v sebe nesú veľkú porciu odľahčenia situácie, no stále je to kvalitný masaker s veľmi dobrými ľakačkami, kopou brutalít a popri tom všetkom sa do popredia dostávajú aj najčernejším humorom ladené scény, ktoré dokonale dotvárajú skvelú nekonvenčnú atmosféru. To, akým štýlom si tvorcovia prdel sami zo seba tu ešte nebolo, veru, nasmial som sa dosýta. 80%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vysokohorský, severský masakr Smrtelného zla. Aneb parta "rozmazlených harantů, kteří se neobtěžovali si něco zjistit o místní historii" kontra armáda nacistických zombií. Jak osvěžující závan do strnulého zombie žánru dokáže přinést spousta uniforem s hákovým křížem:) A také zasněžená, mrazivá severská krajina, s kouzelnými záběry fjordů. Oceňuji hudební stránku s pár našlapanými metalovými kousky. Jinak scénáristicky se Mrtvý sníh v podstatě ničím neliší od americké tvorby. Zhruba první polovina je značně prostoupena atmosférou s pár lekačkami a tradičním scénářem: "Haló, je tam někdo? Nikdo tam není. Kde je Sára?" Postupně potom film začne nabírat prvotřídní gore-splatterový "říz". Takže partička mladistvých se musí spojit a čelit útoku krvelačných nácků. Dokonce i holky přestaly ječet a pořádně se do toho obuly. Avšak kluci je svým postupem a nástroji zcela "krvavě" překonali. V rozmixovaném "koktejlu" gejzírů krve, střev a useklých končetin, se čas od času vynoří vtipné scény a hlášky. Korunu všemu nasazuje ten nejvyšší, plukovník Herzog a závěr, s jedním velmi "početným" překvapením, které se přeživším zřejmě moc líbit nebude:) "Sejmeme toho hajzla a padáme odtud", "Víte, kolik filmů začíná s partou přátel na výletě na chatu, bez signálu?", "Jsme na chatě u Oksfjordu. Napadl nás někdo, kdo vypadá jako Němci ze 2. světové války. Víte, omylem jsme zapálili chatu a teď to tady všechno hoří." :D ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hodinu děsnej vopruz, při němž jsem z nudy ani ne po půl hodině začala listovat jedním o dost zábavnějším filmovým časopisem, aby mi to alespoň trochu utíkalo. Posledních dvacet minut docela zábavná zombie řezničinka o pár hláškách, která to celé pozvedla alespoň na dvě hvězdy. Připadalo mi, že se Norové snaží napodobit styl britských komediálních hororů, ačkoli si s tím zřejmě pořádně nevěděli rady, protože takovým kouskům jako Soumrak mrtvých, Izolace, nebo Doghouse tahle pičovinka nesahá ani po slepé střevo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborne som sa pri tomto filme bavil. Podľa mnohých hodnotení ľudia asi čakali niečo reálnejšie alebo hororovejšie, ale ja som dostal to, čo som chcel. Je fakt že film je dlho o niečom inom, ale nenudí, spoznávame postavy, čakáme ľakačky každú chvíľu. Dead Snow často krát prekvapí niečím, čo človeka poteší a čo presne v tom filme chcel. Neviem či by so mnou ľudia súhlasili, ale možno by bolo lepšie, keby posledných 25 minút bolo poňatých trocha vážnejšie, lebo mne to množstvo čierneho humoru skazilo dojem vážnosti a strachu. Chcem povedať že prvá polovica, keď zombíkov ani neukazovali vyvolávala strach a keď sme ich videli, vyvolávalo to skôr smiech. Ale je mi jasné že je to aj v žánri - komédia, ale možno nám mali komédiu podať hneď od začiatku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už plagát k filmu napovedá, čo od neho môžte čakať a presne to som i dostal. Slušné gore efekty a zaujímavých nazi -zombies, kvôli ktorým som filmu venoval svoj čas. Príbeh i nápad s nazi zombies je výborný a ono to ani celkovo nie je zlé, len tomu chýba buď väčší nadhľad a ešte viac humoru, alebo mali tvorcovia ísť úplne opačnou cestou a urobiť to smrteľne vážne. Takto napol to až tak nefunguje. Cením si však jednu dobrú radu z filmu, ktorú môžete využiť i v reálnom živote, ak by vás náhodou zasypala lavína.(ja viem, to sa stáva úplne bežne) Myslím tu so slinami.... Krvi si užijete, zombíci sa naozaj vydarili a ak od toho nečakáte veľa, tak vás to nesklame. Navyše som zistil, že aj s odhryznutými vajcami sa dá naozaj slušne utekať...60%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)
  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)
  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama