Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Za nic na světě se od těch bastardů nesmíte nechat kousnout!"... Dobrá rada od někoho kdo si mezi prvníma na vlastní kůži zažije překvapivou porcovačku, ale i mnoho jiných veselých momentů se tady vyrojí... no, to klima je přesný, okamžitě mi z toho chytla pořádná kosa a nebylo to jen vinou nacistickej ultra-zombíků (uniforma jim sekne), v jejichž taktice likvidace nebyla naprosto žádná chybka, vždyť..."v jednotě je síla"... a na takovou vydrezůrovanou smečku je potřeba mít trochu toho šrotu v makovici, ale někdy ani to nepomůže... a potom je třeba použít těžší kalibr, vlastní svaly (např.)... a nějaký ty zbraně co jsou zrovna po ruce... a ta kadibudka (plná hoven...vcuc)... ty brďo, třesu se ještě teď...no, ale jinak tenhle severskej kousek nabitej po víko různejch lidskejch chuťovek... ble, ble... sem si patřičně užila... proto by neuškodil nějakej zmraženej nášup...a už si to fičí...uaau... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, ale můžu si za něj sám, ve skrytu duše jsem doufal v solidní atmosféru, která je pro severské horory typická, přičemž skloubení s komedií by bylo podobné jako v Dead End. Však bohužel, Dod Sno je mnohem více komedií. S čímž bych se vyrovnal, kdyby to bylo komedie vtipná vícekrát než jednou za pět minut a netrvala by tak zarputile na klasické hororové dějové lince. Jediným ozvláštněním tak zůstává originální typ zombies, no na druhou stranu vyplejtvat takhle skvělý záporáky na pouhopouhou průměrnou komedii považuju téměř za zločin proti lidskosti. PS: Na Evil Dead II a Braindead to samozřejmě nemá, spíš si představte My Name Is Bruce odehrávající se na sněhových pláních. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|56%| Celkově průměrný počin, který mě moc nenadchl, ale neurazil. ½ filmu je celkem nudná, postavy mě moc nebavily. Neříkám, že to byli totální idioti (znám horší), ale nezískali si mě. V druhé půli snímku se už konečně něco děje a celkem mě to zabavilo. Vyvraždovačky sice vůbec nepůsobí drsně, ale spíš amatérsky – párkrát jsem se zasmál. Poslední minuty filmu – to už mě začalo hodně bavit, výborně krvavé scény spojené s komediální stránkou, takže mi bylo líto, že film pak skončil. Potenciál to mělo o dost vyšší. Takto je to jen koukatelný průměr. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

MOVIE: „Dle GPSky to měla být k lunaparku zkratka, však místo kolotočů prdele, vnitřnosti a jatka. Než pak stihl rozšlapat přístroj v návalu hněvu, vykonal bungee na svém tlustém střevu“ aneb krvavý steak na sněhu bez oblohy a spousta mražených nacistů k tomu. Až mi z toho byla zima člověče. O svébytném kouzle a chladné osobitosti severské kinematografie kolují zvěsti už nějaký čas. Skandinávie expanduje do všech žánrů a tentokrát vystrčila omrzlý půlky směr stoosmdesátihektolitrový gore shit. Nutno podotknout, že nemálo šmrncovní! Tommy Wirkola určitě nezapře inspiraci v Jacksonově nenapodobitelné klasice Braindead (1992) , kterou přetváří v obdobně bizarní, lokálně podchlazenou řež za zvuků podladěných kytar, vyřvávaných textů v norštině s malebnou kulisou půvabných severských hor a fjordů za zády. Kde jste vy zbabělý svině? Bojíte se vyjít na přímý světlo? Kurva nebylo to příliš? Myslíš, že je to nasralo?“ Jako horor úsměvné s pár příjemně atmosférickými momenty a dvěmi, třemi lekačkami. Jako nekompromisní úlet účinné, bláznivé, zapamatovatelné a do jisté míry originální. Jako nadšenecké béčko slušně odvedené, svižně nasnímané, maskérsky kvalitní a i přes velký počet klišé do budoucna jistě vyhledávaný kousek v dvd sbírkách. Pokud k Død snø přistoupíte s tou správnou porcí nadhledu a nebudete se ho snažit příliš srovnávat či řešit, pobavíte se. Pokud nadhled nevlastníte, zkuste dobře vychlazenou sedmičku finské vodky, třeba se dostaví. MUSIC: Hudba je tu jako přesně padnoucí frak. Energický, dynamický mix metalu, severského rocku i akustiky, svižné soudobé elektroniky a pitoreskní úvodní motiv k tomu. Christin Wibe namixoval k danému tématu přesně to, co ho nebrzdí a s čím příběh (nebo snad „příběh“) funguje. RATING: atmosféra: 7/10, realizace: 7/10, originalita: 8/10, obsazení: 6/10, hudba: 7/10, vizuál: 7/10 [final rate: 80%] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Cold Prey další super norskej horor, ktere se sice ze začátku nějak nemůže rozhodnout jestli bude temnej, mrazivej horor a nebo komediální hororová zombácká jízda, ale postupně se z toho vyklube právě ta jízda a vůbec to neni na škodu, i když se zprvu zdá, že to moc šlapat nebude, ale nakonec je opak pravdou a závěrečnej asi 30ti minutovej finiš je úplně nuskutečně bombastickej masakr, kdy tam dva kamarádi nafasujou kladívko, sekerku, brokárnu a motorovku a jdou si to vyřídit se zombáka z druhý světový a všude lítaj mozky, střeva, krev se počítá na litry a všechno to ještě podporuje hodně nápaditá kamera a režie. Prostě horor to neni kdovíjak úžasnej, ale zábavný to je pořádně ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)
  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama