Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

SkyLukey 

všechny recenze uživatele

Ukrčitě kvalitní a zajímvý film. Dost možná režisér vsadil na občasný chaos ve scénách pro přiblížení a připodobnění Darwinovch myšlenek, které byly rovněž velmi chaotické. Creation je natočen velmi citlivě, protože vše co se týče války vědy a víry citlivé je. Nejvíce mě však překvapil Paul Bettany, který předvedl prvotřídní roly. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Sice jen využívají lákavé nálepky teorie evoluce, aby prodali romantické drama o manželské lásce po ztrátě dcery, leč na svůj žánr je to příjemně civilní, dobře odrežírované a hlavně skvěle zahrané. Největší uznání patří Bettanymu za Darwina, Connelly je sama o sobě dostatečným důvodem koukat na cokoli a epizodních roliček se dostalo i takovým fajnovým Britům, jako jsou Ash Morgan nebo Sherlock Holmes ;) ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě CREATION tak dostane, ale já prostě nemám co vytknout. Skvělá řežie a vynikající herecké obsazení (Jennifer Connelly, Paul Bettany i ta malá holčička) nádherně zachytávají příběh o rodině, o lásce, o ztrátách a o životě, který byl roztržen mezi vědu a víru. To vše navíc podbarvuje tklivá hudba Christophera Younga. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Už celá Darwinova teorie je pro mě strašně zajímavé téma. Film Creation se však teorií jako takovou přímo nezabývá (jistým způsobem ale ve filmu vysvětlena je), zabývá se tím, jak pravda ovlivnila samotného Darwina a lidi kolem. Film obsahuje zajímavé myšlenky, jak ztráta víry a odhalení toho, že jsme pouze součásti krutého vesmíru a jediným cílem člověka je přežít, může ovlivnit celou společnost. Nad Darwinem zvítězila vědecká pravda, ačkoliv ho to to málem zničilo. Nakonec má ale stejně každý svou vlastní pravdu a vlastní víru a nějaká vědecká fakta ho vůbec nezajímají. Někdy je možná lepší pravdu neznat, nebo si ji nepřiznat. Film je velice pěkně natočen s příjemnou hudbou, na emocionální strunu diváka hrají příběhy, které Darwin vyprávěl své dceři. Obsazení Paula Bettanyho byla správná volba a stejně tak i obsazení mé oblíbenkyně Jennifer Connelly. Celkově si myslím, že se jedná o dobrý film, který můžu doporučit. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa hlbsie nezamyslal nad "pribehom" v pozadi Darwinovej evolucnej teorie a nad spolocenskymi problemami, ktore samotna Darwinova myslienka musela vyvolat. Creation mi ponukol prijemne chvile, pocas ktorych som mohol trosku pouvazovat nad vecami "medzi nebom a zemou" a pritom si aj oddychnut od dennodennych banalit. Spominany rozorvany "duch" filmu mne prave sedel a akosi mi navodzoval atmosferu, ktora by teoreticky mohla Darwina v danych casoch sprevadzat. Paul Bettany si kazdopadne zasluzi velky potlesk. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama