Reklama

Reklama

Fontána pro Zuzanu 3

  • Slovensko Fontána pre Zuzanu III (více)

Obsahy(1)

Další osudy Zuzany, tentokrát z horké Afriky, kam se vypravila, aby pomohla příteli od nechtěné svatby. Na dva předchozí snímky nyní volně navazuje i díl třetí, odehrávající se v exotickém prostředí Viktoriiných vodopádů. Sem přijíždí Zuzana se svým kamarádem původně jako alibi, proč si nemůže vzít nevěstu, jemu určenou již od dětství. Jak už to tak ovšem bývá, vzájemné vztahy se komplikují. Z odmítané nevěsty se totiž vyklube krásná modelka a Zuzana potkává sympatického novináře. Snímek samozřejmě provází výborná muzika, na níž se podíleli Vašo Patejdl, Jožo Ráž, Ján Baláž, Laco Lučenič a Ibrahim Maiga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

haWranka odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem to dlooouho neviděla... Skoro se to stydím říct, ale ve svých cca 12 letech jsem tenhle film sjížděla pořád dokola. Dneska už bych pravděpodobně hodnotila jinak, ale tak jako víte co...:) ----------------------------------------------Ták, znovu jsem to viděla. Po pěkných pár letech. A je jasný, kam to patří. Do odpadu a to minimálně! Hrůza! Hrůůůůza!!!! Jedinej vtipnej okamžik je Vápnova věta: "CO? Zase mě chce oženit!" Hrůzaaaa!!! ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či je záverečná časť trilógie Dušana Rapoša vôbec najhorším slovenským filmom. V každom prípade však možno povedať, že záverečná časť trilógie Dušana Rapoša je zlým filmom, a to aj na slovenské pomery. Snímka z roku 1999, väčšinovo odohrávajúca sa v Afrike, sledujúc jednoduchý príbeh s romanticky sa tváriacimi prvkami, je takisto diváckou uspávankou a tortúrou zároveň, pričom jediným zaujímavým prvkom v nej je celková bizarnosť. Napríklad čo sa dabingu týka. Prečo prakticky všetky postavy rozprávajú po slovensky (vrátane Afričanov), ale Zuzana (Eva Vejmělková) ako jediná po česky, a to aj napriek tomu, že v prvej časti trilógie rozpráva po slovensky? Alebo prečo je postava Ibiho (Ibrahim Maiga) predabovaná do otrasnej šušlavej slovenčiny v podaní Maroša Kramára? Otázky vyvstávajú aj v hereckej rovine. Prečo hrá postavu talianskeho sochára Marián Labuda, keď vo filme vystupuje skutočný Talian Alessandro Coari? To bol problém nájsť do Labudovej roly ďalšieho talianskeho herca? Hoci ide "iba o maličkosti", dobre demonštrujú, nad čím všetkým divák v spojitosti s týmto filmom uvažuje, keďže príbehová stránka prakticky nedokáže zaujať. Fontána pre Zuzanu 3 nebaví. Preto ani nemá väčší zmysel ju podrobnejšie hodnotiť. V prípade tejto snímky Dušana Rapoša stačí skonštatovať, že ide o zlý film. Ale - na rozdiel od mnohých iných "diel" - aspoň ako film pôsobí, pretože po technickej stránke (minimálne čo sa kamery týka) ide o počin zvládnutý. Za necelé dve hodiny diváckeho času však ani zďaleka tento výtvor nestojí. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je třeba ocenit Evu Vejmělkovou, že svou životní pouť Fontánami dotáhla do konce, i když prostě musela vědět jak to dopadne...alespoň doufám, že to tak bylo, protože jinak u mě hodně klesla:) Nejsilnější stránkou filmu tak, jako obvykle, jsou doprovodné písně, po delší době už ne tak superprofláknuté... ()

arkis 

všechny recenze uživatele

Najhorší slovenský film 90. rokov. Sentimentálna zlátanina, trápne presladená umelým sladidlom všetkých známych klišé a pripomínajúca skôr nevydarenú paródiu s neuveriteľne zlými hereckými výkonmi (sorry, pán Labuda). Nádherné africké exteriéry na film proste nestačia, pán režisér. Stačilo vydať iba soundtrack, ten jediný za niečo stojí. ()

liduskaa123 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostý propadák. Komedie? Prosím a kde? Při sledování mi bylo trapně. Vydržela jsem až do konce s pocitem ztráty času. Dialogy naprosto o ničem. Dlouhé tklivé rádoby zamilované pohledy. Kde se v tom filmu vzal Marián Labuda? Naprosto pod jeho úroveň. Neustálé šišlání afrického hlavního hrdiny – odporné. Esmeralda v českém podání. Odpad. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (10)

  • Marilyn Ngondo, ktorá si zahrala postavu Nene, bola v čase natáčania filmu vyhľadávanou juhoafrickou modelkou pracujúcou v Londýne. (Raccoon.city)
  • Ibrahima Maigu nadaboval Maroš Kramár, ktorý si s ním zahral v druhej časti. (MFJD)
  • Prvý slovenský film, ktorý bol nakrútený v angličtine, so zvukom DTS a postprodukovaný v Hollywoode (strih, zvuk) či Johannesburgu (laboratórne práce). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama