Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Východní Německo, 1988: Jürgen Kaiser je agent státní bezpečnostní služby Stasi a je zcela loajální straně. Má však strach o svého syna Marca, který je punkáč. Po jednom koncertě, kdy je Marco zatčen, je donucen vstoupit do armády, kde překvapivě propadá názorům socialismu a je presvědčen o tom, že musí bránit svou zemi proti kapitalistickému nepříteli. Zatímco Jürgen je mile překvapen, jeho žena Hanna a Marcova přítelkyně Anja podporují hnutí občanských práv a Marcovo chování se jim vůbec nezamlouvá...

Film DAS WUNDER VON BERLIN zachycuje poslední dny režimu NDR z pohledu jedné východoněmecké rodiny. (Bobek27)

(více)

Recenze (34)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kostja Ullmann mě zaujal již v excelentním německém dramatu Letní bouře. Karoline Herfurth se zase od obyčejné, tuctové role v teenagerských Holkách to chtěj taky, úžasně posunula v hereckém žebříčku navrch. Velmi vyzrála a přitom si stále zachovala svoji tvář, s níž stále působí jako mladičká studentka. Vydařené drama o událostech z doby, již jsem neprožila. Potěšil mě v hlavní roli hlas Vojty Kotka, a toto spojení Vojty a Kostji na mě působilo jako dva krásní kluci v jednom:) Jen škoda, že Vojta svými rolemi zůstane stále nejspíš zafixován jako "ten" z teenagerských komedií. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle dývko na mne vypadlo při úklidu knihovny zrovna 17.11. letošního roku. Ještě zavařené v průsvitném obalu s cenovkou 18 Kč. Už ani netuším, dke jsem k němu přišel. Každopádně dobře že tak, dnes jsem jej poprvé otevřel a pustil. Tohle skvěle natočené retro vás hned pohltí a přenese do DDR roku 1988 - 89. není to žádné rádoby Vyprávěj, tady v té době prostě jste. Ullmann alias Marc se do role dobře hodil i mladičká a krásná Karoline Herfurth. Spolu s nimi a rodinou Marca sleduje skutečný zánik východního bloku, který se stal jen díky tomu, že stále ještě nedoceněný Gorby se nehodlal do těch demokratizačních kvasů spřátelených socialistických národů angažovat. Zde je to o to zajímavější, že otec Marca pracuje pro Stasi. Na člověka zase dýchla ta listopadá doba a je úplně jedno, že tohle se dělo o kousek dál a že to vlastně bylo impulsem toho co se dělo pak u nás. Muselo být zvláštní v těch posledních hodinách DDR a vlastně i ČSSR na pozicích Stasi či STB důstojníků sledovat jak se to celé bortí a nevědět co dělat. Ti chytří a bezpáteřní rychle připnuli trikolóru nebo placku OF, doufajíc že zapadnou v revolučním dmutí, ti hloupější asi jen zírali jak se jejich socialistické jistoty a svět, který celý život bránili mění. Ve filmu nic nepůsobilo uměle, velmi dobře byly do filmu vloženy dokumentární snímky, které nijak nerušily hraný děj. Proč takovéhle filmy ČT nedává ? Alespoň, že pustila Fany a pes - v podstatě kreslenou verzi dost podobného příběhu ze stejné doby. Tleskám a dávám za 5 okopírovaných letáků. * * * * * ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná dráma z prostredia NDR tesne pred pádom Berlínskeho múru v revolučnom roku 1989. Sledujeme osudy obyčajnej rodiny, kde starý otec bol s hitlerovými vojskami pri obliehaní Stalingradu, otec je presvedčený komunista a agent STASI a syn čerstvo zaľúbený punker, ktorého povolajú do armády. Už si viem predstaviť, ako si asi budú títo chlapi v tomto zlomovom období rozumieť :) Milé prekvapenie z krajiny, ktorá svetu dala Derricka a Medicopter. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase tak špatné. Události, situace, kulisy byly celkem věrné tehdejší době. Děj docela zajímavý, jen jsem čekala trochu dramatičtější konec. Také špiónů se na metr čtvereční vyskytovalo poněkud moc. Vzpomínka na rozjařené a jásající občany koncem roku 1989 se vcelku povedla, pouze nechápu, proč se filmy s touto tématikou točí ještě teď. O současnosti se naopak netočí nic. Doufám, že stejně nadšení jako na podzim před 23 lety jsou Němci i dnes. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

864. hodnocený film: Další ze mnou náhodně objevených vynikajících německých filmů. Hodně podoný snímu "Životy těch druhýc", avšak nedosahuje jeho úchvatné kvality. Přesto skvělý snímek o minulé době, která se snad nikdy nevrátí. Dobré herecké výkony a občasná nejasnost, jinak velké překvapení. 4* jsou zcela zasloužené a můžu jenom doporučit dalším. 4* ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama