Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 051)

kinej 

všechny recenze uživatele

U digitálních animáků mi většinou vadí, že postavy a prostředí postrádají osobitost. To ale není případ filmu Rango. Ten je po vizuální stránce opravdu originální a skvěle provedený. Postavičky jsou opravdu jako živé. Ale technická dokonalost je bohužel tím nejvýraznějším kladem filmu. Zamrzí, že tahle krása nestojí na nějakém propracovanějším nápadu. Upřímně musím říct, že jsem film tak nějak nepobral. Asi jsem na půlně jiné vlně. Často mi humor nesedí, ale zde jsem ani nepochopil čemu bych se měl smát. Třeba tomu, že se Rango objeví v dámských šatech? Potencionální hlášky mi přišly úplně mimo a navíc mi přišel film nepoměrně násilný na to, že se jedná film hlavně pro děti. Tím nechci říct, že by mi to nějak vadilo, ale působilo to na mě dojmem, že Verbisnki neví kterým směrem jít. Po tom co se postavičky srandovně perou na voze na jednu z nich spadne kus skály. A one není rozpláclá a nenafoukne se zpátky, je prostě mrtvá. Přijde mi to trošku asociální. Jako celek na mě film působil stejně jako Piráti z Karibiku, krásně propraocované žánrové nic. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Podle traileru nejzajímavější animák roku. Podle verze viděné v kině bohužel zdlouhavý film, který má sice všechna doplňková esa (výborná hudba, prostředí, anglický dabing, odkazy na kultovní filmy i postavy čtyř vypravěčů), scénáristické lince ale chybí něco, co by mě překvapilo nebo aspoň výrazně pobavilo. Zdaleka nejlepší jsou na Rangu ty věčné odkazy na Eastwoodova muže beze jména, které se táhnou od první barové scény (to párátko!) přes jeden surrealistický, Oscarový, pouštní dialog až po pončo během záverečného zůčtování. Možná v budoucnu ještě změním názor, zatím si ale stojím za tím, že s ohledem na potenciál, který tento film měl, je výsledek obrovským zklamáním. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Rango je viac o epizódkových bonbónikoch než o celistvom príbehu. Ale tie bonbóniky sú tonami nápadov sršiacou poctou všetkým slávnym westernom, rodriguezovkám a nakoniec i Pulp Fiction. Postavičky zarastených jašteričích, odpľúvajúcich si hombres, ktorí sú graficky detailnejší a živší než Clu v Tronovi, sú delikatesou pre milovníkov žánru. Zimmerova post-sherlockovská kompozícia, rezaná mechikom, vypointováva komické vsuvky a dodáva grády akčným scénam, ktoré sú „nakrútené a zostrihané“ lepšie než čokoľvek čo ste videli v najlepších akčných filmoch. A pozor, kadencia dospeláckeho humoru výrazne prevyšuje mieru toho detského. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák o ztřeštěném chameleonovi mě nečekaně pobavil. Kvalitní animace, vtip, nadsázka a soví kapela (po vzoru Disneyho celovečeráků)hraje ty nejchytlavější westernové melodie. Odkazů na filmy a místa je opravdu kopice, jen si nejsem jistý, že se mi při každém letadle střílejícím za doprovodu Jízdy valkýr vybaví zákonitě Apokalypsa, či při zpomalených záběrech a k tomu znějící Na krásném modrém Dunaji 2001: vesmírná odysea. Zato úprk kaňonem ze StarWars je pro mne nejlepší akcí celého filmu. A na rozdíl od jiných komentů jsem se fakt nenudil (jo, možná že trénink na artových filmech přináší své plody). Příjemné překvapení... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ABY HRDINA USPOKOJIL KOLEKTIVNÍ POTŘEBY, MUSÍ SE VZDÁT VLASTNÍHO PROSPĚCHU A UPEVNIT VNÍMÁNÍ SEBE JAKO IDOLU, NA KTERÉHO BUDOU VŽDYCKY VZPOMÍNAT.“..... /// Žil byl jeden velmi osamělý chameleón, který hledal cestu k vodě. Našel však nejen město, ve kterým se ve středu ,,chodí na věc“, ale i sám sebe! .....Kurva mi neříkejte, že si to ten chameleón neužíval! Já (a moje děti) rozhodně jo! ,,Prďáckej“ animák o chlapíkovi,, kterej zabředá do svýho vlastního podvodu a často má chuť to zabalit (ale NIKDO NEMŮŽE JEN TAK OPUSTIT SVŮJ PŘÍBĚH!) možná potěší dospělý víc než děti. Jestli teda nemáte nic proti westernům. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak zabít jednou kulkou 7 bratrů (Jenkinsových). 2.) Jsem tvrďák schopnej strávit 3 dny v koňský zdechlině a pít jen vlastní moč. 3.) Zajímá mě, jak chameleón honí jestřába. Nebo jestřáb chameleóna? (Je jedno jak tomu doma říkáte.) 4.) Může mít ještěrka za bratra hada? (Někdo by řekl, že svini určitě....) /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (70)

Zajímavosti (19)

  • Postavy ve filmu jsou v původním znění namluveny velice autenticky. Film nebyl natáčen pomocí technologie "motion capture". Herci ve studiu skutečně hráli, jako by natáčeli hraný film. Někteří z nich měli dokonce na sobě i filmové kostýmy. Jejich záběry pak byly použity jako reference pro animátory. (Brousitch)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama