Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 049)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná, neurážející a místy vtipná záležitost. Ohrané je to až běda, navíc to trpí dnešním obvyklým nešvarem - velmi překotným dějem prakticky bez jakékoli postupné gradace, či střídání klidnějších a akčnějších pasáží, ale přitom si to zachovává značnou míru sympatií. A ano, nelze nezmínit, že muži po dlouhé době zase zachraňují ženy (i když nejde zrovna o hrdiny z deníčků červených střevíčků). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Čarodějův šušeň je VÝRAZNĚ lepší jak Percy Jackson a zloděj blesku, což ale vlastně vůbec nic neznamená, protože prakticky COKOLIV je VÝRAZNĚ lepší, než Percy Jackson a zloděj blesku. S ním má Turteltaubovo městské fantasy společné především americké reálie (v podstatě nepřekročí hranice jednoho města / ateliéru), díky bohu ale není ale ani zdaleka tak zhovadilé. Což bohužel nic nemění na tom, že scénář není dvakrát inteligentní, dějová provázanost není z nejlepších a Cage se tady spíš nudí. Za zmínku stojí kromě fajn Baruchela především parádní Molina a občasné humorné momenty, kterých sice není mnoho, ale když se objeví, vychází na výbornou. Turteltaub má nápady, nedovede je ale pořádně rozvinout (typickým příkladem budiž zabitá automobilová honička napříč dvěma světy), akce jede na půl plynu (a je napůl nepřehledná) a trikově opulentních momentů je spíše po málu. Ve výsledku ani ryba ani rak, jehož pokračování bych se sice nebránil, musel by se jej ale ujmout někdo s výraznějším rukopisem a lepším citem pro atmosféru a styl. Takhle je to přesně na pomezí dvou a tří hvězd. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Harry Potter skondenzovaný do svižnej dvojhodinovky, plnej čarovnej mágie a fungujúcich bonmotov. Aj ten Cage je po rokoch opäť cool a Turteltaub, čoby etalon remeselnej sterility konečne dostal krámy a predviedol niekoľko sviežich mometov (napr. tesla klietka, finále). Škoda len tej Disneyovskej superízie (spellujúceho But-Heada radšej nekomentujem), ale temné fantasy pre odrastenejších žiaľ nie je na programe dňa a kompatibilné s Bruckheimerovými finančnými tabuľkami. Percyovské peklo sa chvalabohu nekoná a vidieť toto ako 13-ročný, tak tam navalím plnku. 70% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#98 Cage zase jednou vyhmátl tu lepší roličku. Díky bohu za to. Jay Baruchel je celkem sympaťák a já mu začínám docela fandit, Alfred Molina by se strašně rád dostal do mé TOPky herců, ale zatím pořád nedostal tu správnou roli no a Teresa Palmer...no, pouští pěkný písničky, tak aspoň že tak. Když už jsem u té hudby, tak ta mě tady bavila hned po čarování asi nejvíce. Zápletka byla silně neoriginální a akce bylo méně, než na co jsem u podobných filmů zvyklý. Ale i přesto jsem si Čarodějova učně užil a docela lituju, že film nevydělal tolik aby rozjel sérii. Druhý díl by mohl být třeba lepší. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vyvolený proti největší hrozbě lidstva… Co mi to sakra jen připomíná? ÁÁÁ.. Čarodějův učeň je prakticky zkrácená verze Harry Pottera. Tak už chápu proč jsem z toho tak nadšená.. Fantasy, sexy dlouhovlasý Nicolas Cage, zábava, štěňátka, dráčci, One republic - Secret (ve stylovém remixu)… Co víc si můžu přát? DVD tohoto filmu ve své filmotéce… V překladu to znamená spokojenost! PS: Ještěže máme v tom 21. století fyziku, jinak bychom byli všichni nahraní. Viď Subjektive :o) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Dva plakáty v bytě Drakea Stonea (Toby Kebbell) jsou reklamou na karetní hru "Magic: The Gathering". Herní logo se objevuje na plakátech Drakea jako by to byl název jeho vystoupení. (c.tucker)
  • Kouzelná kniha "Encantus", kterou Balthazar (Nicolas Cage) dá svému učni, je po stránce návrhu a provedení vskutku unikátním dílem a jedinečným příkladem detailního umění zákulisní tvorby. Každá z 1500 stránek byla pro maximální věrnost ručně nakreslena a opotřebována (nejrůznějšími metodami, od pískování až po vlhčení čajem). Základní verze knihy vážila 34 kilogramů. Pro scény, kdy je kniha zavřená, byl vytvořen duplikát o hmotnosti 4,5 kilogramů. Pro jednu sekvenci byla navíc zhotovena ještě voděodolná verze. (darek kartac)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama