Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štěpánova maminka ze série filmů o básnících, zbytnělá manželka hlavního vltavského vodníka z filmu Jak utopit doktora Mráčka, rozšafná paní vedoucí z Holek z porcelánu a především paní Kateřina Důrová z Rozmarného léta - to jsou role, které činí Mílu Myslíkovou nesmrtelnou. Když si připomeneme tyto nepřehlédnutelné paninky, napadne nás, jak je možné, že o jejich hlavní představitelce víme ve skutečnosti tak málo. Zavinila to její introvertní povaha, některá osobní ztroskotání ve vztazích, na které nejvíc sázela, nebo pozdější nemoc či sympatie k Sektě sv. Grálu? Neměla děti, ale psala pro ně pohádky, neměla velký majetek, ale největší bohatství nacházela na cestách od člověka k člověku a třeba i po daleké Skandinávii. Měla dar rozdávat energii a pozitivně ovlivňovat chování těch, kteří byli kolem ní. Ke konci života ji trápily choroby, vzdálila se světu i některým přátelům. Nikdy neměla velké role, ale dokázala těm malým vdechnout punc výjimečnosti. Pavel Landovský o jejím herectví říká: "Byla to dáma, která vždycky věděla, co říká, co dělá a vždy to mělo odraz ve skutečnosti." Vedle něj na ni vzpomínají Jiří Menzel, Vítězslav Jandák, Dušan Klein, Pavel Taussig, Pavel Kříž, Jana Gýrová aj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto tradiční dokument z cyklu Příběhy slavných, který pomocí rozhovorů s kolegy a kamarády Míly Myslíkové, ukázkami z filmů a divadelních her připomíná výbornou herečku malých rolí a ženu, která jako spousta dalších starcích herců se na poslední roky života zavřela do sebe a už se nechtěla ukazovat na obrazovce jako stará a nemocná žena. Hudební režie: Josef Hofman ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Míla Myslíková pro mě vždy představovala pozitivního člověka, možná je to i tím, že si jí už od dětství vždy vybavím v její "nakynuté" roli ve vodnícké komedii. A o to víc mě překvapilo jak na konci života hledala útěk z osamění i u sv. Grálu. ()

Reklama

Reklama