Reklama

Reklama

Jattáman

(festivalový název)
  • Japonsko Yatterman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Opulentní dobrodružství, křiklavé barvičky, rozjařilé skotačení a gigantičtí roboti s falickými aparaturami či olbřímími bradavkami – prostě ultimativní rodinný film z Japonska. Komiksově stylizované vyprávění se odehrává v nadčasovém prostoru, kde se potkává dětství s dospíváním, ale zastřešujícím principem zůstává svobodomyslná nevázanost. Snímek roztáčí naivně radostný koloběh megalomanské výstavby a totální destrukce, v němž trojčlenný tým neschopných zlounů svádí bláznivé bitvy s duem neohrožených maskovaných hrdinů, které tvoří -náctiletý konstruktér robotických hraček a jeho přítelkyně. Jattáman coby hraná verze stejnojmenného ztřeštěného anime seriálu ze 70. let nabízí nonstop jízdu plnou bezprostředních atrakcí, divoké nadsázky a fantasmagorických sekvencí. Klasicky „neškodný“ svět dětských filmů prostupují lascivní gagy a podvratný humor obnažující absurditu žánrových klišé. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

CBD 

všechny recenze uživatele

Ultimativní, barevná, nedostižně ujetá úchylárna. Tohle neoceníte pokud nedisponujete alespoń vyšší dávkou dětinskosti či jste celý den neseděli na art filmech o rudnoucích japonkách. Každá minuta překonává tu druhou a tak jen napjatě sledujete jak daleko Takashi Miike zajde. Rozhodně dál než by jste očekávali. Souložící roboti, vykradené hračkářství, muzikálová čísla, praseční masky a falické symboly málem v každém druhéím záběru. Rozmyslete se, jestli tohle chcete vidět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike opět ukazuje, jakým je šílencem a jak dokáže svoje filmy vypilovat k vizuální dokonalosti. Tohle je natolik ujeté, že se vám to nejspíš ani nebude líbit, ale pokud máte aspoň trochu rádi japonskou šílenost, tak si budete lebedit blahem. I na mě je tohle trochu moc, ale i tak jsem si snímek nesmírně užil. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Ukázka, že to co funguje v anime, může fungovat i v hraném filmu. Občas úchylné, občas vtipné a neustále totálně praštěné. Víceméně je ten film složen jen ze soubojů, kde proti sobě jde třeba robo-pes a robo-chobotnice a prokládá se to cíleně trapnými situacemi. Na humoru mohli ovšem trochu přidat, je to jediný důvod proč tomu srážím hodnocení. Ve výsledku jedna velká bizarní CGI podívaná. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Kdo na tento film šel jenom s tím, že to bude nějaký půlnoční horor, nebo něco podobného a nevěděl větší podrobnosti tak se asi po pár minutách zvednul a odešel domů. Tak to nakonec udělala pomalu polovina kina... Na takový film musíte jít s tím, že víte do čeho jdete a víte co od toho očekávat jako jsem šel já. Je to snad nejlepší půlnoční snímek co jsem tu viděl... 80% nebo 100% to dát nemůžu i 65% je moooc přehnané, ale nejvypatlanějšímu filmu (v dobrém slova smyslu) u kterého jsem se neskutečně bavil sem nemohl dát jinak. Neuvěřitelně stupidní japonský humor, neskutečně trapné oblečky hrdinů, úplně vylízané dialogy to bylo prostě něco... Myslel jsem že Bakjwi nemůže nic překonal, ale může... BRAVOOOO - Viděno 6/7 filmu - 65% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No tývole :D to jsem si zas jednou něco pustil :D ....Popisovat to moc nemá cenu, protože- kdo tuhle pošahanou kokotinu neviděl ten prostě nepochopí........Uchichtával jsem se u toho jak postižený a už někde ve čtvrtině jsem rezignoval na snahu pochopit na co to uvšechrohatejchprasat koukám.........Až teď jsem tu všimnul, kdo je zodpovědný za režii a je mi to trochu jasnější.....ale i tak=úlet.....PS:Po rozležení v hlavě a obeznámení se s anime předlohami musím zvýšit hodnocení na plnou palbu :) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama