Reklama

Reklama

Louis C.K.: Chewed Up

(pořad)
Komedie / Stand-up
USA, 2008, 61 min

Režie:

Shannon Hartman

Kamera:

Rick Siegel

Účinkují:

Louis C.K.

Obsahy(1)

Hodinové stand-up vystúpenie komika Louisa C.K., nominované na Emmy, je plné Louiho typického humoru bez morálnych hraníc. V programe sa dozvieme zaujímavosti o jeho rodine, nenávisti k jeleňom, sexuálnom živote, či nesprávne používaných sprostých slovách. (BigDeal)

Recenze (30)

Matty 

všechny recenze uživatele

Louis je v perfektní formě a bez uzardění se pouští do nepříjemných témat, od jejichž probírání politicky korektní veřejný diskurs dneška spíše odrazuje: sexuální i rasové menšiny, 11. září, pohlavní život po čtyřicítce, dětská sexualita… Dobře ví, kam až může jako bílý otec dvou dětí zajít. Jde-li přitom o něho samotného a jeho sebeúctu, nezná hranic. To jej jednak spojuje s Lenou Dunham z Girls, která mluví za generaci o 20 let mladší („No one could ever hate me as much as I hate myself“), jednak odlišuje od v jádru podobně negativistických internetových trollů, kteří naopak hází špínu na všechny kromě sebe. Od neurotického základu jeho humoru zase vede spojovací čára k Woodymu Allenovi, který ale není tak zemitě konkrétní a zaobírá se obecnějšími životními, filozofickými a náboženskými otázkami. Louis C. K. nám sice dává od vážných témat oddechnout tím, že je shodí, ale zároveň dokáže posluchače rozhodit tím, že mu ukáže ve světle zdravého rozumu problémy, nad nimiž dlouhodobě přivírá oči. S brutální upřímností za nás mluví o holých faktech, které jsme se ve slušné společnosti naučili zamlčovat. Podobné zamlčení přitom může značit civilizovanost, stejně jako obyčejné pokrytectví. Louisovy stand-up přinejmenším pomáhají uvědomit si to. 85% ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

"nikdy bych nenazval ženu píčou, teda kromě mí matky, který se to z nějakého divného důvodu líbilo" Tohle byl asi nejdrsnější a nejhrubší stand up Louise a vlastně všech stand upů co jsem viděl. Tady bych řekl, že dokonce párkrát překročil hranici a divím se, že ještě nedostal od někoho přes hubu. Upřímně lituju jeho děti, který až vyrostou tak budou asi dost frustrovaný z toho, jak o nich jejich fotřík mluvil. Jak s ním mohla vydržet jeho žena nějakejch 10 let? Kdyby o mě někdo takhle mluvil, tak bych s ním nebyl ani chvíli, ale tak to je věc každýho, já jen vim, že mě Louis zase královsky pobavil a dokázal mě rozesmát k slzám, i když mi zrovna do smíchu nebylo. Louis je můj nejoblíbenější Stand up komik a nemyslím si, že ho někdo předběhne, jeho rasismus a drsnost příběhů je tak moc na hranici, že dál už se dlouhou dobu nikdo ani nepokusí zajít. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Louis C.K. je pro mě nekorunovaným králem stand up komedie. Jeho nekompromisní a tvrdý humor asi nemusí sedět každému, ale v Chewed up všechno dokonale klaplo. U předchozích stand upů jsem měl problém s celkovým dojmem. Určité pasáže byli naprosto legendární, ale jako celek jeho vystoupení docela ztrácelo dech. Tady to není naprosto žádný problém. Už od první minuty se na vás valí neskutečná lavina nekompromisního a nekorektního humoru. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Louie v najlepších rokoch, vynikajúci stand-up, dokonca ešte lepší ako Shameless. Zaujímavé je, že aj keď Louie hovorí o sebe do detailu a teda nevynecháva svoje "čierne" stránky, je mi stokrát viac sympatický ako ktorýkoľvek iný komik, či herec. A druhá zaujímavá vec je, že aj keď má Louie kompletne posraný život, neupadá do depresie, ale vybehne na pódium a robí si z toho srandu. Tlieskam. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Upřímná stand-up show zkušeného čtyřicátníka, který tematizuje svůj život, dělá si ze sebe legraci a nebojí se ani použít svou rodinu jako předmět toho nejčernějšího humoru. Sexismus, vulgarity, oplzlosti, žádné vyhýbání se tabu - je to neuvěřitelně sprosté a odvážné, ale za to uvolňující a odpočinkové. Louie je sympaťák a umí své vtipy skvěle podat, je radost se na něj dívat a poslouchat sodomu linoucí se z jeho úst... 9/10 ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama