Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen díky Peteru Jacksonovi, Georgi Lucasovi, Stevenu Spielbergovi, Johnu Landisovi, Rayi Harryhausenovi a několika dalším světoznámým filmařským hvězdám se vědeckofantastický žánr vymanil z krabičky druhořadých béček a došel až do dneška, do svého Zlatého věku, kdy jsou na natáčení sci-fi snímků vynakládány horentní sumy, mnohdy o několik řádů převyšující rozpočty ostatních produkcí. Cesta k tomuto stavu ale nebyla krátká a už vůbec ne jednoduchá. Výše jmenovaní „sci-fi chlapci“, kteří svorně odrostli na tom nejhorším filmovém odpadu, však nikdy nepřestali snít a nakonec dovedli svoji bujarou představivost až k výsledkům, které ohromily celý svět. A dokumentární snímek Paula Davidse je právě jejich příběhem a pomníkem. Příběhem dospělých kluků, kteří vždy vzhlíželi ke hvězdám a hledali v nich exotické světy plné hrdinů, napětí a dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Podle většiny je vůbec nejlepším filmem všech dob Casablanca, ale podle mě jsou to Jason a Argonauti.." ;) Tak i Tom Hanks platí očividně za velkého fajnšmekra, jak dokazuje tahle Davidsova nadšená hodinka dějepisu v podobě naprosto rozkošného dokumentu o zásadních filmových scifi nadšencích - Kteří točí své filmy.. - pro podobně nadšené filmové scifi nadšence.. ()

hrafnain 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument, Uncle Forry Dr. Acula Ack Ack Ackerman byl zlatej člověk, a přijde mně, že dneska u nás dost nedoceněnej. A přitom ovlivnil pozitivnim způsobem tolik tvůrců a fanoušků, že to nelze slovy popsat, ale od toho je tu nejen tenhle dokument :] A teď mam tisíc chutí vzít kameru, pár kámošů, a natočit a animovat nějakej 'malej velkej film', vymyslet nějakej úžasnej trik a nebo aspoň něco 'ošvédovat' : ) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek chápu jako přínosný hlavně proto, že upozorňuje na osobnosti filmu, které nejsou tolik vidět. Není to jen Ray Harryhausen, ale i Rick Baker a další mistři, i ti starší, také bohužel zesnulí, kteří pro trikový film znamenali tolik. Něco prostě nesmí být zapomenuto a ono okouzlení sci-fi filmem je z každé minuty cítit. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný český název vytváří očekávání hloubkového ponoru do procesu tvorby sc-fi, The Sci-fi boys jsou přitom sympaticky nadšeneckým dílkem o nadšencích, jež se pod vlivem legendárního časopisu Forresta J. Ackermana vypracovali na skutečné filmové profesionály. Tvůrce u nás prakticky neznámého měsíčníku Famous Monsters of Filmland označil Steven Spielberg za největšího filmového geeka všech dob. Úcta, s jakou o něm ostatní oslovení geekové mluví, dává Spielbergovi za pravdu. Na druhou stranu nemusíte Ackermana vůbec znát, abyste si vychutnali nadšení, jež předcházelo vzniku maximálně amatérských filmečků, z nichž uvidíte krátké, ale výživné ukázky. S dojetím jsem si vzpomněl na rovněž vzpomínaného Eda Wooda. Podobně jako Burtonův Ed Wood je vlastně pojat celý tento dokument, který dokázal něco obdivuhodného – probudit ve mne lásku k přihlouplým sci-fi béčkům. 90% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama