Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vikram, mladý nadějný herec, sní o hvězdné kariéře a přijíždí kvůli tomu do Bombaje. Se stejným snem tam žije i ctižádostivá Sona, která je předurčena stát se hvězdou. Ti dva se samozřejmě potkají, jiskra přeskočí, ale – přežije jejich láska touhu po úspěchu? Jaké oběti budou muset přinést? Současný bollywoodský příběh odehrávající se ve městě, jež se zoufale snaží utéci před vlastní realitou. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (12)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Oba dva se derou za slávou a oba něco obětují. Zatímco ona tělo, on svědomí (pokud ho kdy měl). A zatímco ona ublížila nejspíš jen sama sobě, on ublížil všem okolo. Snímek si ironicky až sarkasticky střílí z touhy po tom stát se filmovou hvězdou („Řekněte nám svůj slavný monolog…“) a hodně otevřeně ukazuje, jak to ve filmovém průmyslu chodí – protekce a prachy dokáží všechno. Zatímco mladá dívka se zpočátku nejeví jako moc kladný typ, postupně si získává sympatie a nakonec se jí člověk může až obdivovat. Zato mladík začíná jako sympaťák a končí jako prázdná schránka, která se zajímá jen o sebe. Hodně dobrý, nečekaně drsný film. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Docela mě zamrzelo, že se časem rozplynul úvodní drajv a film přešel do poněkud vágnější roviny, když začal vyprávět o tom, jak člověka obrušují a mění vlastní ambice i nelítostné prostředí plné konkurence a ostrých loktů. Začátek byl totiž naprosto brilantní bollywoodskou sebereflexí, jejíž trefnost, vtipnost a nadhled by se daly (a nejspíš i měly) rozdávat západním kinematografiím. Narozdíl od Om Shanti Om, které s láskou vzpomíná na doby minulé a navíc se pyšní křiklavou "masala" stylizací, je Luck By Chance natočeno střídmě a pojednává o současnosti a o změnách, kterými indická mainstreamová kinematografie prochází posledních několik let. Z filmu je také jasně vidět, jak Bůh rozdělil talent mezi sourozence Akhtarovy - zatímco Zoya se vyjevila jako velice dobrá režisérka (úvodní minuty skutečně hýří nápady), Farhanovi bylo očividně souzeno herectví, které mu jde setsakra lépe, než režírování. (Festival bollywoodského filmu 2009) ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který je částečně nejen film, ale také výpovědí o filmovém průmyslu, včetně dialogů a narážek na slavné filmy a tvůrce, hvězdnými hostovačkami se to tady hemží (Shahrukh Khan, Karena Kapoor, Abishek Bachchan, Karan Johar, atd.). Mladý herec Vikram (Farhan Akhtar) se touží prosadit u filmu, jenže v prostředí, které ovládají rodinné klany, to lze jen těžko, jeho přítelkyně Sona (Konkona Sen Sharma) sice sbírá malé role, ale na velký průlom čeká. Vikramovi se poštěstí díky Soně získat hlavní roli, jenže jak ho změní úspěch? Režisérka Zoya Akhtar zpracovala střídmým způsobem bez okázalosti, nostalgie téma, jak to chodí v indickém filmu, co se tehdy měnilo, co všechno musí herci strpět, aby uspěli. Dovedla skloubit drama, romanci se špetkou komedie, rozhodně to není film pro začátečníky, kteří neví absolutně nic o indickém filmu. Velmi povedený film, který mě dokázal stále překvapovat, zejména svoji nápaditostí, lehkonohým střídáním žánrů, lehce melancholickým závěrem. Tohle je rozhodně netypický indický snímek (velmi dospělý, vážný), který se vyplatí archivovat pro reprízu (viděna nezkrácená verze). ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Moje prvé hodnotenie, ktoré tu prehodilo film z modra do červena.. Nebol som si istý medzi 4/5, ale štvorkou som označil aj filmy, ktoré sa mi páčili podstatne menej, plus tento fakt, tak tam tá fullka ostane. Inak už len ako úvodná titulková sekvencia s krásnou hudbou napovedá, je to úžasná cinefilná záležitosť. Najmä pre človeka znalého hindskej filmovej politiky a je ako tak oboznámený s ich najväčšími superhviezdami. Ja som možno z polovice oboje a plne si viem predstaviť zamračený pohľad diváka, ktorého by to bol prvý... alebo piaty kontakt s bollywoodom... prepáč... nie s bollywoodom, to je po správnosti Hindu Film Industries (blik... ;-). A rovnako verím, že keď do toho ja pôjdem opäť, po pár rokoch, uchrochtám sa celý. Ďalej. Mladý Farhan si má získal od začiatku a ako sa mu pokrivoval charakter a prepadal do tej mašinérie si ma držal. Viac menej na protipólne dopadala Konkona, ktorá to tiež nehrala zle, to sa nedá povedať. Skôr má mrzí, ako to k nej ako práve tej nezaujímavejšej skĺzlo. A tiež to kvázi posolstvo ako si sám strojcom svojho šťastia a že treba makať a ono sa to poddá... na tak veľký film, celkom obohraté myšlienky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stránke to bolo veľmi dobré, nadpriemerné. Ale to spracovanie už tak výnimočné nebolo :( Prológ bol priam nekonečný - a na to, aby sa začalo konečne niečo diať sme si museli pomerne dlho počkať. Potom už to síce chytilo celkom dobré tempo, ale aj tak mám pocit, že potenciál bol v tejto téme oveľa vyšší. Ale inak tématicky a námetovo to malo rozhodne čo povedať, hoci to skritizované bolly-rodinkárstvo paradoxne stojí aj za týmto filmom. Toľká irónia... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama