Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmiletý kašmírských hoch Tahaan žije v neúplné rodině, jelikož jeho otec je již hodnou dobu nezvěstný a roste podezření, že byl zabit. Když později zemře i Tahaanův dědeček, dostane se rodina do finanční krize a je nucena prodat i oslíka Birbala, na nějž je chlapec citově fixovaný. Tahaan se různými způsoby snaží dostat Birbala od nového majitele zpět, ale jeho snaha vypadá jako marná. Pak se ovšem objeví podivný mladík jménem Idris, který mu prý dovede návrat milovaného zvířete zařídit. Musí však pro něj nejprve vykonat malou službu... (Niktorius)

(více)

Recenze (10)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zamilovala jsem si Birbala stejně jako Tahaan, do kterého jsem se zamilovala ještě víc pro jeho nádherný kukadla a skvěle zahranou roli, kterou hrál tak přirozeně, jako kdyby mu všechny ty události, kterými ve filmu procházel byly vlastní. Úžasný klučina. Souhlasím s Niktoriusem, že mi tenhle příběh v mnoha směrech připomněl např. film Božské děti. Minimálně v běhání na dlouhou trať. A záběr jablka na okenním parapetu neměl chybu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Další slušný zářez pro indického Terrence Malicka. Námět jakoby stvořený pro íránskou režisérskou školu (Majid Majidi a jemu podobní) prezentuje Sivan v ne tolik emotivní, zato obrazově nádherné formě. Určitě se vyplatilo natáčet film ve skutečných kašmírských osadách - tamní genius loci by asi těžko hledal náhrady. ()

Reklama

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Film, od kterého jsem i vzhledem k velmi slušnému hodnocení zde čekal o mnoho více. Musím konstatovat, že jsem s výsledkem opravdu zklamán. Vztah malého chlapce a oslíka byl sice hezký, ale musím přiznat, že se mě to díky zpracování vůbec nedotklo. Příběh je dle mého nevýrazný, postavy mě rovněž do děje nevtáhly. Jedině scenérie tomu vše hrozně moc přidaly. Opravdu nádherné místo, ale díky lidem rozhodně ne idilické. Kdyby se to vše odehrávalo někde na poušti, bylo by kouzlo filmu to tam. I například scéna, kde nebýt velké náhody, tak by malý hlavní hrdina klidně udělal tu hloupost, mi jen podtrhla dojem z celého snímku. Ano, bylo mu jen osm let, ale rozhodně nebyl méněcenný, aby nevěděl, co by tím mohl způsobit. Za jasné tři hvězdy, které dávám hlavně za tu krásu hor, jinak mě to vskutku ničím nepřesvědčilo, abych hodnotil lépe. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Milý film o nezdolnej Láske chlapca a oslíka, situovaný do divokých scenérií indického Kašmíru. Obsahovo dosť jednostranne zamerené, hoci zápletka sa postupne vyprofilovala až k nepredvídateľnému vývoju. V závere som vzhľadom k okolnostiam očakával nejakú dilematickú situáciu, no napokon to zostalo v neutrále (čo je podľa mňa dosť škoda). Pri pohľade na tie vysoké hodnotenia som čakal predsa len viac ako mi bolo ponúknuté, potenciál na to veru bol! ()

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Prostý, dojemný příběh, který velmi nenásilně podává svědectví o neutěšené realitě severoindického Kašmíru. Samotný příběh je vlastně jen takovým motorem, který dává do pohybu obrazy chudoby, utrpení, drsného podnebí i povahy lidí. Díky úžasnému hlavnímu hrdinovi a jeho oslíkovi je toto svědectví přístupné všem a filmu dává určitou lehkost, ošklivou realitu odsouvá jakoby na periferní vidění, ta je ale přesto neodbytně přítomná. Snímek tak přináší jednoduché lidské poselství, pěknou filmařinu, a to stačí. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama