Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Epičtější a dějově pestřejší než jednička, i mordy byly propracovanější, ale... Nic proti přerodu snowboardistky ve specialistku na střelné zbraně a pro boj zblízka, tyhle béčkové šablony mě jinak baví, ale v tomhle případě mě to vyloženě prudilo, protože hlavní hrdinka mi byla děsně nesympatická. Proč probůh do hlavní role vybrali Norové asi svou nejošklivější herečku? Respektive proč nemohla jedničku přežít radši ta hezká panenská blondýna s xichtem kurtizány? A proč probůh ve dvojce musela být postava toho malého otravného smrada? Nakazil se snad scénárista při psaní scénáře onou pověstnou chorobou zvanou 'Hollywoodská demence'? Ale jinak vcelku koukatelný slasher, to zas jo. Jsme svědky zrození archetypální postavy Nesmrtelného Mlčenlivého Zabijáka, nápadně připomínajícího jistého Michaela Myerse, který jen radši než s nožem pracuje s krumpáčem nebo cepínem. A zatímco u jedničky jsem nevěděl, kterou scénu bych zvýraznil, tady mám jasno - nesmělé laškování policejního jelimana se sestřičkou a následné nekompromisní utnutí jeho zpitomělého úsměvu. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Spolu se zraněnou hlavní hrdinkou prvního dílu se do nemocnice kromě vraha přenesla také hutná atmosféra. Prostředí nemocnice se hodně blíží opuštěnému hotelu a taky proto si tam nejspíš náš známý zabiják přišel jako doma. Dobré je propojení s prvním dílem a pár detailů ohledně historie hotelu a onoho malého kluka, které vám pomůžou udělat si lepší a ucelenější obraz. Sestava ostatních postav je ale v mých očích slabší než v díle prvním a proto už vás netrápí, když se počet lidí postupně snižuje. Vraždy jsou hezky provedené, syrové, bez zbytečných hektolitrů krve a bůhvíjakých efektů. I přes slabší konec u mě pořád za ****. ps scéna musela jsem čůrat mě fakt dostala :o)) ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kdybych řekl dobré pokračování tak lžu, protože dobře je jen za tři. Tak že vynikající pokračování Ledové smrti, což jsem neočekával. Atmosféra znovu mrazivě skvělá a děj zvládnutý od začátku dokonale. Přesunul se místo staré chaty do nemocnice z větší části, poněvadž se tam přesunula jediná živá Ingrid Bolsø Berdal. Bohužel s ní i vrah, který náhodou přežil a proč? To jsme se dozvěděli zhruba v polovině. Opět skvělý slasher, který měl hlavu a patu. K závěru se děj na pár okamžiků přesunul na chatu, tak jsme na chvilku mohli na zavzpomínat na první díl. Pokračování beru zhruba na stejné úrovni jako jedničku, ale dvojka je o něco lepší, což se často nestává. Závěrem chci říct, že ten vrah byl hrozný "hovado" a do křížku bych se s ním nechtěl nikdy dostat, když jsem viděl jak ty ženský létaly jak kus papíru.. 8/10 = 80% ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Polhodinový rozbeh by som prežil, ale aj keď sa niečo začne diať, tak sa vlastne nič nedeje. Vraždy sú úplne nenápadité a väčšinu filmu tvorí svietenie si baterkou po tmavých chodbách a opravovanie poistiek. Má to trochu atmosféru, ale inak jediné, čo aspoň trochu stojí za to, sú tie one-on-one súboje v závere. Som úplne sklamaný, mal som pocit, že tento nórsky Halloween 2 trvá ďaleko cez dve hodiny. Aj Rovdyr sa mi páčil viac. :/ ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcej prvej časti prišla po vzore amerických pokračovaní druhá časť, ktorá je akčnejšia, krvavejšia a celkovo obsahuje všetky možné neduhy pokračovania. Kým prvý diel slasheru Fritt Vilt nebol ničím novým po príbehovej stránke, dohnal to bezproblémov vynikajúcou atmosférou, nápaditými vraždami a zaujímavým prostredím, tým sa z neho stal aspoň pre mňa jeden z najlepších slasherov, aký som videl (navyše krajina pôvodu Nórsko, s ktorým som dovtedy nemal žiadnu filmovú skúsenosť). K druhém dielu som pristupoval s rovnakým očakávaním a možno aj preto sa dostavilo čiastočné sklamanie. To, že príbeh vykráda snáď každú známejšiu americkú vyvražďovačku mi až tak nevadí (najokatejšie asi Halloween 2 - príbeh začína presne v momente, kde skončil prvý diel a vraždenie sa presúva do nemocnice), čo rozhodne zamrzí je fakt, že akýkoľvek náznak atmosféry z prvého dielu je nenávratne preč, tým sa z Fritt Vil 2 stal klasický slasher, ktorých je natočených už plno. Súcit alebo sympatie s postavami by tu už človek hľadal márne, väčšina zo zúčastnených tu je len preto, aby zaplnila "body-count". Je to síce krvavá akčná jazda, ale nič viac. 3* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama