Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při sběru mořských hub objeví krásná Phaedra (Sophia Loren) dávnou ztracenou zlatou sochu hošíka s delfínem, pozůstatek dávné antické slávy Řecka. Tady, na malém ostrůvku Hydra, by její nález dnes těžko někoho vyvedl ze zaběhlého klidu. Phaedra ale společně s lenivým přítelem Rhifem a stařičkým opilcem Dr. Hawkinsem zosnují plán – Phaedra vyhledá v Aténách zahraniční archeology a dojedná výhodný prodej. Už brzy budou konečně bohatí. O nálezu na mořské dně se však doslechne i bohatý Victor Parmalee, jehož zájem o sochu rychle přeroste v nečestné jednání. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Sophia Loren a Hydra. Zatímco první zestárla, druhá zmoderněla. Na Hydru se letos chystám počtvrté a tak mohu zodpovědně prohlásit, že v padesátých letech tam byla asi jen třetina současné výstavby. I maličký přístav Mandraki, jež ve filmu hraje důležitou úlohu, je teď obestavěný mnohem víc. A to má Hydra nějaké zvláštní předpisy pro výstavbu domů (prakticky se tu nestaví) a ceny nemovitostí tu šplhají k závratným výškám (v podstatě české ceny, jenom v eurech). Film je takovou modernější sandálovkou o charakterním archeologovi a prostých řeckých lidičkách z malého odřízlého ostrova nedaleko Atén, střetu s bezskrupulózní silou peněz a návratu k tradičním hodnotám. Snímek má na co nalákat, však Sophiin výstup z vody hned v úvodní scéně najdete na všech plakátech. Mimochodem, socha onoho hocha na delfínu se nachází nedaleko bývalého větrného mlýna na "zatáčce" za přístavem. ()

Audreybe 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Nebýt Sophie Loren, hodnotím ještě hůře. Dialogy jsou umělé, přihlouplé. Řecké postavy mluví i mezi sebou anglicky s hraným přízvukem (chápu, že na tu dobu docela běžné, ale dost to ruší). To, že se mužská postava "prevíta" dopouští násilí na hlavní ženské postavě Phaedře, by člověk chápal jako obrázek o tom, jaký je. Nicméně že se toho v poslední "happy endové" minutě dopouští mužská postava pasovaná tvůrci do "dobráka" a je to spolu s hudbou a celkovým vyzněním prezentováno jako romantický závěr, je dost nechutné a zanechává to z celého filmu o to větší pachuť. Phaedra sice vyzařuje sílu a snaží si obhájit svoji svobodu, ale ta poslední minuta to prostě zabije. ()

Reklama

Galerie (36)

Reklama

Reklama