Reklama

Reklama

Sebastian's Voodoo

Krátkometrážní / Animovaný / Horor
USA, 2008, 4 min

Režie:

Joaquin Baldwin

Temnou kryptu osvítí světlo žárovky a ve dveřích se objeví muž. Sundá z háku jednu z několika hadrových loutek, jež jsou rozvěšeny po celé místnost a do ruky vezme špendlík s červenou hlavičkou. Loutka se snaží vzdorovat, ale není jí to nic platné a končí bezvládná se špendlíkem v srdci. To vše pozorují ostatní, k smrti vyděšené loutky. Po šamanově odchodu se kryptou vznáší jediná otázka "Kdo přijde na řadu příště?" Jedné loutce se podaří uniknout z háku a začíná její krátký odpor proti vězniteli, jemuž dává poznat stejnou bolest, jakou působí on jeho příteli.
Krátký film se zvláštní animací a strhující hudbou od Nicka Fevola, která jen podtrhuje temnou a sebeobětováním protknutou atmosférou celého filmu. (Trandul)

(více)

Recenze (71)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je to luxusní a je to o píchání. Freudovsky shrnuto: Šebestián chce píchat. Panenku nebo Panáčka, je mu to tak nějak jedno. Panenka ale být píchána Šebestiánem nechce a raději by "píchala" Panáčka, kterého má Šebestián na háku. Panáček je smutný, že visí. A je ještě smutnější, že kvůli tomu nemůže "píchat" Panenku. Tu ale může píchat Šebestián, který nevisí a taky to hodlá udělat. Panáček, rozesmutnělý tím, že se mu Šebestián chystá píchat "pichnu", opíchá sám sebe!. PS: Preboha Flipper, čo to táráš za kokotiny!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Short je nabitý velice působivou temnou atmosférou, kterou dopomohla rozdmýchat vynikající hudba z dílny Nicka Fevoliho. Máme zde šanci sledovat jak je velice důležitá soudržnost a přátelství. Jste ochotni i za cenu sebeobětování pomoci svým druhům? Tvůrcům se podařilo stvořit docela zajímavou animovanou podívanou, která mi tak trochu připomínala intro z nějaké hry. Ocenit však nejvíce musím ono napětí, které bylo po celou dobu cítit ve vzduchu. Po vizuální stránce je vše rovněž na vysoké úrovni, ale občas se přece jenom našlo několik nevychytaných míst. Nicméně ono pomyslné poselství jenž v sobě nesl tento smutný příběh mě docela okouzlilo. Myslím, že si určitě zaslouží nadprůměrné hodnocení i když na úplný TOP to není. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hezoučký, temňoučký kraťásek o sebeobětování. Kouknu na to ještě jednou, hezky v klidu, po setmění, a možná ještě tu hvězdičku do maxima připíchnu. EDIT: Kdo by to byl řekl, že mě skoro rozbrečí hadrový panák... S postavou šamana si mohli animátoři trochu víc pohrát, ale jinak chválím - atmosféru, myšlenku, dynamickou hudbu, vážně moc povedený kraťas! Pích sem pátou hvězdičku:-). 90% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že za 4 minúty sa dá urobiť niečo, čo človekom pohne a donúti ho rozmýšľať nad niektorými vecami. To, že animácia nebola moc podarená mi vôbec neprekážalo, priam naopak dosť som sa v tom vyžíval. Hudba bola vhodne zvolená a príbeh a celková pointa fungovala na výbornú. Presne takto si predstavujem kvalitný kraťas a nič iné ako 97% si ani nezaslúži! ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Metafora čehosi - metafora symbolizovaná voodoo panenkami (česky se má správně říkat volty, ale to máte jedno) na hácích. Temné, ponuré, hudebně zajímavé, ale taky nepromyšlené, s otravně proměnlivým tempem (po pomalém začátku zběsile rychlý a akční prostředek). Konec je pak takový neutrální, bez působhivosti. Nápad docela dobrý, ale čtyři minuty jsou možná zbytečně moc. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama