Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze uživatele ilemas k tomuto seriálu (23)

Na cestě po Jemenu (2006) (S01E01) 

Snad nejlepší ze všech cest, tam se asi nikdy nepodívám. ()

Na cestě po Ománu (2006) (S01E06) 

Jelikož se v zimě chystám do Dubaje, chci navštívit i Omán, ale z tohoto dokumentu jsem se opět téměř nic nedozvěděl, jen samá práce a řemesla. Pár zajímavých míst stojí určitě za shlédnutí, ale jako celek mě nějak přechází chuť.Toto zpracování mě moc nepřesvědčilo k návštěvě Ománu. Pokud mě to vyjde, snad to natočím lépe. Zatím jdu hledat o Ománu lépe zpracované dokumenty. ()

Na cestě po Sydney (2008) (S04E34) 

Do Sydney se asi nikdy nepodívám, proto jsem vděčný za tento vydařený dokument. Tentokrát se mě to moc líbilo, někdy je Na cestě po... o dost slabší. ()

Na cestě po Pálavě (2009) (S07E03) 

Na Pálavě jsem každou chvíli a tak musím dát plný počet, jak se tento díl povedl. ()

Na cestě po Jizerských horách (2009) (S07E04) 

V Jizerských horách jsem strávil překrásnou dovolenou, tak jsem se na tuhle část díval z nostalgie, jinak dávám přednost dílům z ciziny. ()

Na cestě po jihu Černé Hory (2009) (S08E05) 

Tuhle překrásnou zemi jsem projel od severu k jihu a nemůžu si ji vynachválit. Těším se na dnešní pokračování Na cestě po severu Černé Hory. Krásně si zavzpomínám.Už kvůli výbornému Njegušskému pršutu se tam musím vrátit. ()

Na cestě po Islandu (2009) (S08E06) 

Souhlas s jorgusem. Těšil jsem se na krásné přírodní záběry a místo toho jsem dostal film o místních lidech, neplatí to ale o všech dílech. ()

Na cestě po severu Černé Hory (2009) (S08E12) 

Velké zklamání. Místo přírodních krás lidová umění a vůbec o lidech a muslimech. Ne že by to nebylo zajimavé, ale ze severu Černé Hory jsem neviděl téměř nic. O Morače jen zmínka, z kaňonu vidět je pár raftařů na řece Tara a záběry kamery do vody, z Durmitoru také skoro nic. Kdybych tam nebyl osobně a neprojel si to křížem krážem, tak z tohoto dílu bych neměl chuť tam vůbec jet. ()

Na cestě po západní Krétě (2010) (S08E23) 

Na západní Krétě jsem prožil nejkrásnější dovolenou a procestoval ji křížem krážem, proto mě tenhle dokument trochu zklamal, že neukázal z krás Kréty více, přesto byl i tak zajimavý. ()

Na cestě po Benátkách (2010) (S08E24) 

Masky, sklo, kostýmy, gondoly... samá výroba a Benátky skoro nevidíme. ()

Na cestě po Gran Canarii (2010) (S08E28) 

Jelikož jsem na Gran Canarii byl a strávil tam jednu z nejhezčích dovolených tak mohu tento díl dobře posoudit. Po druhém shlédnutí zvedám na plný počet, jelikož je to jeden z mála povedených dokumentů Na cestě po... Nádhérné přírodní scenérie a místa uvedená ve filmu jsem navštívil všechna a mnohem více, ostrov jsem projel několikrát křížem krážem. Příště se chystám na Tenerife. Také mě velice láká ostrov La gomera. ()

Na cestě po Holandsku (2010) (S08E33) 

Po některých méně zajímavých epizodách „ Na cestě po..." jsem se na ploché Holandsko ani nechtěl dívat, ale pak jsem si vzpomněl, že se mě tam kupodivu velmi líbílo a s obavami že víc než přírodních krás a krásných měst se budu dívat na různá řemesla, výrobu dřeváků a sýrů apod. jsem byl velice mile překvapen. Tahle epizoda se mě velice líbila a rozhodně se po covidu tam vydám znovu. Zaujala mě plavba po městě Utrecht, které jsem nestihl navštívit. ()

Na cestě po Dubaji (2010) (S10E11) 

Když jsem viděl tenhle díl, tak jsem si hned řekl, že se tam musím jednou podívat. Bohužel jako Čech bych si tam připadal hrozně blbě a chodil s otevřenou hubou. Tak jsem se tam po shlédnutí vydal a navštívil i Abu Dhabí, které je stejně zajímavé jako Dubaj a nádhernou zemi Omán. ()

Na cestě po Lanzarote (2010) (S10E16) 

Velice pěkný dokument z Kanárských ostrovů, tentokrát z ohnivého Lanzarote. ()

Na cestě po Seychelských ostrovech (2010) (S10E18) 

Seychely jsou nádherné ostrovy na které se asi nikdy nepodívám, tak mi nezbývá než Donutilovi a Bartoškovi tiše závidět. O Seychelách jsem viděl bohužel mnohem lepší dokument, tak nemohu hodnotit plným počtem, i když bych velice rád. ()

Na cestě po Mallorce (2011) (S10E20) 

Už mě tenhle pořad nebere. Uvítal bych více z přírody, pláže , hory, památky, architekturu, spíše turistické zajímavosti než se samé lidové zvyky, tradice, a řemesla. Z ostrova pak nevidíme téměř nic, vše je točené někde v místnosti, což se může odehrávat kdekoliv. Většinu pořadu prokecají okolo výroby čehokoli. ()

Na cestě po Liparských ostrovech (2011) (S10E22) 

Jeden z nejlepších dílů „Na cestě po..." Už jsem málem po několika nevydařených částech na tenhle pořad zanevřel, ale tohle mě snad opět vrátí k sledování. ()

Na cestě po Fesu (2011) (S10E37) 

Výstižně to napsal Mikino00, také mám z tohoto pořadu stejný pocit, už jsem to psal jinde. Vždy se hrozně těším na nějaké místo,které mě zajímá a pak nevidím téměř nic, do Fesu jsem chtěl vždy zavítat, tak bych čekal nějaké turistické zajimavosti a postřehy. ()

Na cestě po Sicílii (2012) (S12E15) 

Při sledování Cestománie mám stále pocit, jako bych něco viděl a přitom nic neviděl. V loni v září jsem také tento nádherný ostrov navštívil včetně Liparských ostrovů a natočil jsem si to nejlepší v HD kvalitě, což mě v těchto dokumentech schází. Např. z Taorminy mám tolik překrásných záběrů, které v tomto díle vůbec nebyly, i kdyby se použily pro nedostatek času alespoň ve zkratce!!! Do pořadu by se určitě vešly. Kde je Alcantara, Enya, Isola Bella, překrásné pláže i vnitrozemí? Moc nádherná místa. I když je pořad velmi krátký, určitě by se tam byť útržkovitě pár skvělých záběrů ještě vešlo. Ve výsledku jsme téměř nic neviděli, ale možná je to osobní pocit, protože jsem tam byl a viděl vše na vlastní oči i místa, která v pořadu nebyla. Rozhodně se tam musím znovu vrátit. Překrásný ostrov a milí lidé, výtečná středomořská kuchyně. ()

Reklama

Reklama