Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mládí strávil opuštěný v sirotčinci a nyní se čerstvě dospělý Alex pokouší začít nový, plnohodnotný život. Problém ale je, že si ze svého dětství odnesl mnohem víc, než by si sám přál. Jeho matka byla patologická kleptomanka, a proto ze svého syna, ještě dřív než zasáhly úřady, v jeho sedmi letech vycvičila perfektního kapsáře. A on vlastně dnes neumí pořádně nic jiného - jen krást. Oproti tomu pohledná studentka Sara strávila dospívání v relativně spořádané společnosti a nikdy jí nic nechybělo, ani komfort, ani rodičovská láska. A možná i proto ji nyní tak láká zakázané ovoce v podobě občasných krádeží jen tak pro radost. Setkání obou mladých lidí v supermarketu, kam si oba přišli pro svůj lup, je pak fatální a navěky změní jejich život. Z Alexe se stane učitel a ze Sáry až příliš pozorná žačka. Tento „profesionální“ vztah ale nemůže vydržet dlouho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

carly 

všechny recenze uživatele

nevidela som to od začiatku, ale hovorili tam po španielsky a už to je u mňa aspoň na hviezdičku. mala som také tušenie, že to nedopadne dobre, ale aj tak ma ten koniec rozhádzal. bolo to veľmi vizuálne príťažlivé a to nielen preto, že hlavný hrdina je yummy. tá kamera sa mi na tom asi páčila najviac ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Milé obsadenie, slušný príbeh, zaujímavá téma, akurát koniec ma vyviedol z rovnováhy...nie žeby bol zlý, akurát že ....(( O chalanovi, predurčenému stať sa zlodejíčkom. Náhodne stretnutie s neznámou devou ( ktorú zachráni pred strážnikom pretože kradla) v ňom naplno rozvinie staré vedomosti o kradnutí a stoj čo stoj si chce dievča Saru získať na svoju stranu aby ju naučil čo vie a aby spolu okrádali nič netušiacich ľudí. Avšak nič nie je také jednoduché ako sa zdá a všetko sa komplikuje....)) ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

7.2.2010 ~ Španělské drama o hledání, shledání, lásce, procitnutí, znuděnosti, hlouposti a naivitě. Drama o tom, že doma dostávali málo na prdel. ~ Je to vcelku jednoduchý příběh. Jeho hlavním aktérem je v ústavní péči vyrůstající mladý hoch, kterého jeho máti za tu krátkou dobu, co spolu byli, než ji zatkli a odvedli, nenaučila nic jiného než krást. Nyní je již dospělý a musí se o sebe začít starat sám. A tak se o to pokouší počestně, ale nakonec mu "nezbývá nic jiného", než zase začít krást. A během toho stále hledá matku a naivně si myslí, že ta o něj bude nějak stát. Houbelec. ~ Pak se tu setkáváme s mladou dívkou, která se evidentně natolik nudí, že se snaží krást v obchodech. A tihle dva to dají dohromady, on jí učí krást, ona je s ním, pak se pokusí o něco většího.. zííív. ~ Kupodivu to není úplně špatné, ale ta snaha o melodramatičnost a pokus o vyobrazení této dvojice ve smyslu, že oni za to vlastně ani skoro nemohou, je na facku. On měl pech na matku, ona zas na nezájem rodičů (asi) a vyústilo to v tohle městské drama, u kterého si vzpomenete po nějaké době tak akorát na hezké tvářičky obou protagonistů. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zloději je průměrně zpracovaný film, která má nevýrazné herecké obsazení a jednoduchý (ikdyž do jisté míry neokoukaný) příběh. Neříkám, že bych se u filmu nudil, nicméně jde o rychle zapomenutelnou záležitost, která vygraduje bohužel až na samém konci. Zkrátka snímek, ze kterého se dalo vyždímat mnohem více, ale i tak neurazí - lehká dramatická oddychovka pro volný čas. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja by som sa namiesto komentára k filmu pozastavil nad prístupom divákov k postavám, aké boli zobrazené v tomto filme. Vo filmovom realizme nám režiséri častokrát predstavujú postavy na okraji spoločnosti, delikventov, alebo ľudí, ktorí stratili pevnú pôdu pod nohami a snažia sa, aby sme k nim prejavovali sympatie a pochopili pôvod ich chovania alebo trápenia. Treba uznať, že sa im to darí. Prečo sa ale spoločnosť k takýmto typom chová v realite presne opačne a vôbec sa nikto neunúva zistiť príčiny, pre ktoré sa napríklad niekto stal vreckovým zlodejom. Takých ľudí by sme najradšej nakopali do prdele, pričom ako filmoví diváci s nimi na plátne súcitime. Nie je to trochu pokrytecké? Nechcú režiséri, aby sme sa nad osudmi takýchto ľudí zamysleli a nerozoberali ich iba ako fiktívne postavy v rámci filmu? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Postava Madre (María Ballesteros) v celém filmu nepromluví. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve španělských městech Bilbao a Madrid. (Terva)

Reklama

Reklama