Reklama

Reklama

Tetička za všechny peníze

(TV film)

Obsahy(1)

Věra Ferbasová v malé televizní komedii o podnikavé tetičce, která by se ráda vdávala... V pátek třináctého má k mladým manželům Horovým přijet na návštěvu jejich poněkud svérázná tetička Helena, která si u nich většinou dává schůzky s nápadníky na inzerát. Oba honem schovávají potraviny, pití a cigarety, protože tetička raději bere, než dává. Tentokrát ale tetička překvapila. Nápadník sice také přijde, ale teta hodila do „placu" i obdivuhodně bohatou peněženku a manželé Horovi dostali několik tisíc na přilepšenou. Změna nastane v okamžiku, kdy u dveří zazvoní muž, který je sice pozván dál jako tetiččin nápadník, ale z hovoru vyplyne, že je to kriminalista a za tetičkou přichází ze zcela jiných důvodů... (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kam čert nemůže, tam nastrčí ženskou. V tomto případě potrhlou tetinku, která je k nezastavení. Filmy Petra Schulhoffa, celovečerní i ty druhé, mají sice svůj nepopiratelný půvab, ale jejich humor s odstupem let poněkud vázne. Nebýt Věry Ferbasové, která tady předvedla jednu ze svých pozdních hereckých kreací, nestálo by to laciné dílko ani za pozornost. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Režisér Petr Schulhoff, sám autor námětu, vtipnou mikrokomedii zajímavě vypointoval. Pobaví i dialogy. Už jen herecké obsazení je zárukou úspěchu. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Věra Ferbasová se sice rozehrála v této minuatuře naprosto perfektně, ale co ten zbytek? Další z řady "nenucených" komunálních televizních bezradností. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Menšík a Bohdalová dostali telegram od otravné příbuzné z venkova. Chystá se k nim načas nastěhovat. Zjištění, že má lakotná teta peníze a vyhlídku na vdavky, přiměje manžele uvažovat, jak toho využít ve svůj prospěch. Mikrokomedie, u které by se nic nestalo, kdyby byla o 15 minut kratší nebo delší, protože jde vlastně o anekdotu, jejíž pointa se oddaluje dialogovou vatou. Ale nechci Schulhoffovi křivdit. Na to, že se celou půlhodinu pohybuje v jediné kulise, z níž trčí studiový aušus a tu a tam je možné nad ní zahlédnout levitující mikrofon, a na to, že všichni herci bez výjimky jen naplňují očekávání od svých obvyklých škatulek, to docela rychle uběhne a místy je i čemu se zasmát. Věra Ferbasová věru není moje oblíbenkyně, ale musím uznat, že jako nezbedná tetička je poměrně snesitelná a na její souhře s ostatními herci není znát žádná pauza. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Jak tady ostatní správně píší, je to jen zbytečně natažená anekdota, která se spolehla na souhru Vladimíra Menšíka a Jiřiny Bohdalové osvědčenou scénkami z televizních estrád. Pointou to zavání někdy od poloviny, ne-li dříve. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Během filmu si několikrát můžeme všimnout mikrofonu štábu. Vidět ho můžeme například v čase 11:00. (SONY_)

Reklama

Reklama