Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malíř Alec plánuje svatbu se Susan. Seznámí ji se svou matkou celá rodina jsou kvakeři, tedy odmítají válku a násilí. Alec přesto rukuje v hodnosti poručíka na loď, právě probíhá 2. světová válka. Susan se s Alekem loučí a přitom mu oznámí, že i když ho hluboce miluje, nemohou se vzít. Alec má kvůli své víře na lodi potíže i konflikty se svými nadřízenými. Když jeho loď zakotví v San Francisku a Alec dostane volno, čeká na něho Susan, stále se ale nemohou domluvit, jak naloží se svou budoucností. Alec odplouvá do dalších akcí, při kterých nakonec zachrání loď tím, že zneškodní bombu v podpalubí. Jeho obliba u nadřízených tím přesto nijak nestoupne. A není to jediný problém, který musí řešit. Stále odmítá zabíjení, byť jde o nepřátelské Japonce, kteří je obklíčili (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Zajímavosti (3)

  • Päťpalcové delá a 20 mm protiletecké delá, ktoré je možné vidieť na lodi, sa v čase, v ktorom sa film odohráva, v roku 1943, nepoužívali. Boli namontované až v roku 1958. (beso74)
  • Počas scény s bombardovaním je jasne vidieť, ako má Alexander (Alan Ladd) na prste obrúčku, aj keď z filmu vyplýva, že je slobodný. (beso74)
  • Loď The USS 'Poe' bola vo filme stvárnená skutočným torpédoborcom triedy Fletcher, DD-538 USS Stephen Potter, ktorý niesol meno po námornom letcovi z prvej svetovej vojny, Ensignovi Stephenovi Potterovi. Plavidlo bolo vybrané preto, že sa skutočne používalo počas druhej svetovej vojny. (beso74)

Reklama

Reklama