Reklama

Reklama

Pravidlo č. 1

  • Hongkong Di yi jie (více)

Mladý policista Lee Kwok Keung byl ve službě postřelen sériovým vrahem mladých dívek. Poslední, co viděl, než upadl do bezvědomí, bylo, jak se tělo vrahovy oběti, o které si byl jistý, že je mrtvá, zvedá a blíží se k němu. Vše uvede ve své výpovědi a záhy je přeřazen do oddělení smíšených záležitostí, aniž by tušil, čím se toto oddělení zabývá. Hned při prvním výjezdu ale pochopí. Vzhledem ke svým schopnostem vidět to, co jiní nevidí, musí řešit případy, ve kterých figuruje cosi nevysvětlitelného, a zametat stopy tak, aby nikdo nezjistil, že v našem světě existují i bytosti, které nevidíme. Kwok Keung se každý den setkává s duchy zemřelých lidí. Jednoho dne se setká s tím nejhorším. S duchem sériového vraha, kterého zastřelil. A ten ho nenávidí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Další z miliardy asijských duchařin, kterých už mám plnou prdel, protože je to furt to samé. Navíc tento film trpí naprostou impotencí čehokoliv. Zápletka je tisíckrát ohraná s tisícátou obměnou, hlavní postavy jsou nevýrazné a navíc si jsou dosti podobné. Samozřejmě nechybí ani über mega překvapivý konec, který nám tvůrci předhodili s myšlenkou, že on to někdo nějak pochopí. Já jsem se na konec úplně vysral a strašně jsem se těšil, až to skončí. Fakt už mi tyhle duchařiny lezou na nervy, navíc, tahle je prostě o ničem. 1/10 (za mladé asiatky) ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tak slušný nástup a dobrú atmosféru počas celého prvého polčasu tejto duchárčiny som od azijata nečakal. Dokonca som rozoznával medzi sebou aj oboch hlavných hrdinov, napriek tomu, že to boli chlapi. No akonáhle sa dielko prevalilo do druhej polovice, padlo to celé tam, kam väčšinou honkongtaiwankoreajapan duchárčiny patria, do hnoja. Tri sestry ()

Reklama

Disease 

všechny recenze uživatele

Nejsem pravidelným divákem asijských duchařin a tohle jsem koupil za 5kč ve výprodeji, protože anotace mě celkem zaujala. A nelitoval jsem. Sice mě občas pohoršila vykrádačka/citace z jiných filmů (Oko, Kruh, Klub sebevrahů), ale celou dobu jsem se bavil. Na rozdíl od většiny místních komentátorů to právě pointa u mě pozvedla na 4*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z Hong Kongskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o policajtovi, ktorý pri pochôdzke náhodou narazí na sériového vraha, ktorého sa mu podarí zneškodniť len vďaka duchovi jeho poslednej obete a keďže si policajt pri výpovedi stojí za svojim, je preradený k zvláštnemu oddeleniu, ktoré sa venuje nevysvetliteľným udalostiam. A tak sa zoznamuje so svetom, o ktorom ešte doteraz netušil a navyše práve sa začala séria neobjasnených vrážd a všetko nasvedčuje tomu, že za to môže zlo zo sveta mŕtvych. Spracovanie sa mi páči, film zaujme už od úvodu so sériovým vrahom a baví stále, nevšimol som si žiadne slabé miesto, stále sa je na čo pozerať, prvá polovica je ešte všeobecnejšia a zoznamuje s rôznymi prípadmi a tým, ako to hlavého hrdinu ovplyvňuje, na čo sa veľmi dobre pozerá, druhá sa už venuje len jednému prípadu a je o niečo slabšia, ale je to len malý rozdiel, hľadanie vraha je zaujímavé, celá táto mytológia s fungovaním vraha po smrti na tomto svete je výborná, aj keď už nie originálna, niečo veľmi podobné sa dá nájsť aj vo filme Anjel smrti, ale aj tak to funguje dobre a spokojný som aj s premysleným záverom. Páči sa mi atmosféra filmu, je taká správne temná a je takmer všadeprítomná, jedine v tých rodinných scénach už samozrejme nemôže byť až tak pôsobivá. Napätie mi neprišlo moc výrazné, no aj to sa tu nájde. A čo sa týka samotných hororových scén, tak som spokojný, sú pomerne rozmanité a aj obsahovo zaujímavé, oceňujem hlavne celú situáciu v škole s výborným ukončením alebo aj scénu v kine, ale celkovo som spokojný. Herecké obsadenie je na tom dobre, najviac priestoru má hlavné detektívne duo, Shawn Yue je výborný a prekvapivo aj Ekin Cheng, ktorého až tak moc nemusím tu sedí veľmi dobre. Ale nesklamú ani zvyšné postavy, z nich ma zaujala hlavne mladá kuriérka. Réžia je vydarená, od Kelvina Tonga je to zatiaľ asi najlepšia práca a spokojný som aj s technickou stránkou. Pravidlo č.1 je rozhodne jedna z najzaujímavejších ducharín posledných rokov, všetky stránky má výrazne nadpriemerné a oplatí sa pozrieť aj viackrát. 78% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I když ne originálně, přesto zajímavě pojatý snímek, který mě docela pohltil svou atmosférou a ponurostí hlavních postav a příběhů. Svým způsobem jde o takové asijské Akta-X, ale trošku duchařštější se spoustou zajímavých postav a scének. Je to kriminální, je to romantické, je to tragické, je to duchařské, je to i trochu krvavé. Takový slepenec mnoha známých a profláklých motivů (nešťastní mrtví, duch cestující z těla do těla, detektiv pohlcován a požírán vlastním případem), ale namíchán tak nějak příjemně. Já byl mile překvapen. 3,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Hong Kongu (Čína). (GASTON73)

Reklama

Reklama