Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve španělském barevném hudebním filmu jsou hlavními aktéry hudebníci španělské beatové skupiny Los Bravos. Příběh filmu je jednoduchý – zpěvák skupiny Mike se rozejde s domýšlivou a rozmazlenou dívkou z bohaté rodiny a odjede spolu s ostatními hudebníky na venkov. Zde se seznámí s krásnou chovankou ústavu pro sirotky, kam pronikne v roli učitele hudby. Zbylí členové skupiny se dostanou v převleku za ním a vnesou do přísného řádu ústavu hudbu a zpěv, radost a pohodu. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (9)

tahit 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje pár neotřele dobrých komických nápadů. Objektivně řečeno děj je příjemný především kvůli hudbě. Proto pro mne bylo tak samozřejmé klepat nohou do rytmu melodické písničky třeba chytlavého hitu Black Is Black. Dokoukal jsem a zůstal ve mně pocit, jako bych právě ochutnal sice starý, ale hodně dobrý ročník španělského vína pod žhavým sluncem, když je život báječný. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Nostalgie. Teenagerská komedie 60. let - naivní cudná pohádka o dívčím internátu, kde vládne přísná ředitelka, a o pop kapele, která tam způsobí menší poprask. Většina písniček, které Los Bravos ve filmu hrají a zpívají, právem upadla v zapomnění, ale Black Is Black je pořád nádherná a hraje se dodnes. ()

Cicis 

všechny recenze uživatele

Film trochu pripomína dejom francúzsky film " Bažanti idú do boja" , iba na rozdiel tu rukujú chlapci zo španielskej kapely Los Bravos. Skupina vznikla v r.1965 zlúčením kapiel „Los Sonor“ a „Mike & The Runaways“.Tieto skupiny už boli lokálnymi hviezdami, ale naplno zažiarili v roku 1966 po vzniku ich najúspešnejšieho hitu „Black Is Black“, od Michaela Kogela alias Mike Kennedyho ,ktorú ich nemecký producent Nils Nobach naspieval s nimi. Zloženie kapely: Antonio Matinez (* 3. Október 1945 Madrid) - Gitara Manuel Fernandez (* 29. September 1943 Sevilla; † 20. Mája 1967) – Elektrofonický organ Miguel Vicens Danus (* 21. Jún 1944 Ferrol) – Basová gitara Pablo Gomez Sanllehi (* 5. November 1943 Barcelona) - Bicie Michael Kogel (* 25. April 1944 Berlin) – Spev Diskografia: Los Bravos (1966). Los chicos con las chicas (1967). Dame un poco de amor (1968). Ilustrísimos Bravos (1969). Los Bravos Forever (1986). ()

Reklama

Reklama