Reklama

Reklama

Boj o život na zahrádce

(TV film)
  • Francie Guerre et paix dans le potager (více)
Francie, 2006, 2x50 min

Kamera:

Axel Ferrault

Obsahy(1)

Nech brouka (i myš) žít... Zábavný dvoudílný francouzský dokument vypráví humornou formou o nikdy nekončícím boji zahradníka se škůdci z perspektivy právě oněch škůdců. Ti zde vystupují jako rovnoprávná stvoření, která mají bez debaty nárok na život a potravu tak jako každý jiný.

1.
Byla jedna malá, obyčejná zahrádka. V Bretani. Obhospodařovala ji zahradnice Annick. Sama. I když... Úplně sama tu nebyla, jen o tom zpočátku nevěděla. Postupem času jí začalo docházet, že pracuje hlavně proto, aby stovky malých tvorečků měly co ničit...
2.
V první části dokumentu jsme se seznámili se zahradnicí Annick a její pýchou - zeleninovou a bylinkovou zahrádkou. Spíš než o ní je však dokument o stovkách, ba tisících malých tvorů, kteří se snaží zahradnici o její pýchu tak či onak připravit, a to v rámci prostého boje o přežití. Zatímco minule malí potměšilci ničili klíčící a vyrůstající rostliny, dnes půjde o víc - nastal čas sklizně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument. Pre ochrancov prírody povinná záležitosť ,nie je vôbec jednoduché vypestovať "bio" zeleninu . Vďaka za mnoho poučného,skvele natočené makro zábery ... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama