Reklama

Reklama

V novém zpracování filmové klasiky Stephena Kinga z roku 1984 uvidíte Burta a Vicki, kteří společně cestují a neustále se přitom hádají. Během cesty se jim nedopatřením podaří srazit autem malého chlapce. Burt si však všimne, že dítě už mělo předtím podříznuté hrdlo a rychle umírá. S tělem v kufru se dvojice spěšně vydá hledat pomoc do Gatlinu v Nebrasce. Netuší však, že právě v tomhle městě si děti vytvořili zvláštní náboženský kult, nikdo z místních se nedožije více neţ devatenácti let a všichni následují osmiletého proroka Issaca. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia napísal spisovateľ Stephen King krátku poviedku "Deti kukurice". Stala sa súčasťou zbierky "Nočná smena". V roku 1983 sa dočkala svojho prvého filmového spracovania. To odštartovalo sériu filmov s touto tématikou. V roku 2009 sa ku pôvodnej literárnej predlohe opäť vrátili americkí televízni tvorcovia. Lenže tento krát to dopadlo fakt katastrofálne. Režisérska impotencia, herecká neschopnosť a predovšetkým nesmierna debilita scenáristu z toho urobila takmer nepozerateľnú záležitosť. Tento snímok je príkladom toho, ako sa skvelý literárny námet môže v rukách neschopných filmárov dokonale zmršiť. Jednu hviezdičku dávam jedine z úcty k pánovi Kingovi.* ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Velmi laciná (ne)hororová záležitost při které jsem se bez přestání furt a jenom smál. Pokud totiž existuje alespoň jeden důvod proč se něčeho jako je tohle bát, tak je to fakt, že hromada šiblých děcek vytvořila vlastní kult, lokalizovaný někde v poli a modlí se ke svým bohům a uctívají svou úrodu. Plus v jejich čele stojí mladý chlapec, který dokáže hodit nůž 15 metrů před sebe a trefit se. Bomba. 1/5 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedná sa v podstate o skoro do bodky verné spracovanie knižnej predlohy. Verné a rutinné. Tvorcovia filmu síce odviedli relatívne slušnú remeselnú prácu pri adaptácii celkom dobrej poviedky, ale výsledok je k smrti priemerný. Aký má význam točiť film presne tak, ako bol pred tridsiatimi rokmi napísaný (v tenučkej poviedke!), pred 25 rokmi nakrútený a potom x-krát zopakovaný v pokračovaniach? Tridsať rokov opakovať ten istý trik sa nedá. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Film kde si člověk prvních 45 minut přeje aby ta uřvaná hlavní hrdinka konečně umřela a film který by byl celkem zajímavou vyvražďovačkou nebýt "oživlé" kukuřice,která možná byla před 30ti lety v originále strašidelná, ale teď mi připadla jen nemožné trapná a k smíchu.Původní film/y si už prakticky nepamatuju..knižní předlohu jsem nečetl,ale tohle mě fakt zabilo.Doporučuji jen masochistům a to jen prvních 10 minut..pak vypnout a nikdy již nezapínat. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Co mi hrozně vadí je to, že to po chvíli přestalo fungovat. Furt jen samé kecání těch malých dementů o setře, bratru a bohu. To vypadá jak nějaký parodie a film si netvoří žádný respekt. Jak si ten týpek vytáhl ten nůž z ruky a zlomil ho, to působilo veletrapně. Možná kdyby tu nebyli stupidní dialogy, hodnotil bych lépe, ale takhle to nejde. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama