Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v krvavém odkazu svého mentora Jigsawa (Tobin Bell), jenž před léty celou zvrácenou hru odstartoval. Kdo si pro tentokrát zaslouží bojovat o svůj život? Jaké hračky čekají na ne zcela nevinné oběti? A hlavně, řekl už mrtvý Jigsaw své poslední slovo? Jednu z rolí v šestém dílu slavné krvavé série získala vítězka soutěže Scream Queen hudební stanice VH 1 Tanedra Howard. Název soutěže odkazuje na titul scream queen, který kdysi nosila herečka Jamie Lee Curtis za účinkování v hororech jako Mlha nebo série Halloween. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (533)

predators 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o nějaký příběh, myslím si, že víc už se z toho vykouzlit nedá, ale i tak to vypadá na další a další díly. Hlas Jigsawa zůstává nezměněn. To jediné, co je v každém díle jiné, jsou HRY. Jejich nápaditost se více či méně liší, některé jsou nudné, některé zábavné, ale ve své podstatě půjde vždy o to samé... Možná je už načase, přijít s něčím novým...a ten čas byl někdy po třetím díle :-) 50% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Kevinu Greutertovi! Sérii SAW už jsem od posledních dílů bral jako takový celkem příjemný seriál, který nám servíruje každý rok nový devadesátiminutový krvavý díl. Ale šestka je něco víc. Konečně je zpět napětí, příběh už není tak zmatečný jako u předchozího dílu a oproti němu se zlepšil i design pastí. Celkově bych v rámci hodnocení dal Saw VI krásné čtyři hvězdy, ale v povědomí toho, že se filmové série dokáže takto rapidně zvednout v !šestém! dílu, musím jít na hodnocení nejvyšší. Celkově se u mě "šestá pila" kvalitativně umístila hned mezi prvním a třetím dílem - tedy na stříbrné, krví zbrocené pozici. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Poisťováci, poisťovne, poistky, nelezte na skálu, jež je hodné vysoká. Asi to všetci poznáme: kým musíme platiť, je dobre, ale len čo od poisťovne niečo chcete, často, hoci nie vždy, ale väčšinou, sa musíte obrniť obrou dávkou trpezlivosti. A nejeden raz to dopadne tak, že sa dozviete, že ste si to celé roky platili úplne zbytočne, pretože práve na to, čo sa vám stalo, sa vaša poistka nevzťahuje. Po svojom sa s týmito osobami rozhodol vysporiadať Jigsaw, takže Saw 6 okrem rozvíjania dejovej línie v prítomnosti hojne siaha i po flashbackoch. Už to ale vážne nebaví a asi jediné, čo tomu zostalo, sú drastické pasce. Pretože kvalitné postavy to ozaj nemá. Ani dialógy, ktoré by sa dali počúvať. No a scenár? V tom sa určite ťažko orientujú už i fanúšikovia série (resp. si šestku musia pozrieť viackrát po sebe, aby všetko pochopili). Je to na môj vkus už až príliš zamotané a všetky tie twisty na mňa už do značnej miery začínajú pôsobiť absurdne. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Saw už trochu připomíná nekonečnou soap operu s krví místo mýdla. Neustálé natahování hlavního příběhu i postav se blíží svému konci, ale tím šestý díl nebude. Šestka je totiž kvalitní film a dokonce i horor. Gradace v závěru každého dílu byla vždy silná stránka série, ale tentokrát šestka přináší velmi dobré stupňování po celých 90 minut a závěr působí jen jako skvělá třešnička na dortu. Smrti mají "smysl", tempo, vše je provázané, flashbacky jsou vkusné a dovysvětlující. Možná jsou už trochu příliš ujeté a krvavé, ale takový je prostě Saw a je to zábava. Se sérií mám jen pár problémů. 1. Autoři stále rozvíjejí jednu původní postavu do všech stran, okolností a smyslů, 2. roční pauza mezi díly přináší sklerózu na všechny spojitosti:) 3. občas mění chytré morální dilemata za levné rádoby brutální nápady. Zatím poslednímu dílu však pomáhá i odstup od videoklipové střihu a filtrů a přechod ke klasičtější podobě filmu (Kevin Greutert odvedl skvělou práci). S čím přijde sedmička a proč tam nebyla ta sestřička z plakátů?:( PS: stížnosti že saw je moc brutální a krvavé jsou nemístné, když je to úmysl a v podstatě i poznávací znak:) to už můžete nadávat i na ty hloupé stroje "smrti"... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Změna režiséra je citelně znát.Zajímavá inovace ovšem na úkor JigSawa,v 6tém díle se jeho příběhu už taková pozornost nevěnuje,rozehrávají se tu další zajímavé příběhy,hlavně Marka Hoffmana a samozřejmě ústřední oběti,vše je opět dokonale propleté a překvapivě téměř ihned vysvětlené.Bohužel sem zde lehce postrádal tu dusivou atmosférů předchozích dílů,pasti sou skvělé,jenže i lehce komické,třeba první past z řezáním masa...jak se ta holka podívá na svůj vychrtlej pupek...to je prostě směšný a tvůrci by si z toho odkazu srandu dělat neměli.Poslední past s brokovnicí a kolotočem je ovšem řádně depresivní a je určitě jednou z nejzajmavější ze všech dílů.Minulost JigSawa tu má taky celkem slušný flashback.Opět geniální hudba.....SAW IS MY CHOISE! :-) 80% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Snímek obsahuje části, které se plně vysvětlí ve videohře „Saw“. (ČSFD)
  • Ve Španělsku byl film označen X-ratingem kvůli násilným scénám. (Chatterer)

Reklama

Reklama