Reklama

Reklama

Video Dead

(festivalový název)
  • Česko Vražedné video (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kde jste koupili tu televizi? Je nějaká kouzelná... vylézají z ní zombíci... I když není v zásuvce! Škoda, že to takhle nefunguje s pornem. Řekněte sýr a užijte si tento šílený horor, ve kterém zřejmě nic není myšleno tak úplně vážně. (Bloody Xmas Festival)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

JFL 

všechny recenze uživatele

Další skvostná zetková óda na kouzlo absolutního rámu (co není vidět v záběru jako by neexistuje a ani postavy ve filmu to nevidí, případně si toho všimnou, až když to vejde do záběru) nečekaně uhrane zcela originální premisou i pojetím zombií. Nápad na televizi, ze které do reality přechází cokoli, co se objeví na její obrazovce (škoda, že na ní běží jen dva programy, které občas po vzoru bobovize zastoupí mluvící hlava), je grandiózní a amatér Robert Scott touhle trashovou blouznivinou vlastně předešel o řadu let kult japonského "Ringu". Ještě famóznější je ale zdejší vhled do psychické podstaty zombií, které údajně útočí na lidi proto, že ty jim svým strachem připomínají, že jsou mrtvé. Každým coulem zcela nevyzpytatelný snímek, který dostatečně otevřeným či podroušeným divákům nabízí velkolepou nonsensovou zábavu, o které se můžeme jen dohadovat, do jaké míry byla nezáměrná. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle amatérský trash ukazuje, jaké zlo vylézalo z televize ještě před Samarou - komediální zombíci. Jsou to teda sympaťáci, to se musí nechat! Pár masek se povedlo a některé jejich počínání vykouzlí na tváři nenucený smích. Horší už je to s lidskými postavami, jejichž herecký talent mi připomělo ochotnické divadlo. Jenže to všechno k pravému trashovitému horůrku prostě patří. A pokud si do toho utahuje ze žánrových pravidel a nepsaných zákonů, o to je to větší zábava. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa krúti okolo televízie ktorá má moc privolať cez obraz zombíkov. Jednoducho sa spustí prijímač a oni postupne povyliezajú z obrazovky, sranda čo ? Ide o štandartnú osemdesiatku s čudným plechovým soundtrackom a absolútnymi klišé čo sa týka čŕt charakterov. Avšak oproti štandartom sa líši troch bodoch. Produkcia je tak neskonale lacná, a štáb bez riadneho zvukára a jedného mikrofónu kazí aj to čo sa prakticky pokaziť nedá a nechcene tomu dodáva atmosféru amatérskeho filmu, že to je tak smiešne až by jeden plakal. Herecké výkony a dialógy sú tupé až to bolí aj keď miestami hlášky typu "oh shit" pobavili, ale samozrejme nechcene. Druhý bod je inteligencia postáv. Toto je hádam jediná zombie snímka kde sú zombíkovia chytrejší ako ľudia! Fakt, nekecám.. Videli ste niekedy zombíka utekať s motorovou pílou? Ja teda nie. A za tretie: Scenár nebol prekvapivo podľa šablóny. Ešte som nevidel aby sa v céčkovom filme, ktorý ide na istotu, udiali tak zásadné zmeny v dejovej línií. Tak ale ruku na srdce je to nehorázny trash ktorý neodporúčam nikomu. Snímku som zohnal iba v nie práve najkvalitnejšom VHS ripe. O titulkoch ani nerozprávam, neexistujú. Ale musím zaručene pochváliť, že gore tu bol v skutku na úrovni.. Krv sa liala s každých otvorov a to riadne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S televizí může být problém...své by mohl vyprávět hlavní hrdina Videodrome či rodina z Poltergeista, o Japoncích nemluvě. Výborné masky, správně se šourající zombie (i když jedna se naučí téměř běhat) a šťavnatá práce s motorovou pilou. Fajn hudba, pěkné gore (mohlo ho být více, ale nechť) a slušivý les. Nejvíce si film užijí fanoušci 80.let. Dvě hvězdy si kromě všeho navíc zaslouží pěkné naložení s osudem hlavních postav (setkání v boudě uprostřed lesů, kdy rty jen šeptají jméno milované osoby, je těžce romantické). Líbila se mi i hudba, ačkoliv jsem směrem ke konci filmu očekával spíše The Buggles - Video Killed The Radio Star ....příznivce současného horroru film nejspíš zklame. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Představte si váš oblíbený zombie horor, přidejte k tomu Tromu bez úchylností, pak nějakou grotesku, odeberte kvalitní herce, kameru a cokoliv normálního a nakonec přidejte zombie, kteří nejdou zabít přepůlením, oddělením hlavy od těla, ale jen když se dostanou na místo, odkud se nemají šanci dostat a vyjde vám oproti tomuhle ještě jakž takž normální film. Je to trash jak hovado a já jsem rád, že se to nesnaží ani skrývat. Naopak z toho těží co možná nejvíce. Třeba takový zombie ve svatebních šatech a parukou, který po lese honí člověka s motorovou pilou, nějak jsem si při tom vzpomněl na druhý Evil Dead. Přesto přese všechno tomu něco chybělo, nějaké kolečko navíc, možná to trochu zesplatterovatět, přidat více trávy a bylo by to ono. Ale jsem rád i za tohle, aspoň to nenudilo. ()

Reklama

Reklama