Reklama

Reklama

Salon Kitty

(TV film)
  • Německo Salon Kitty - Ein Nazibordell und seine Geschichte (více)

Obsahy(1)

Luxusní berlínský nevěstinec byl pro špehování nacistických prominentů i zahraničních hostů mimořádně důležitý.  V zájmu a možná i za peníze říšského ministerstva zahraničí a zřejmě i ministerstva propagandy byl v srdci Berlína zřízen luxusní nevěstinec. Podle jiných zdrojů stál za jeho vznikem Walter Schellenberg z nacistického SD, údajně na Heydrichův pokyn. Možnost odposlouchávat nacistické prominenty a další významné návštěvníky byla určitě lákavá. A stopy, které vedou k temným mužům v pozadí tohoto salónu, se rozbíhají různými směry. Dokumentární film se snaží očistit tento příběh od mýtů a legend a v rozhovorech s dosud žijícími svědky se dobrat pravdy o této zvláštní epizodě z časů Třetí říše. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Dokument bych hodnotil slovem "zbytečný". Asi nikoho nepřekvapí, že jednou z forem špionáže je i získávání informací od pohlavárů v nevěstinci. Že takovou práci nemohly dělat husy z předměstí, je asi také jasné. A že vlivní pohlaváři informace "upustili" se dalo také očekávat. Dokument je plný domněnek se sklony k fantastickým teoriím, ale fakta poněkud unikají. Navíc se úplně neukázalo, že by nějaké získané informace ovlivnily nějakou operaci nebo byly k něčemu využity. Takže jak již jsem napsal v počátku, dokument je prostě "zbytečný". ()

Reklama

Marv odpad!

všechny recenze uživatele

Pseudodokument složený hlavně z doměnek, teorií, naprosto zbytečných informací a informací ze "zdrojů" typu "jedna paní povídala", to vše poskládané bez jakékoli logiky. Za 44minut se dozvíte, že v Berlíně byl luxusní bordel, do kterého chodila "elita" a že tam pravděpodobně byly odposlechy, což není doloženo z jediného důvěryhodného zdroje. A to je vše. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Že byli němci známí prasata to je dnes už všeobecně známo, ale jaká ze světově vládnoucích světových garnitur ne že? Dokument jako takový bez hlubší myšlenky a víceméně zytečná záležitost. To už je snad lepší Západo-Německé drama od Tinta Brasse:-) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama