Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Archeolog David se jednoho dne dozví, že jeho otec záhadně zmizel při potápění v Benátkách. Vydá se spolu se svojí snoubenkou Laurou na místo a pátrá po něm. Stopa ho vede až k ztracenému pokladu Medicejských, ukrytému v katakombách. Na ten si dělá zálusk tajemný Ital Clemenza. David postupně zjišťuje, že Clemenza vypustil do benátských kanálů lidožravé žraloky, aby zabránil ostatním najít poklad. David a Laura jsou nyní ve smrtelném nebezpečí a budou muset čelit nejen Clemenzovi, ale i lačným žralokům... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

V některých scénách neuveřitelně vtipné, ale jinak docela nudné a zdlouhavé céčko, ve kterém byli žraloci nakonec naprosto zbyteční a i docela nevyužití. Stephen Baldwin je vtipnější než kdykoliv předtím, ale bohužel to nebyl záměr a režisér disponuje pouze talentem pro zmatený střih a zálibou v opakovaní těch samých záběrů (schválně kolikrát si všimnete toho samého záběru žraloka či projíždějící policejní lodi). Prostě DVDshit. ()

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Výborne, po dlhšej dobe som sa opäť dočkal potápačov, ktorým nerobí problém komunikovať cez vysielačku aj s kyslíkovým prístrojom v ústach. To len na ilustráciu, čo od tohto filmu čakať. Stephen Baldwin predvádza jeden z najtragickejších hereckých "výkonov" čo som videl, scenár okrem logických dier neobsahuje nič iné, útoky žralokov sú nasnímané výnimočne otrasným spôsobom a aj ostatné vlastnosti filmu sú na tom veľmi podobne. Chvalabohu som sa na tom aspoň celkom pobavil. 1+/10 ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak ako inak, tento film začal legendou a jasne, ze v tom celom musel mat prsty rad templárov, ktorý ukryl slávny poklad kráľa Šalamúna pravé do Benátok. Filmári museli mat naštudovanú históriu tohto mesta, lebo Benátky majú velkolepú históriu a tak niečo také by mohlo byt možne aj keď sa rozhodne jedná o číry nezmysel. Takto nejak by to vyzeralo, keby Harrison Ford BY zobral hlavnú rolu v Mission: Impossible a bol by to Indiana Jones s Ethanom Huntom a nemal by za sebou len sebranku ozbrojených mužov, ale aj krvilačne beštie. Celkový ten príbeh je smiešny, útoky žralokov ešte viac a príbeh radšej neriešim. A ani nemôžem, lebo tato legenda sa drží dlho, ale až Stephen ju rozluskol. Nie sú to ani lovci pokladov a ani knihovník Flynn Carsen, tento sa len pri všetkom tomto priživuje a aj to dosť hlúpo. Je to občasná sranda a za to dávam silne 2*, viac sa neodvážim ísť. ()

TSZ odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji klasický "ODPAD". Retardovaný bratr Aleca Baldwina a nesmyslně splácané béčko, které je nejzábavnější tím, jak se pokouší o něco, na co nemá absolutně nárok. Atmosféra příšerná, herci k smíchu, děj nedává smysl ani s přimhouřením obou očí (a vypnutím obou hemisfér) a žralok vypadá jako špatně poskládaný model z Lega. Už nikdy víc! ()

PRobin 

všechny recenze uživatele

Jak sám název napovídá, jedná se o pytlovinu. Ale řekl jsem si, že to může být zábavná pytlovina. Hlavně když tam hraje lidská obdoba Troye McClura - Stephen Baldwin. Poslední dobrý film natočil někdy v pětadevadesátém a od té doby se rozhodl dělat radost magorům jako jsem já perlami typu "Král hadů", "Měsíc v ohrožení", "Harpyje" nebo "Flinstoneovi 2". Tentokrát se náš tlustínek vydává se svou snoubenkou do Benátek, kde hledá svého taťuldu, kterého ale nenajde. Páč v Benátkách jsou žraloci. Sice nevím, co tam žrali dokud nevyrostli, ale nedělám si iluze o čistotě tamních vod. Takže nějaký ten podpapírák, použitá vložka nebo zbytek hamburgeru tam jistě plave. Nemračte se při představě, jak se tam mohli dostat. On je tam vysadil zlý mafián, takovej hrozně zarostlej zjev jménem Vito... Ale ne Corleone, ale Clemenza. Amíci jsou prostě originální až na půdu. Hlavně že šéfisko benátské policie se jmenuje Bonasera (asi někdo z produkčních četl Kmotra :). A proč je tam vysadil? Páč tam je přece ztracený šalamounův poklad, to dá rozum! A nechtěl, aby tam někdo čmuchal... Ono pár zlých ryb určitě nikoho nepřiláká... Zvláště když sežerou každého, kdo se jen trochu přiblíží k vodě (a v Benátkách se k ní přiblížíte často). Taky slupnou jednu gondolu. Sice je film uváděn jako horor, ale bylo celkem zábavné si po nějakých deseti minutách sledování uvědomit, že se jedná o jednu velkou vykrádačku všech cestopisů o Benátkách, zatímco herci se pachtí v nějakém zaplivaném hangáru v L.A. před modrým pozadím Snoubenka jen okouní na pozadí a nosí těsná trika, takže se nebojte, že byste se museli nudit při pohledu na Stephena. Už jen abysme ho viděli v nějakém TV shopu stejně jako jeho archetyp, Troye McClura. "Ahoj, já jsem Alec Baldwin a určitě si mě pamatujete z filmů jako Pavoučí síť nebo Žralok v Benátkách." Stephene, za Tvoje nehraní a za to, že nám děláš radost, jedna hvězda :) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Během prvního útoku na Davida Frankse (Stephena Baldwina) je jasně vidět jeho ukousnutou nohu, která se mu v zápětí - v dalším záběru - navrací na původní místo. (Conspi)
  • Že se nejedná o skutečnou loď, nýbrž o maketu s koly, kterou kameraman záměrně zachycuje jen do horní poloviny, si je možno všimnout během Lauřina (Vanessa Johansson) únosu skupinou mafiánů v lodních docích. (Conspi)
  • Ve filmu je jako zázrakem umožněno všem potápěčům snadné komunikace, a to i s nasazenými potápěčskými maskami. (Conspi)

Reklama

Reklama