Reklama

Reklama

George Carlin: Life Is Worth Losing

(TV film)
všechny plakáty
USA, 2005, 75 min

Hrají:

George Carlin

Recenze (20)

Matty 

všechny recenze uživatele

"Víte, co je nejlepší na nekrofilii? Nemusíte nosit kytku." Po odzbrojujícím nástupu, který je pro mne od nynějška novým etalonem slovního průjmu (chtěl bych mít těsně před sedmdesátkou stejně bohatou slovní zásobu), zapojuje Carlin do barvitého vyprávění výrazy, které dnes již nikdo nemá kuráž používat, popíše problematiku sebevražd z praktického hlediska, zamyslí se nad naší fascinací atentáty, mučením a masovým vražděním, neopomene utrousit pár jedovatých poznámek k sebedestruktivnímu konzumerismu Američanů, nabídne svůj názor na autoerotickou asfyxii („You don't know if you're coming or going“) a svou apokalyptickou vizi zešílevší společnosti a zdecimovaného světa zakončí vyprávěním o medvědech na amfetaminu. Z Carlinových stand-up speciálů, které jsem dosud viděl, je tenhle sice nejtemnější, ale zároveň varovně prorocký (nebyli to právě „strýčkové Daveové“, kteří napomohli zvolení Trumpa?). Jen občas ztrácí spád vinou komikovi neschopnosti opustit již vytěženou myšlenku a posunout se dál. 85% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Carlin mě nedostává nějakou sypačkou vtípků, ale sám sebou, vulgárním jazykem a hodně nekorektními tématy. Občas vám až přejde stud po zadku za to, o čem všem si ten nenávistný stařík troufá mluvit bez obalu a před sálem plném lidí. Bravo. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Až na pár laciných a samoúčelných výjimek, za které strhávám hvězdu, velice vtipné, chytré a pravdivé. Říkám to s plným vědomím toho, že mi za to může být spíláno a že o tom se mnou nejeden divák povede spory (až se u nás Carlin trochu proslaví). Vlastně už teď se tak stalo. Lidé často říkají, že Carlin v tomto pořadu: a) je nadměrně sprostý, aby se zalíbil, hlavně mladým lidem; b) propaguje sebevraždu jako něco zábavného a cool; c) ponižuje tlusté lidi, křesťany, uráží lidi, kteří byli zatopení; d) nadává všem okolo, je to zlý, zatrpklý člověk. Já na to nemůžu říct nic jiného, než: a) Kdo se chce zalíbit je sprostý? To se mi nějak nezdá. Řekl bych, že Carlin je právě naopak sprostý proto, aby se nezalíbil. Taky nemám rád přehnaně sprosté lidi a nepřipadají mi vtipní, ale poslouchejte o čem mluví. O těch lidech, o kterých zde vypráví, se zkrátka nedá mluvit jinak než jako o zmrdech. b) Že prý propaguje sebevraždu jako zábavnou podívanou pro mladé. Ano, jenomže je to parodická nadsázka, nemluví vážně. Je to jen trefná narážka na debilní reality shows, které teď dospěly už do toho bodu, že tam před televizními kamerami lidé souloží, rodí, kojí.. Co přijde příště? Hromadná sebevražda. Nad tím bychom se měli vážně zamyslet a ne tím být pobouřeni. c) Ano. Dělá to. Ponižuje a uráží tlusté lidi. Ale jenom ty, co si za svoji otylost mohou sami. Proboha proč ti tlustoprdi ty sračky v McDonaldech a KFC a v dalších rychlých občerstveních žerou?! Pokud jsou tlustí proto, že každý den sežerou tunu hamburgerů, pak nevím, proč si z nich nedělat srandu, protože tohle NENÍ normální. Urážení křesťanů, to je na delší vyprávění a v tomto už tak dost dlouhém komentáři to nechci rozebírat. Snad jenom rada: pokud vás překvapí, jak razantně George Carlin křesťany uráží, pusťte si dokument Ježíšův tábor. Myslím, že vám to hodně otázek zodpoví. A co se týče těch vytopených lidí, má zase pravdu. Rodinu vyplaví povodeň. O všechno přijdou. Ale vrátí se tam. Pak je to vyplaví podruhé. Ale vrátí se tam. A když už je to vyplaví popáté, člověk si řekne, proč tam sakra ty debilové lezou pořád znova a znova? Můžeme mít vůbec soucit s takovými kretény? "Ale když děti to tady tak milují!" d) Nadává všem okolo. Ale není to zlý člověk. Podle mě je jenom hrozně citlivý a ničí ho, jak hloupě se lidé chovají. K téhle zemi, ke zvířatům, k sobě navzájem. Člověk je jediný živočišný druh, který vraždí sebe i jiné živočišné druhy beze smyslu, jen tak pro pobavení. Neradi to slyšíme, ale prostě to tak je. A já jsem rád, že jsou lidé, kteří mají tu troufalost vylézt a připomenout nám to. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Áno, posledným Carlinovým vystúpením je "It's Bad for Ya!" z roku 2008, mám však takú teóriu, že to bolo práve pri písaní "Life Is Worth Losing", kedy si bol George istý, že tu už s nami dlho nepobudne, a preto sa rozhodol svetu niečo odkázať. Ubrať na humore, pridať na krutej úprimnosti a urobiť všetko pre to, aby ľuďom prehovoril do duše o skazenom svete, v ktorom žijú. V mojom prípade sa mu to podarilo bezozvyšku. Hoci je Carlinov humor stále rovnako skvelý ako býval vždy, NIE JE HO VEĽA a toto vystúpenie je predovšetkým hlboká a úprimná životná prednáška od múdreho a skúseného človeka, ktorý nikdy nestratil kontakt s realitou, s plynutím času a so zmenami v spoločnosti. Od človeka, ktorý bol nefalšovaným géniom. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Výborná satira z Ameriky bez příkras. Všichni v USA jsou tlustý, nenažraný konzumenti, nekrofilové a debilové :-) Probere zde problematiku masových hrobů i transplantaci vagín :-) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem čekal mnohem přímější komedii, která půjde rázněji po divákově bránici, ale George Carlin mě překvapil. Nenabízí sice tolik vybroušených fórů a point jako někteří jeho kolegové, ale zato vnáší do vyprávění grandiózní nasranost a nevraživost - v podstatě k celému svému okolí. Ten chlap má ale vyřídilku hodnou těch nejlepších rétoriků (viz. úvodní pětiminutovka). 70 % ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Cynický a značně škodolibý starouš George v tom má sakra jasno jednoznačně ta nejlepší apokaliptycká vize,kterou sem měl možnost si vyslechnout.Ani si nedovedu představit kdyby tenhle pán pracovoval na meteorologické stanici to by bylo teprv pořádné tóčo. ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Tenhle chlápek si opravdu nebere žádné servítky a ostře se obouvá do nejen amerických problému, zas tak často jsem se nezasmál, ale o to tady možná ani nešlo, zato jsem s ním téměř ve všem souhlasil. Fandim mu! ()

cab 

všechny recenze uživatele

Fuckovani americanu je super a kdyz to dela jeden z nich, ktery ma bezpochybne predpoklady dobreho bavice, tak si kazdy predstavi vice nez hodinu trvajici zabavu, ale ja se osobne nechytal a zasmal se menekrat nez jsem predpokladal. (George Carlin) tlaci hodne na pilu a kazdemu jeho styl nemusi svedcit. 50% ()

shudeee 

všechny recenze uživatele

George Carlin celý život dělal to, co dělá z člověka umělce: nastavoval reflexivní tvář své generaci. Nebral si při tom rozhodně servítky, na druhou stranu od tohoto muže s naprosto bezkonkurenční dikcí a schopností zachytit v rétorice rytmus i melodii bychom neměli čekat uhlazenost, s níž by pouze přisluhoval stávajícímu statusu quo. George na to šel vždy skrze cestu šoku a odporu a bylo mu jedno, že bude považován za obscéního, prostě nastavoval společnosti tu nepěknou tvář, kterou viděl všude okolo sebe. V Life is Worth Losing se to projevuje asi nejvíce a já mu za to z plného srdce děkuji. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Cynický Carlin v perfektní formě. Zachází dost daleko, takže lze předpokládat, že toto vystoupení mnoho lidí nevydejchá. Pořád si ale drží intelektuální nadhled a úroveň, kterou by mu mohl Sandler a jiní závidět. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Hvězda stand up vystoupení. Jeho osobité "chrlení slov" má kvalitu beatnické poezie, vzpomněl jsem si na Kvílení. Na povrchu vulgární a vtipný, uvnitř moudrý a osvobozující. A tak to má být. ()

zaam 

všechny recenze uživatele

Nijak hlasitě jsem se nesmál, ale nevadilo mi to, protože názory Carlina jsou chytré a trefné. (Obdivuji, jak dokáže vychrlit tolik slov tak rychle za sebou, ten úvod jsem vůbec nestíhal!) ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kulometná palba, nastartovaná na samém počátku způsobem, který je těžko popsat a nemožné napodobit. Vyvstává mi tady otázka, jak takový člověk mohl umřít přirozenou cestou, protože speciálně po tomhle bych se nedivil, kdyby ho někdo sejmul...:) ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

George Carlin si za více jak pět dekád své kariéry vypiloval svůj zcela specifický rétorický žánr na pomezí poetického happeningu, filosofického monologu, politického apelu, stařeckého lamentování, anarchistického projevu a až v poslední řadě stand-up komedie. Je radost vidět prošedivělého američana pálit do vlastních řad, sympatizujícího s mladou generací, nezastávajícího většinové konzervativní hodnoty. Jeho drive bere dech. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som zase z nudy zhliadol. A názor nezmením. Ako dlhoročný fanda stand-upu tvrdím, že Life Is Worth Losing je absolútna špica stand-upu. Jedno z najlepších vystúpení ever. Možno, ak stand up nesledujete a zhliadli ste maximálne jedného Louisa a dva krát Carra, tak si poviete, že toto nebolo vtipné. Ale pre mňa toto bolo proste geniálne. Samotný koncept a vyjadrenie myšlienky, okolo ktorej sa točíme celých 75 minút je ako hovorím proste geniálne. 6/5 a +1 Macejkovi za trefnú recenziu. ()

Reklama

Reklama