Reklama

Reklama

Bill Hicks: Sane Man

USA, 1989, 82 min

Režie:

Kevin Booth

Hrají:

Bill Hicks

VOD (1)

Recenze (8)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Za pasaz o koureni dam hvezdu navic. :) (...a taky za tu, mozna nechtenou, fatalitu, kdyz vtipkuje o rakovine za pet let...a za pet let umre na rakovinu. To je zivot. To nevymyslis.) ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Vystoupení přechází do negativního napětí až příliš snadno a vy si říkáte, kdy ho ti texaští puritáni a vidláci vypískají, protože ti lidi, ke kterým mluví jsou pravděpodobně ti samí, proti kterým mluví (a že to v pozdější části jde cítit). Žádnej stand-up komik na mě nepůsobil tak cynicky, zahořkle a ostře jako antikrist Hicks, ten chlap byl sám sebou každou vteřinu. S ukňouraným, falešným, moralizujícím kreténem jako je třeba Cosby se to absolutně nedá srovnat (a že těchle vlezlých Cosbyů je). Začal jsem s Dylanem Moranem a ten pro mě dlouho byl #1, ale když jsem si ho teď nedávno pouštěl, po několika letech a zkušenostech nejen ve sféře stand-up comedy, ale obecně, tak to bylo o tolik slabší a lidi jako Hicks a jejich zvířecí upřímnost, která si nebere servítky s ničím, je žene kupředu a zraje naopak s časem jako víno (napadl mě i Hunter s. Thompson, ale oba borci jsou už historie). Nevýhoda je rovněž i ta, že pokud jste viděli Billovy předešlé vystoupení, první polovina 'Sane Man' je v podstatě plná, sice ikonických, ale bohužel i notoricky známých částí. Vcelku se to vleče, ale páni, jak to pak najede a že to má zvláštní atmosféru, jakou u jiných stand-up show neuvidíte. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně komik, kterej nemá hranice! A jeho cynismus a sarkasmus je dovedenej prostě k dokonalosti! Černočernej humor na maximum... ()

AIMFREEMAN 

všechny recenze uživatele

Bill je prostě hero a kvůli svému předčasnému odchodu (křížek32) si posmrtně šáh i do přihrádky na mučednický čepice. Jeho skutečný velký dílo je ale imho Relentless. ()

Reklama

Reklama