Reklama

Reklama

Vražedný termín

  • USA Deadline
Trailer

Uzávěrka nemilosrdně buší na vrata. A nic na tom nezmění ani fakt, že neuběhlo mnoho času od chvíle, kdy dvaatřicetiletou autorku Alici Evansovou skolil nervový kolaps. Scénář prostě musí být odevzdán, jinak veškerá Alicina práce přijde vniveč a nedostane ani tolik potřebné peníze. Proto žena odjíždí do tichého viktoriánského domu ztraceného kdesi v zemi nikoho s nadějí, že právě zde nalezne potřebný klid na práci. Opak je však pravdou, pocit bezpečí se záhy mění v obavy. Na tomhle místě se totiž děje až příliš mnoho podivných věcí. Za okny se míhají temné stíny, po chodbách se rozléhají zvláštní zvuky, je jasné, že opuštěná budova žije vlastním životem. Proto se zvědavá Alice nakonec vydá na průzkum. V podkroví narazí na velmi neobvyklou věc - sbírku videokazet, na nichž je zachycen zdánlivě obyčejný život neznámého páru, Lucy a Davida (v podání Thory Birchové a Marca Blucase). Čím déle se Alice na podomácku natočené záběry dívá, tím víc ji na nich ukrytý tajuplný příběh láká. Dokonce natolik, že se zapomene dívat kolem sebe. A to je chyba, protože ze stěn domu se začíná pomalu plížit zlo.
Hlavní roli v pochmurném hororovém thrilleru ztělesnila, nedávno tragicky zesnulá, talentovaná Brittany Murphyová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je celkem zdlouhavá, což u krátké stopáže docela překvapí, ale starý dům je krásně ponurý a pozornost diváka drží Brittany Murphy, která jasně dokazuje, že zvládne film táhnout v podstatě sama. Druhá polovina už je svižnější, čeká nás několik zvratů a konec si může každý domyslet vlastně podle svého, jelikož se to dá pochopit vícero směry. Ať už se to co se dělo, dělo opravdu nebo jen v hrdinčině hlavě tak přesto zůstává , alespoň pro mě, konec příjemně mrazivý. Vím, že je to už skoro sedm let, ale musím to napsat - Převeliká škoda tragického skonu Brittany...ohromně charismatická a talentovaná herečka, krásná přirozeným ženským půvabem bez tuny makeupu a působící vždy mile a sympaticky. Člověku se ani nechce věřit, že je to už tak dlouho co zemřela...Doufám, že je na lepším místě, se svým mužem, který stejně tragicky skonal rok po její smrti a že tam spolu jsou šťastni. ()

Standito odpad!

všechny recenze uživatele

Odvar hororu, ktorý spoľahlivo na ploche len 80 minút k smrti unudí i býka. Lacné ľakačky, klišé na každom kroku, stroskotané a otrepané pokusy o navodenie atmosféry, chabé dialógy a predvídateľný dej (no tak mizerný koniec som napriek kvalite filmu nečakal, na čo tam vôbec bola dobrá hlavná postava, keď sa to v podstate vyriešilo samo v štýle deus ex machina?)... Mám pokračovať? ()

Reklama

Naki 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem to okomentovat slovy: unikátně iracionální film, ale teď, když jsem film shlédla celý je to spíš......... wow? Jakoby to natočili naprosto 2 rozdílní lidé. První půlka byla jako nízkorozpočtový film, kde se nic moc neděje a Alice poněkud nesmyslně chodí tam, odkud by jiní utíkali. Za to ve druhé půlce je toho tolik, že když na mě vybalili ten konec, naprosto jsem to nečekala. Tolikrát se změnil děj, okolnosti, postavy, že si musím dát den, dva oraz, než mi ta pointa opravdu dojde. Díky takovýmto filmům byla (a je) Brittany jedna z nejúžasnějších hereček. Takové charisma je šílené! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Alici se blíží uzávěrka jejího nového románu, na který se ale nemůže soustředit, protože právě pustili z vězení jejího bývalého přítele, který ji terorizoval. A tak se uchýlí do opuštěného domu uprostřed lesů, aby zde o samotě svůj román dokončila. V domě ale objeví krabici s videokazetami, které zachycují život bývalých obyvatelů domu, včetně jejich tragického konce. A duchové nedají Alici odpočinout, dokud nevyjde pravda najevo ... Těžce neoriginální pseudo-horor, kterému sice vévodí (osamělý) herecký výkon Brittany Murphy (a bohužel její poslední) - jenže ani to nedokáže nahradit zoufalou absenci jakýchkoliv nápadů. Horor, u kterého se za celého filmu ani chvilku nebojíte - ač atmosféra opuštěného domu ke strachu přímo vybízí. Jediné, co mne snad trochu zaujalo, bylo to - že zhruba po polovinu filmu má Thora Birch vcelku normální roli (a to je u ní hodně neobvyklé). Sice v posledních dvaceti minutách si to vynahradila, ale přece jen, toto jsem zatím moc často neviděl... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po předčtení hrubého obsahu filmu, jsem si říkal, že by mohlo jít o další klasickou „duchařinu“ a ve skutečnosti jsem nebyl daleko od pravdy. Autor tohoto filmu měl k dispozici docela malý rozpočet (necelé dva miliony dolarů) a věřím, že většina z něj šla na herecké obsazení. Takže bylo potřeba pořádně zapracovat na vytvoření solidní atmosféry, přidat pár lekacích scén a doufat, že si film získá srdce diváků. To se ovšem stalo tak napůl a hlavně z úplně jiného důvodu, než bylo zamýšleno. Nebudeme si nalhávat, nejde o nic světoborného a většině z vás se brzy tento kousek vytratí z hlavy. Atmosféra postrádá po většinu času potřebnou jiskru a přestože se u sledování Deadline nebudete vyloženě nudit, tak vás profláknutá zápletka asi moc neokouzlí. Dům na samotě přitom přímo nabízel spoustu možností, jak by se dala celková úroveň navýšit. Ponuré místnosti, ticho které přeruší jakékoliv zavrzaní a hlavně tajemství ukryté na půdě. Tím vším toto psychologické drama (tak se totiž tento film po většinu času presentuje nejvíc) disponovalo, jen to chtělo lepší využití. Zvláště když se ukázalo, že Brittany Murphy je schopná táhnout celý film klidně i sama. Právě tato talentovaná herečka se nakonec stala i důvodem, proč jsem si Vražedný termín vlastně pustil. Je obrovská smůla, že krátce po premiéře sama ve skutečnosti zemřela. Jakoby ta scéna ve vaně předurčila její smutný osud. 50% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Brittany Murphy zemřela ve vaně, stejně jako postava, kterou hrála. Té bylo 32 let, stejně tak i Brittany. (kriplozoik)

Reklama

Reklama