Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mat a Franck jsou policisté a nejlepší přátelé. Franck se zabývá kriminální činností související s drogami. Zaplete se však do pochybných obchodů a je zavražděn. Mat se nechce smířit s jeho smrtí a vytyčí si jediný cíl - dopadnout darebáka, který jej připravil o dlouholetého, věrného přítele. (claudel)

Recenze (48)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Průměrná francouzská krimi,kterou od šedi průměrnosti nezachrání ani velký Gérard a dokonce ani schopnosti výborného Oliviera Marchala...Při srovnání se současnou kinematografií působí poněkud anachronicky a není to nic pro fanoušky akčních podívaných.Válka policajtů,nebo Mr.73 jsou o dvě třídy výše... ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nóóóó...... tak musím konstatovat, že tenhle film vypadá jako restucitace sociálně-kriminálních dramat 70. let... Po shlédnutí snímku, který, ač se to někomu nepozdává, na placato říká, že je něco shnilého v systému ve Francii a nejen v ní... Ano, bohužel realita není hezká, ale je taková. Nepopírám, že film má slabiny - zejména scénáristické, nepopírám ani další drobné rušivé aspekty, ale depresivní realita, která z filmu čiší, je mrazivá..... ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha průměrných krimi ze země galského kohouta. Ve srovnání s nedávnými filmy stejného žánru, tenhle kousek je o trochu lepší. Není to žádná přehnaná akce,ale bohužel je to místy zbytečně zdlouhavé a pěkně děravé. Kupodivu dalším problémem je obsazení Gerarda Depardieu. Na čistýho a spravedlivýho policajta, po kterým letí šlapka i bývalá manželka mi moc nesedí. Ikdyž má u mě plusový bod, za jízdu v Octavii. Depardieu je výborný v komediích a nebo v kriminálkách, pokud hraje hajzla,ale klaďas mu fakt moc nejde, respektive, nesedí to na něj. Nechápu dost dobře počínání distributorů, když vydávají takovéto průměry a kvalitních filmů jak MR73 Oliviera Marchala si nevšímají. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na slavnostní premiéře jsem se Gérarda Depardieu ani Asie Argento bohužel nedočkal, přišel pouze pan režisér, producenti a herci vedlejších rolí. Gérard Depardieu byl jako vždy vynikající, Asia jako vždy velmi emocionální, byť se na plátně objeví sotva pět minut, a hudba podmanivá. Bohužel jsem se místy dost ztrácel, moje francouzština ještě není tak na vysoké úrovni, abych zvládl v původním znění film z prostředí policajtů a padouchů. Příběh je v podstatě obyčejný, všechno tady už bylo, rozhodně však koukatelné. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Člověk neustále vzpomíná na francouzské starší kriminálky a musí konstatovat,že dobrejch francouzskejch filmů je jako šafránu.Ale jsou i vyjímky,jako třeba Válka policajtů.Teď k tomu můžeme přiřadit i drsnou krimi,kterou táhne G.Depardieu a která určitě nenudí.A i když hluchý místa se ve filmu najdou,tak za solidních 60% ten film je. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se již o druhou krimi, ve které se setkávají Olivier Marchal a Gérard Depardieu, předchozí spolupráce sahá do roku 2004 při natáčení Války policajtů. (claudel)
  • Tento film byl natočen podle literární předlohy Huguese Pagana: "L´Étage des morts". (claudel)

Reklama

Reklama